Je lahko Airbnb del našega zaslužka?

Airbnb, ki postaja vse bolj priljubljen način prenočevanja v tujini, lahko postane tudi pomemben del našega proračuna. A kako se na goste in novi sistem čim bolje pripraviti, da bi od nočitev čim več zaslužili? Vsi namreč le nismo rojeni hotelirji …
Dober spanec je pot do uspeha

Dober spanec je pot do uspeha. (Vir slike: sxc.hu)

O tem, kako pomemben vir zaslužka je postal Airbnb, razmišlja Jon Wheatley v eni od svojih kolumn. Kot pravi, je leta 2012 kupil stanovanje izključno le za oddajo prek Airbnb. V ZDA je veliko mest, kjer lahko kupiš stanovanje ali hišo po sprejemljivi ceni, tudi v glavnem mestu je možno najti prijetno stanovanje za manj kot 50 tisoč dolarjev. In res, našel je stanovanje v Las Vegasu, za katerega je odštel 40 tisoč dolarjev. Ima slabih 70 kvadratnih metrov, eno spalnico in eno kopalnico. V njegovi bližini je tudi teniško igrišče in bazen, kar je po njegovem mnenju naravnost odlično za izčrpane popotnike, ki si želijo odpočiti od dolge poti.

Dostava lahko kroji začetek posla

Za renoviranje stanovanja je namenil 10 tisoč dolarjev, in sicer za celotno pohištvo, televizijo, parket in beljenje sten. Ena od slabosti, na katero je naletel med renoviranjem, je bila zanj odsotnost trgovine Ikea v Los Angelesu. Na pohištvo je zato čakal kar nekaj časa. Prav zato svetuje, naj se tisti, ki se bodo odločili za podoben korak, bolj pozanimajo o možnostih dostave.

Manj denarja za boljše ocene?

Po končanem opremljanju stanovanju se je zgodba končno začela. A na začetku je treba biti taktičen, pravi Wheatley. Poudarja, da so popotniki manj naklonjeni nočitvam v stanovanjih ali hišah, ki imajo malo ali nič ocen na Airbnb, zato svetuje, naj ob začetku nekoliko znižamo ceno. Toliko, da prepričamo nekaj popotnikov, ki nam bodo dali na Airbnb zadostno število ocen. Nekaj pozitivnih ocen in lahko zvišamo ceno!

Kakovost fotografij naj bo odločilna

Pri predstavitvi stanovanja oziroma hiše je izredno pomembna tudi fotogalerija, s katero si bo uporabnik lahko predstavljal, v kakšnem gnezdecu bo bival za čas počitnic. Airbnb ravno v ta namen ponuja brezplačno profesionalno fotografsko storitev – pri Airbnb bodo poslali fotografa, ki bo naredil prave umetniške slike, in to brezplačno! Da so prijetne fotografije resnično pomembne za trženje Airbnb prostora, potrjuje tudi njegov preizkus, s katerim je ugotovil, da se je za stanovanje, ki je imelo lepše fotografije, zanimalo 10-krat več popotnikov.

Svet številk

Za stanovanje je odštel 40 tisoč dolarjev, za redekoracijo pa 10 tisoč. Zaslužek? Od novembra 2012 do novembra 2013 19.613 dolarjev, oziroma mesečno 1.634 dolarjev, dobiček pa je znašal 1.134 dolarjev na mesec. Številke bi bile še večje, če, pravi, ne bi nekaj tednov živel v stanovanju tudi sam ali pa ga ne oddajal prijateljem brezplačno. Hiter izračun pa pravi, da bi v malce več kot štirih letih pokril strošek, ki ga je namenil za nakup stanovanja.

Če si želite podobno početi …

Poiščite dobrega čistilca

Našel je dobro čistilko, ki računa 200 dolarjev mesečno za neomejeno število čiščenj. Prepričal jo je tudi v pomoč pri odgovarjanju na prošnje na Airbnb in zdaj je njegov glavni kontakt za goste.

Check- in in check-out

Ni nenavadno, da na isti dan, ko gosti zapustijo stanovanje, pridejo drugi. A pozorni morate biti, da bo pred prihodom drugih gostov uspela priti čistilka in ga počistiti oziroma boste stanovanje pospravili sami. Sam predlaga odhod gostov ob 12. uri, prihod pa ob 15. uri.

Kupite dovolj kompletov posteljnine

Wheatley je v izogib neprijetnim situacijam kupil  tri ali štiri rjuhe in brisače. S tem se je izognil temu, da bi morala čistilka v samo treh urah umiti vso posteljnino in brisače. Tako lahko čistilka umazane rjuhe in brisače vzame domov, jih opere in jih naslednjič – čiste – dostavi v stanovanje.

Kupite Nest

Whethley celo svetuje tistim, ki se bodo odločili za podobno stvar, nakup Nesta. To je skupek priročnih instrumentov, od pametnega ogrevalnega in hladilnega sistema, požarnega alarma in termostata.

Kupite Lockitron

Lockitron namesto nas odklepa in zaklepa vrata prek telefona, vgradi pa se na notranjo stran vaših vrat. Zakaj bi ga uporabljali? Svet popotnikov je tudi svet zamud, in da ne bi čakali na svoje goste in si tako prekrižali svoje zasebne načrte, lahko z Lockitronom na daljavo odpirate vrata.

Vsekakor je Airbnb lahko donosen posel, a vanj se moramo podati organizirani in odločni. 

Vir: NeedWant.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje