Je lahko Airbnb del našega zaslužka?

Airbnb, ki postaja vse bolj priljubljen način prenočevanja v tujini, lahko postane tudi pomemben del našega proračuna. A kako se na goste in novi sistem čim bolje pripraviti, da bi od nočitev čim več zaslužili? Vsi namreč le nismo rojeni hotelirji …
Dober spanec je pot do uspeha

Dober spanec je pot do uspeha. (Vir slike: sxc.hu)

O tem, kako pomemben vir zaslužka je postal Airbnb, razmišlja Jon Wheatley v eni od svojih kolumn. Kot pravi, je leta 2012 kupil stanovanje izključno le za oddajo prek Airbnb. V ZDA je veliko mest, kjer lahko kupiš stanovanje ali hišo po sprejemljivi ceni, tudi v glavnem mestu je možno najti prijetno stanovanje za manj kot 50 tisoč dolarjev. In res, našel je stanovanje v Las Vegasu, za katerega je odštel 40 tisoč dolarjev. Ima slabih 70 kvadratnih metrov, eno spalnico in eno kopalnico. V njegovi bližini je tudi teniško igrišče in bazen, kar je po njegovem mnenju naravnost odlično za izčrpane popotnike, ki si želijo odpočiti od dolge poti.

Dostava lahko kroji začetek posla

Za renoviranje stanovanja je namenil 10 tisoč dolarjev, in sicer za celotno pohištvo, televizijo, parket in beljenje sten. Ena od slabosti, na katero je naletel med renoviranjem, je bila zanj odsotnost trgovine Ikea v Los Angelesu. Na pohištvo je zato čakal kar nekaj časa. Prav zato svetuje, naj se tisti, ki se bodo odločili za podoben korak, bolj pozanimajo o možnostih dostave.

Manj denarja za boljše ocene?

Po končanem opremljanju stanovanju se je zgodba končno začela. A na začetku je treba biti taktičen, pravi Wheatley. Poudarja, da so popotniki manj naklonjeni nočitvam v stanovanjih ali hišah, ki imajo malo ali nič ocen na Airbnb, zato svetuje, naj ob začetku nekoliko znižamo ceno. Toliko, da prepričamo nekaj popotnikov, ki nam bodo dali na Airbnb zadostno število ocen. Nekaj pozitivnih ocen in lahko zvišamo ceno!

Kakovost fotografij naj bo odločilna

Pri predstavitvi stanovanja oziroma hiše je izredno pomembna tudi fotogalerija, s katero si bo uporabnik lahko predstavljal, v kakšnem gnezdecu bo bival za čas počitnic. Airbnb ravno v ta namen ponuja brezplačno profesionalno fotografsko storitev – pri Airbnb bodo poslali fotografa, ki bo naredil prave umetniške slike, in to brezplačno! Da so prijetne fotografije resnično pomembne za trženje Airbnb prostora, potrjuje tudi njegov preizkus, s katerim je ugotovil, da se je za stanovanje, ki je imelo lepše fotografije, zanimalo 10-krat več popotnikov.

Svet številk

Za stanovanje je odštel 40 tisoč dolarjev, za redekoracijo pa 10 tisoč. Zaslužek? Od novembra 2012 do novembra 2013 19.613 dolarjev, oziroma mesečno 1.634 dolarjev, dobiček pa je znašal 1.134 dolarjev na mesec. Številke bi bile še večje, če, pravi, ne bi nekaj tednov živel v stanovanju tudi sam ali pa ga ne oddajal prijateljem brezplačno. Hiter izračun pa pravi, da bi v malce več kot štirih letih pokril strošek, ki ga je namenil za nakup stanovanja.

Če si želite podobno početi …

Poiščite dobrega čistilca

Našel je dobro čistilko, ki računa 200 dolarjev mesečno za neomejeno število čiščenj. Prepričal jo je tudi v pomoč pri odgovarjanju na prošnje na Airbnb in zdaj je njegov glavni kontakt za goste.

Check- in in check-out

Ni nenavadno, da na isti dan, ko gosti zapustijo stanovanje, pridejo drugi. A pozorni morate biti, da bo pred prihodom drugih gostov uspela priti čistilka in ga počistiti oziroma boste stanovanje pospravili sami. Sam predlaga odhod gostov ob 12. uri, prihod pa ob 15. uri.

Kupite dovolj kompletov posteljnine

Wheatley je v izogib neprijetnim situacijam kupil  tri ali štiri rjuhe in brisače. S tem se je izognil temu, da bi morala čistilka v samo treh urah umiti vso posteljnino in brisače. Tako lahko čistilka umazane rjuhe in brisače vzame domov, jih opere in jih naslednjič – čiste – dostavi v stanovanje.

Kupite Nest

Whethley celo svetuje tistim, ki se bodo odločili za podobno stvar, nakup Nesta. To je skupek priročnih instrumentov, od pametnega ogrevalnega in hladilnega sistema, požarnega alarma in termostata.

Kupite Lockitron

Lockitron namesto nas odklepa in zaklepa vrata prek telefona, vgradi pa se na notranjo stran vaših vrat. Zakaj bi ga uporabljali? Svet popotnikov je tudi svet zamud, in da ne bi čakali na svoje goste in si tako prekrižali svoje zasebne načrte, lahko z Lockitronom na daljavo odpirate vrata.

Vsekakor je Airbnb lahko donosen posel, a vanj se moramo podati organizirani in odločni. 

Vir: NeedWant.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje