Je podjetništvo prava pot za vas?

Ljudje pogosto težko presodimo, če se nam bolj splača obdržati trenutno zaposlitev, ki ponuja določene prednosti in zagotovila, ali pa je čas, da se odločimo za skok v podjetniške vode. Podjetništvo nas po eni strani nagradi z navdušenjem, ko uspešen projekt ustvarimo tako rekoč iz nič, kar pa po drugi strani zahteva ogromno vloženega časa in truda.
Je podjetništvo prava pot za vas?

Podjetništvo lahko spremljajo številna tveganja (foto: sxc.hu)

Ustanovitev lastnega podjetja navadno pomeni odsotnost razkošij, kot sta številno administrativno osebje in poslovni bančni račun, ki se zdi brez dna. Če ste razvili res močno vizijo, pa je povsem možno, da boste uživali skoraj v vsakem trenutku razvoja samostojne kariere, kljub temu, da podjetniško življenje ni vedno rožnato.

Biti podjetnik pomeni živeti v negotovosti, zato bi se moral vsakdo, ki razmišlja o tej poti, vprašati v kolikšni meri se je sposoben uspešno spopadati s tveganjem. V praksi to pomeni, da vas ne začne boleti glava, če ugotovite, da za poravnavo plač zaposlenih in drugih materialnih stroškov potrebujete kredit. Lahko se tudi zgodi, da boste z zaposlenimi preživljali več časa kot s svojo družino, hkrati pa boste ugotovili, da niste odgovorni le zase, ampak tudi za vsako osebo, ki se je pridružila vašemu poslovnemu podvigu.

Hkrati pa naj vas večje tveganje ne odvrne od ustanovitve svojega podjetja, saj tudi zaposlitev pri velikem podjetju ni več tako gotova, kot je bila včasih. Vsaka karierna pot predstavlja določeno tveganje, pri čemer mora vsak posameznik presoditi, s kakšno vrsto negotovosti se najlažje spopada.

Ko se nekdo poda v podjetniške vode, to predstavlja veliko življenjsko spremembo. Mediji začetne korake podjetništva pogosto opisujejo kot nekaj mikavnega in razkošnega, vendar je resničnost lahko drugačna. Zato ni priporočljivo, da podjetje odprete zgolj na podlagi spontane odločitve, ker se vem trenutna zaposlitev mogoče zdi dolgočasna. Morda bi bili povsem zadovoljni z drugačnim delodajalcem ali nadrejenim.

Pred končno odločitvijo se morate vprašati, če ste pripravljeni ustanoviti podjetje ob zavedanju, da vam lahko spodleti, in ste dovolj odločni, da boste ob takem dogodku poskusili znova. Bistvenega pomena je, da se na novo pot, pa naj bo to lastno podjetje ali nova služba, podate z realističnimi pričakovanji.

 

Vir: VentureBeat

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje