Je podjetništvo prava pot za vas?

Ljudje pogosto težko presodimo, če se nam bolj splača obdržati trenutno zaposlitev, ki ponuja določene prednosti in zagotovila, ali pa je čas, da se odločimo za skok v podjetniške vode. Podjetništvo nas po eni strani nagradi z navdušenjem, ko uspešen projekt ustvarimo tako rekoč iz nič, kar pa po drugi strani zahteva ogromno vloženega časa in truda.
Je podjetništvo prava pot za vas?

Podjetništvo lahko spremljajo številna tveganja (foto: sxc.hu)

Ustanovitev lastnega podjetja navadno pomeni odsotnost razkošij, kot sta številno administrativno osebje in poslovni bančni račun, ki se zdi brez dna. Če ste razvili res močno vizijo, pa je povsem možno, da boste uživali skoraj v vsakem trenutku razvoja samostojne kariere, kljub temu, da podjetniško življenje ni vedno rožnato.

Biti podjetnik pomeni živeti v negotovosti, zato bi se moral vsakdo, ki razmišlja o tej poti, vprašati v kolikšni meri se je sposoben uspešno spopadati s tveganjem. V praksi to pomeni, da vas ne začne boleti glava, če ugotovite, da za poravnavo plač zaposlenih in drugih materialnih stroškov potrebujete kredit. Lahko se tudi zgodi, da boste z zaposlenimi preživljali več časa kot s svojo družino, hkrati pa boste ugotovili, da niste odgovorni le zase, ampak tudi za vsako osebo, ki se je pridružila vašemu poslovnemu podvigu.

Hkrati pa naj vas večje tveganje ne odvrne od ustanovitve svojega podjetja, saj tudi zaposlitev pri velikem podjetju ni več tako gotova, kot je bila včasih. Vsaka karierna pot predstavlja določeno tveganje, pri čemer mora vsak posameznik presoditi, s kakšno vrsto negotovosti se najlažje spopada.

Ko se nekdo poda v podjetniške vode, to predstavlja veliko življenjsko spremembo. Mediji začetne korake podjetništva pogosto opisujejo kot nekaj mikavnega in razkošnega, vendar je resničnost lahko drugačna. Zato ni priporočljivo, da podjetje odprete zgolj na podlagi spontane odločitve, ker se vem trenutna zaposlitev mogoče zdi dolgočasna. Morda bi bili povsem zadovoljni z drugačnim delodajalcem ali nadrejenim.

Pred končno odločitvijo se morate vprašati, če ste pripravljeni ustanoviti podjetje ob zavedanju, da vam lahko spodleti, in ste dovolj odločni, da boste ob takem dogodku poskusili znova. Bistvenega pomena je, da se na novo pot, pa naj bo to lastno podjetje ali nova služba, podate z realističnimi pričakovanji.

 

Vir: VentureBeat

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje