Jörg Zeddies je nov predsednik uprave Si.mobila

Avtor — 23.07.2014
Po tem, ko je marca 2014 kot vršilec dolžnosti predsednika uprave vodenje podjetja prevzel Boštjan Škufca Zaveršek, so iz podjetja Si.mobil danes sporočili, da vodenje družbe z 11. avgustom prevzema Jörg Zeddies, ki bo hkrati tudi odgovoren za področje marketinga.
Jörg Zeddies je nov predsednik uprave Si.mobila

Uprava Si.mobila – Boštjan Škufca Zaveršek, Jörg Zeddies, Ulrich Rokita (z leve proti desni) (Vir slike: Si.mobil)

V okolici Frankfurta rojen Zeddies je oče dveh otrok. Kot poslovni vodja je pridobival izkušnje pri pripravi najsodobnejših trženjskih strategij in določanju cen izdelkov ter znanje pri prodaji na razvitih in rastočih trgih. Eno od osrednjih področij, ki jih je pokrival pri svojem svetovalnem delu, je bilo razvoj in vpeljava strategij za mobilno-fiksno konvergenco.

Več kot 15 let je bil zaposlen v skupini Deutsche Telekom. Med drugim je bil v nemški podružnici Deutsche Telekoma vodja produktnega trženja velikim strankam za fiksne komunikacije in internet. Kasneje se je pridružil slovaški podružnici Deutsche Telekom kot direktor marketinga in prodaje, nato pa je karierno pot nadaljeval kot član uprave zadolžen za marketing in prodajo v romunski izpostavi te družbe.

Od leta 2011 je zasedal različne položaje v svetovalnih podjetjih. V Slovenijo se bo preselil iz Združenih arabskih emiratov, kjer je bil zadnje leto in pol direktor pri podjetju Arthur D. Little, zadolžen za svetovanje operaterjem izzivalcem na trgih Bližnjega vzhoda in Severne Afrike pri uvajanju konvergenčnih storitev, integriranih ponudb za gostovanje WiFi in storitev e-poslovanja.

Zeddies je eden najbolj prepoznavnih vodij na področju telekomunikacij v Evropi. V svoji karieri je bil odgovoren predvsem za uspešno evolucijo telekomunikacijskih ponudnikov v ponudnike celovitega spektra konvergenčnih telekomunikacijskih storitev.

Bdel je tudi nad vpeljavo in integracijo inovativnih storitev, kot so: IP in satelitska televizija, ustvarjanje televizijskih vsebin in uporaba najsodobnejših širokopasovnih tehnologij za izpopolnjeno ponudbo četverčka.

»Zelo sem vesel, da z družino prihajamo v čudovito Slovenijo, kjer si bomo ustvarili dom. Vodenje enega najuspešnejših podjetij v državi mi seveda predstavlja velik izziv. Moj cilj je preprost – Si.mobil bo do leta 2020 postal vodilni ponudnik celovitih konvergenčnih storitev na trgu. Postal bo povsem naravna prva izbira uporabnikov in podjetje, katerega uspeh bo temeljil na najboljši uporabniški izkušnji in najsodobnejši tehnologiji,« je povedal Zeddies.

Predsednik uprave skupine Telekom Austria in predsednik Si.mobilovega nadzornega sveta, Hannes Ametsreiter, je novemu predsedniku uprave Si.mobila zaželel veliko uspehov. »Veseli smo, da se je skupini Telekom Austria pridružil eden najboljših managerjev v telekomunikacijski panogi v Evropi, z neprecenljivimi izkušnjami iz celega sveta,« je še dodal Ametsreiter.

Dobrodošlico in veliko uspehov sta novemu kolegu v upravi zaželela tudi člana uprave Si.mobila, Boštjan Škufca Zaveršek in Ulrich Rokita. »Delo s takšnim strokovnjakom bo nedvomno neprecenljiva izkušnja. Veseliva se skupnega uresničevanja smelih načrtov. Si.mobil nedvomno ima vse tisto, kar potrebuje za to, da ostane ena najuspešnejših slovenskih družb in postane prvi igralec na slovenskem telekomunikacijskem trgu,« sta še dejala Škufca Zaveršek in Rokita.

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje