Jose Antonio Morales o prvi Fear and Fail Conference v Sloveniji

To soboto bo v Ljubljani potekala edinstvena konferenca na temo neuspeha in strahu: The Fear and Fail Conference 2013! Predavali bodo zanimivi posamezniki, ki so na poti do uspeha doživeli marsikatero težavo in jo tudi uspešno prebrodili.
Jose Antonio Morales o prvi Fear and Fail Conference v Sloveniji

Jose Antonio Morales o prvi Fear and Fail Conference v Sloveniji (Vir slike: failconference.si)

The Fear and Fail Conference 2013 bo na sporedu v soboto, 26. oktobra 2013, v hotelu The Antiq Palace v Ljubljani. Organizatorji bodo udeležencem ponudili popolnoma drugačen pogled na neuspeh, kot smo ga vajeni: predavatelji bodo o strahu in neuspehu govorili z optimistične perspektive ter opozorili na to, da so spremembe nujne, tveganja in izzivi pa le pot do uspeha.

Do ideje o organizaciji prve tovrstne konference v Sloveniji je prišel Jose Antonio Morales iz podjetja Lincoln Island, ko je maja letos na konferenci PODIM poslušal govor Andraža Torija. Slednji je poslušalcem zastavil vprašanje: “Zakaj se ne učimo iz lastnih napak?“. Preprosto vprašanje je Moralesu dalo misliti in zavedel se je dejstva, da je govor o neuspehu tabu tema v Sloveniji, to pa so mu pritrdili tudi drugi.

“Skrajni čas je, da se tudi v Sloveniji začne govoriti o neuspehu.”

Pomislil sem, da je skrajni čas, da se tudi v Sloveniji začne govoriti o neuspehu,” je pojasnil Morales. Odločil se je, da bo ustvaril skupnost, ki bo združevala izjemne posameznike, ki na življenje gledajo pogumno in z optimizmom. “Konferenca The Fear and Fail 2013 je prvi korak.

Morales, ki ima perujske korenine, se je v Slovenijo preselil leta 2002 in že kmalu za tem odprl s.p.. Ko je prejel mikavno ponudbo za delo na projektu v New Yorku, je z družino za dve leti odšel v Združene države Amerike, a se kasneje vrnil v Slovenijo. Od takrat večino svojega časa posveča podjetju Lincoln Island, ki je ustvarjeno z namenom povezovanja podjetnih in inovativnih podjetij oz. posameznikov.

O podjetništvu v Sloveniji je povedal: “Menim, da slovenski podjetniki ugotavljajo, da jim tukajšnje okolje prinaša številne prednosti. Življenje v mirni okolici, čudoviti naravi in v družbi, ki daje velik poudarek kvaliteti življenja, je namreč neprecenljivo.” Pohvalil je tudi tukajšnjo infrastrukturo in izpostavil dejstvo, da je potovanje v večja mesta v Sloveniji zelo enostavno. “Slovenija je odličen ‘komandni center’ za vodenje podjetij!

Moralesa smo povprašali tudi o njegovem največjem podjetniškem neuspehu: “Težko je reči, katera izmed mojih napak je bila tudi največja, saj se je iz vseh izcimilo vsaj nekaj dobrega. Izpostavim pa lahko nesrečni dogodek, ki se mi je pripetil v Peruju po tem, ko sem postavil bazo za ponujanje internetnih storitev. Iz pisarne so mi namreč ukradli vso opremo, zato mi ni preostalo drugega, kot da vse stranke preusmerim na druga podjetja, kljub temu pa sem moral odplačati dolg za opremo.”

Takrat so se zanj začeli težki časi: “Banki sem moral plačati trikrat več denarja in več let sem porabil za to, da sem lahko odplačal dolg. Sem se pa naučil, da vedno obstajajo alternative in da je probleme vedno mogoče rešiti ter da se splača imeti plan B!”

Za konec pa smo Moralesa povprašali tudi, ali ima kakšen nasvet za slovenske podjetnike: “Ne razmišljajte o denarju, kot da je predpogoj za uspeh. Poleg tega na vaše zasebno in profesionalno življenje glejte kot na celoto, saj gre za dve tesno povezani področji v življenju – vaše težave v zasebnem življenju lahko močno vplivajo na vaše ravnanje v poslu in obratno! Pomembno je tudi, da ne pozabite na življenje izven pisarne, da redno spoznavate druge podjetnike, tudi takšne iz drugih dežel. Bodite iskreni, sodelujte z drugimi in bodite pogumni. Ter najpomembnejše: nikoli se ne nehajte učiti,” je še zaključil.

Vabljeni, da se udeležite prve prireditve na temo strahu in neuspeha v Sloveniji. Predavali bodo znani slovenski podjetniki in izjemni posamezniki, manjkalo pa ne bo tudi tujih govorcev!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje