Jose Antonio Morales o prvi Fear and Fail Conference v Sloveniji

To soboto bo v Ljubljani potekala edinstvena konferenca na temo neuspeha in strahu: The Fear and Fail Conference 2013! Predavali bodo zanimivi posamezniki, ki so na poti do uspeha doživeli marsikatero težavo in jo tudi uspešno prebrodili.
Jose Antonio Morales o prvi Fear and Fail Conference v Sloveniji

Jose Antonio Morales o prvi Fear and Fail Conference v Sloveniji (Vir slike: failconference.si)

The Fear and Fail Conference 2013 bo na sporedu v soboto, 26. oktobra 2013, v hotelu The Antiq Palace v Ljubljani. Organizatorji bodo udeležencem ponudili popolnoma drugačen pogled na neuspeh, kot smo ga vajeni: predavatelji bodo o strahu in neuspehu govorili z optimistične perspektive ter opozorili na to, da so spremembe nujne, tveganja in izzivi pa le pot do uspeha.

Do ideje o organizaciji prve tovrstne konference v Sloveniji je prišel Jose Antonio Morales iz podjetja Lincoln Island, ko je maja letos na konferenci PODIM poslušal govor Andraža Torija. Slednji je poslušalcem zastavil vprašanje: “Zakaj se ne učimo iz lastnih napak?“. Preprosto vprašanje je Moralesu dalo misliti in zavedel se je dejstva, da je govor o neuspehu tabu tema v Sloveniji, to pa so mu pritrdili tudi drugi.

“Skrajni čas je, da se tudi v Sloveniji začne govoriti o neuspehu.”

Pomislil sem, da je skrajni čas, da se tudi v Sloveniji začne govoriti o neuspehu,” je pojasnil Morales. Odločil se je, da bo ustvaril skupnost, ki bo združevala izjemne posameznike, ki na življenje gledajo pogumno in z optimizmom. “Konferenca The Fear and Fail 2013 je prvi korak.

Morales, ki ima perujske korenine, se je v Slovenijo preselil leta 2002 in že kmalu za tem odprl s.p.. Ko je prejel mikavno ponudbo za delo na projektu v New Yorku, je z družino za dve leti odšel v Združene države Amerike, a se kasneje vrnil v Slovenijo. Od takrat večino svojega časa posveča podjetju Lincoln Island, ki je ustvarjeno z namenom povezovanja podjetnih in inovativnih podjetij oz. posameznikov.

O podjetništvu v Sloveniji je povedal: “Menim, da slovenski podjetniki ugotavljajo, da jim tukajšnje okolje prinaša številne prednosti. Življenje v mirni okolici, čudoviti naravi in v družbi, ki daje velik poudarek kvaliteti življenja, je namreč neprecenljivo.” Pohvalil je tudi tukajšnjo infrastrukturo in izpostavil dejstvo, da je potovanje v večja mesta v Sloveniji zelo enostavno. “Slovenija je odličen ‘komandni center’ za vodenje podjetij!

Moralesa smo povprašali tudi o njegovem največjem podjetniškem neuspehu: “Težko je reči, katera izmed mojih napak je bila tudi največja, saj se je iz vseh izcimilo vsaj nekaj dobrega. Izpostavim pa lahko nesrečni dogodek, ki se mi je pripetil v Peruju po tem, ko sem postavil bazo za ponujanje internetnih storitev. Iz pisarne so mi namreč ukradli vso opremo, zato mi ni preostalo drugega, kot da vse stranke preusmerim na druga podjetja, kljub temu pa sem moral odplačati dolg za opremo.”

Takrat so se zanj začeli težki časi: “Banki sem moral plačati trikrat več denarja in več let sem porabil za to, da sem lahko odplačal dolg. Sem se pa naučil, da vedno obstajajo alternative in da je probleme vedno mogoče rešiti ter da se splača imeti plan B!”

Za konec pa smo Moralesa povprašali tudi, ali ima kakšen nasvet za slovenske podjetnike: “Ne razmišljajte o denarju, kot da je predpogoj za uspeh. Poleg tega na vaše zasebno in profesionalno življenje glejte kot na celoto, saj gre za dve tesno povezani področji v življenju – vaše težave v zasebnem življenju lahko močno vplivajo na vaše ravnanje v poslu in obratno! Pomembno je tudi, da ne pozabite na življenje izven pisarne, da redno spoznavate druge podjetnike, tudi takšne iz drugih dežel. Bodite iskreni, sodelujte z drugimi in bodite pogumni. Ter najpomembnejše: nikoli se ne nehajte učiti,” je še zaključil.

Vabljeni, da se udeležite prve prireditve na temo strahu in neuspeha v Sloveniji. Predavali bodo znani slovenski podjetniki in izjemni posamezniki, manjkalo pa ne bo tudi tujih govorcev!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje