Jutri pričenjamo MP teden zdrave prehrane!

Stres, nepredvideni dogodki, veliko dela, premalo gibanja v kombinaciji z nezdravo in neprimerno prehrano vpliva tudi na naše počutje ter produktivnost. Zato smo se odločili, da bomo v povezavi z Mojco Cepuš iz Befit, strokovnjakinjo za zdravo prehrano, organizirali teden zdrave prehrane.
Jutri pričenjamo MP teden zdrave prehrane!

Teden zdrave prehrane (Vir slike: sxc.hu)

Kaj bomo pridobili v tem tednu?

Več energije, večjo zbranost in morda kak kilogram manj.

Z jedilniki pričnemo jutri, danes pa vam bomo ponudili nekaj splošnih nasvetov s pomočjo katerih boste lahko napravili nekaj koristnega zase.

Na tešče spijte kozarec vode s sokom ene limone – vsako jutro začnemo z vodo, s tem vrnemo telesu tekočino, ki jo je izgubilo čez noč. Poskusite ta teden zdržati brez jutranje kave in opazujte, če vam bo potrebno energijo dala voda z limono. Telo čez noč izgubi veliko vode in pogosto je tako, da nas prebudi ravno kozarec vode in ne skodelica kave. Kavo lahko, če želite, spijete ob prvi malici ali po kosilu.

Morda poskusite s kavo brez mleka? Kombinacija mlečne beljakovine kazeina in kofeina je za telo težje prebavljiva.

Če uživate dodatke k prehrani jih uživajte še naprej, če ne, pa bi vam svetovali uživanje omega 3 maščobnih kislin. Najboljša vira sta laneno olje, ki je rastlinski vir in ribje olje, ki je živalski vir omega 3 maščobnih kislin.

Če je pred vami zelo naporen teden, si lahko v vodo primešate še žlico ječmenove in pšenične trave.

Kosila so sestavljena iz glavne jedi in dveh zelenjavnih jedi, torej solate, juhe ali zelenjavne priloge. Če obrok sestavite na ta način, bo polovica vašega kosila iz zelenjave in polovica iz ogljikovih hidratov ali mesa. To je preprost način, kako zdravo uravnotežiti svoj jedilnik.

Čas za sladico smo predvideli v dopoldanskem času in vedno v kombinaciji s sadjem ali oreščki. V dopoldanskem času potrebujemo več energije, zato takrat uživamo hrano, ki je polna energije, torej ogljikove hidrate, proti večeru, ko se naše telo umirja, pa uživamo bolj beljakovinsko hrano, katere vloga v telesu je predvsem obnova naših celic.

Preprost način za uravnotežen jedilnik je, da se prehranjujemo glede na barvo živil, zato smo ta teden pripravili barvni jedilnik. Ponedeljek bo rdeč, torek rumen, sreda zelena, četrtek moder in petek oranžne barve.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje