Jutri pričenjamo MP teden zdrave prehrane!

Stres, nepredvideni dogodki, veliko dela, premalo gibanja v kombinaciji z nezdravo in neprimerno prehrano vpliva tudi na naše počutje ter produktivnost. Zato smo se odločili, da bomo v povezavi z Mojco Cepuš iz Befit, strokovnjakinjo za zdravo prehrano, organizirali teden zdrave prehrane.
Jutri pričenjamo MP teden zdrave prehrane!

Teden zdrave prehrane (Vir slike: sxc.hu)

Kaj bomo pridobili v tem tednu?

Več energije, večjo zbranost in morda kak kilogram manj.

Z jedilniki pričnemo jutri, danes pa vam bomo ponudili nekaj splošnih nasvetov s pomočjo katerih boste lahko napravili nekaj koristnega zase.

Na tešče spijte kozarec vode s sokom ene limone – vsako jutro začnemo z vodo, s tem vrnemo telesu tekočino, ki jo je izgubilo čez noč. Poskusite ta teden zdržati brez jutranje kave in opazujte, če vam bo potrebno energijo dala voda z limono. Telo čez noč izgubi veliko vode in pogosto je tako, da nas prebudi ravno kozarec vode in ne skodelica kave. Kavo lahko, če želite, spijete ob prvi malici ali po kosilu.

Morda poskusite s kavo brez mleka? Kombinacija mlečne beljakovine kazeina in kofeina je za telo težje prebavljiva.

Če uživate dodatke k prehrani jih uživajte še naprej, če ne, pa bi vam svetovali uživanje omega 3 maščobnih kislin. Najboljša vira sta laneno olje, ki je rastlinski vir in ribje olje, ki je živalski vir omega 3 maščobnih kislin.

Če je pred vami zelo naporen teden, si lahko v vodo primešate še žlico ječmenove in pšenične trave.

Kosila so sestavljena iz glavne jedi in dveh zelenjavnih jedi, torej solate, juhe ali zelenjavne priloge. Če obrok sestavite na ta način, bo polovica vašega kosila iz zelenjave in polovica iz ogljikovih hidratov ali mesa. To je preprost način, kako zdravo uravnotežiti svoj jedilnik.

Čas za sladico smo predvideli v dopoldanskem času in vedno v kombinaciji s sadjem ali oreščki. V dopoldanskem času potrebujemo več energije, zato takrat uživamo hrano, ki je polna energije, torej ogljikove hidrate, proti večeru, ko se naše telo umirja, pa uživamo bolj beljakovinsko hrano, katere vloga v telesu je predvsem obnova naših celic.

Preprost način za uravnotežen jedilnik je, da se prehranjujemo glede na barvo živil, zato smo ta teden pripravili barvni jedilnik. Ponedeljek bo rdeč, torek rumen, sreda zelena, četrtek moder in petek oranžne barve.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje