Jutri se začenja Internet Week Ljubljana

Avtor — 20.10.2013
Jutri se začenja spontani, največji skupek internetnih dogodkov pri nas - Internet Week Ljubljana. V času med 22. in 30. oktobrom 2013 se bodo predstavile skupnosti in podjetja, ki delujejo na področju interneta.
Jutri se začenja Internet Week Ljubljana

Jutri se začenja Internet Week Ljubljana (Vir slike: sxc.hu)

Festival Internet Week Ljubljana bo med 21. in 30. oktobrom 2013 na enem mestu združil skupnosti in podjetja, ki delujejo na področju interneta. V desetih dneh bomo priča 10 prizoriščem, na katerih bo potekalo 20 različnih dogodkov s 50 gosti in več tisočimi obiskovalci. Celoten festival bo potekal v duhu inovativnosti, mreženja in zabave. 

V ponedeljek, 21. oktobra, bo v Grand Hotelu Union potekal dogodek Srečanje razvijalcev: Kdo bo plačal varnostno luknjo?, ki bo posvečen varnosti spletnih strani. Dogodek se bo zaključil z okroglo mizo in pogostitvijo. 

Dan kasneje, 22. oktobra, bo na sporedu več različnih prireditev. V Tehnološkem parku Ljubljana bo potekalo 8. Slovensko IPv6 srečanje: Kako sem ostal brez IPv4 in preživel, Gospodarsko razstavišče bo gostilo Areno podjetništva, v Knjižnici Otona Župančiča bo potekalo Srečanje skupnosti JavaScript Ljubljana, na FRI in FE pa se bo odvilo predavanje IBM fellowa (Kerrie Holley).

 23. oktobra se boste lahko udeležili: 8. Slovensko IPv6 srečanje – IPv6 workshop v Tehnološkem parku Ljubljana, Arene podjetništva na Gospodarskem razstavišču, dogodka “DataTalk” – Podatke je potrebno razumeti v Tehnološkem parku Ljubljana in predavanja Simona Raessa: Design driven Development v Kavarni Slamič. 

V četrtek, 24. oktobra bo potekalo kar 5 prireditev: e-dem 13: 3. konferenca o elektronski demokraciji v Kinu Šiška, konference Forum 100% Startup v Tehnološkem parku Ljubljana, Arene podjetništva na Gospodarskem razstavišču, delavnice Računalniki za socialno ogrožene na Splitski ulici 13 in dogodka Internet Rockstars Networking Event v Hotelu Cubo. 

Osebni vpogled v spletna podjetja bo mogoč v petek, 25. oktobra, ko bo potekal dan odprtih vrat v podjetjih: Astina, DLabs, OdoCost, Visionect, Oculus, Klika, Infinum SI, DietPoint, Fieldoo, Flaviar, Zemanta, 3fs & Toshl & Toonia in CubeSensors.

Sobota, 26. oktobra, bo zapolnjena s Spodletelo konferenco, ki bo potekala v Antiq Palace Hotelu, delavnica Računalniki za socialno ogrožene na Splitski ulici 13 in delavnica za otroke CoderDojo v TBC Ljubljana. 

Po enodnevnem premoru boste lahko v ponedeljek, 28. oktobra, ugotovili, kako razumejo in implementirajo načela transmedie in storytellinga tokratni govorci na Odru 180. Proti večeru pa bo v Knjižnici Otona Župančiča potekalo srečanje Mobile Monday Slovenia.

V torek, 29. oktobra, bo na FRI potekalo predavanje: Do pasu v blatu: Dream of Pixels under the hood (Žiga Hajduković), v Knjižnici Otona Župančiča pa predavanje POT: Bitcoins

Sreda, 30. oktobra, bo zaokrožila internetni teden z dogodkom D-talk: UX4DEV & Codeable, ki bo potekal v tretjem nadstropju podjetja DLabs, predavala bosta Mitja Mavsar (Vodja UX pri D·Labs), ki bo odrecitiral par osnov UX-a ter prikazal nekaj enostavnih metod za raziskovanje uporabnikov ter družno oblikovanje (codesign), in Tomaž Zaman (Ustanovitelj Codeable), ki se bo osredotočil predvsem na izzive, s katerimi so se z ekipo soočali med nastankom startupa.

Vir: Internet Week

Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje