Kaj boste brali letos na plaži?

Avtor — 19.07.2013
Ko si boste to poletje privoščili dopust, izkoristite poležavanje pod borovci za pridobivanje novega znanja. Odkrijte najnovejše trike in se potopite v lekcije, ki vas bodo pripeljale en korak bližje uspehu - naj vaša podjetniška vizija postane resničnost.
Kaj boste brali letos na plaži?

Kaj boste brali letos na plaži? (Vir slike: sxc.hu)

Mnogo ljudi dopust povezuje z morjem, s plažo in hladnim pivom. Glede na to, da boste po vsej verjetnosti tudi vi letos izkusili čare dopusta, pa si vseeno ne smete privoščiti, da se popolnoma “odklopite”. V ta namen si zato v potovalko položite še kakšno podjetniško knjigo.

10 knjig, ki jih je vredno prebrati to poletje

Če imate knjige že zbrane, je to odlično! Če pa še ne veste, kaj bi letos brali, vam bomo pomagali z naslednjimi priporočili:

1. Naslov: Business Model Generation: A Handbook for Visionaries, Game Changers, and Challengers

Avtorja: Alexander Osterwalder in Yves Pigneur

Če ste že napisali poslovni načrt, vam bosta avtorja pomagala ta načrt izboljšati.

2. Naslov: The Startup Owner’s Manual: The Step-by-Step Guide for Building a Great Company

Avtorja: Steve Blank in Bob Dorf

Avtorja imata skupaj več kot 70 let izkušenj z ustanavljanjem startupov in vsakdo, ki ustanavlja svoje podjetje, mu bo ta knjiga prišla še kako prav.

3. Naslov: The Art of Scalability: Scalable Web Architecture, Processes, and Organizations for the Modern Enterprise

Avtorja: Martin L. Abbott in Michael T. Fisher

Če je vaš cilj rast podjetja, potem je to knjiga za vas. Avtorja namreč natančno opišeta gradnjo infrastrukture podjetja, ki mu bo omogočala rast.

4. Naslov: The End of Competitive Advantage: How to Keep Your Strategy Moving as Fast as Your Business

Avtorica: Rita Gunther McGrath

Avtorica knjige, profesorica McGrath, piše o tem, kako tekmovati z ostalimi podjetji in na koncu tudi zmagati.

5. Naslov: The Founder’s Dilemmas: Anticipating and Avoiding the Pitfalls That Can Sink a Startup

Avtor: Noam Wasserman

Avtor knjige, ki je profesor na Harvardu, se loti vprašanj, kot so: Naj zaposlim/najamem prodajno ekipo? Naj pripeljem v podjetje solastnike? Naj iščem zunanje investitorje, ki bodo pomagali pri rasti podjetja?

6. Naslov: The Lean Entrepreneur: How Visionaries Create Products, Innovate with New Ventures, and Disrupt Markets

Avtorja: Brant Cooper in Patrick Vlaskovits

Avtorja raziščeta mit vizionarstva in vam povesta, zakaj ŠE niste vizionar.

7. Naslov: Lean Analytics: Use Data to Build a Better Startup Faster

Avtorja: Alistair Croll in Benjamin Yoskowitz

Avtorja vas bosta naučila, kako vam lahko analitika pomaga pri hitrejšem prepoznavanju problemov, pri bolj učinkovitem iskanju strank in pri osredotočanju na procese, ki vam bodo pomagali pri rasti podjetja. Knjiga vsebuje več kot 30 primerov iz poslovnega sveta ter mnenja več kot 100 podjetnikov in investitorjev.

Pri dodatnem podjetniškem izobraževanju pa vam pomagamo tudi mi, z novicami in novimi trendi iz sveta podjetništva.

8. Naslov: Running Lean: Iterate from Plan A to a Plan that Works

Avtor: Ash Maurya

Avtor v knjigi razloži, zakaj je koncept vitke strukture za startup podjetja (angl. Lean Startup) tako pomemben za inovativnost.

9. Naslov: Startup Communities: Building an Entrepreneurial Ecosystem in Your City

Avtor: Brad Feld

Avtor v knjigi govori o kompleksni dinamiki gradnje podjetniških skupnosti izven Silicijske doline in ponudi praktične nasvete, kako zgraditi podjetniško skupnost v katerem koli mestu.

10. Naslov: Nail It then Scale It: The Entrepreneur’s Guide to Creating and Managing Breakthrough Innovatio

Avtorja: Nathan Furr in Paul Ahlstrom

Gotovo ste že slišali, da vsaj 70 % startup podjetij propade. Avtorja razkrijeta, da ni problem v tem, da podjetniki delajo napačne stvari, temveč da delajo prave stvari v napačnem trenutku.

Vir: labs.openview

Preberite tudi
Predlog za branje: Peter F. Drucker: Managing Oneself

Predlog za branje: Peter F. Drucker: Managing Oneself

Živimo v dobi neskončnih možnosti: s pomočjo ambicij, zagnanosti in talenta se lahko na izbranem področju povzpnete na vrh, in sicer ne glede na to, kje ste začeli. Sami ste tako odgovorni za svoje mesto v svetu – pri iskanju le-tega vam lahko pomaga delo Managing Oneself.

Preberite več >>
Predlog za branje: Scaling Lean

Predlog za branje: Scaling Lean

Ima vaša »velika ideja« potencial? Ali lahko svoj poslovni model preizkusite, še preden bi vanj vložili svoj čas in denar? Na takšna vprašanja odgovarja priročnik Scaling Lean: Mastering the Key Metrics for Startup Growth Asha Maurye, ki je na voljo tudi v MP knjižnici.

Preberite več >>
Predlog za branje: Art, Inc.: The Essential Guide for Building Your Career as an Artist

Predlog za branje: Art, Inc.: The Essential Guide for Building Your Career as an Artist

Umetnikom ni treba stradati. S pomočjo dela Art, Inc.: The Essential Guide for Building Your Career as an Artist Lise Congdon, ki je na voljo v MP knjižnici, boste lahko nadebudni umetniki, ki bi se radi preživljali z ustvarjalnim delom, spremenili svojo strast v donosen posel.

Preberite več >>
Predlog za branje: Agile Product Management with Scrum

Predlog za branje: Agile Product Management with Scrum

Delo Romana Pichlerja Agile Product Management with Scrum: Creating Products That Customers Love je prvi vodič po agilnem produktnem vodenju po metodi oziroma s pomočjo ogrodja scrum. Če vas zanimajo agilne metode menedžmenta, si lahko knjigo izposodite tudi v MP knjižnici.

Preberite več >>
Video: Naj knjige leta 2016 po izboru Billa Gatesa

Video: Naj knjige leta 2016 po izboru Billa Gatesa

Bill Gates, ustanovitelj podjetja Microsoft, ki se v zadnjih letih posveča predvsem človekoljubnim projektom, je strasten bralec, ki kljub izjemno zasedenemu urniku povprečno vsak teden prebere vsaj eno knjigo. V prispevku predstavljamo njegove najljubše knjige lanskega leta.

Preberite več >>
Video: 5 knjig, ki lahko izboljšajo vaš način vodenja podjetja

Video: 5 knjig, ki lahko izboljšajo vaš način vodenja podjetja

Uspešni podjetniki in veliki vodje se učijo vsak dan in branje knjig je eden izmed načinov, na katerega pridejo do novih znanj. Predstavljamo vam nekaj knjig, ki so navdihnile uspešnega kanadskega podjetnika Dana Martella, da je drugače pričel gledati na poslovni svet.

Preberite več >>
Naj knjige leta 2016 po izboru Chrisa Fralica

Naj knjige leta 2016 po izboru Chrisa Fralica

Chris Fralic, uspešni ameriški podjetnik, ki se ukvarja s tveganim kapitalom, že nekaj let sestavlja sezname najboljših knjig, ki jih je prebral v tistem letu. Večinoma gre za poslovne knjige, čeprav ga navdihujejo tudi druge teme. Prebrskajte seznam, morda najdete kaj zase.

Preberite več >>
S temi knjigami bo vaš marketing še bolj privlačen

S temi knjigami bo vaš marketing še bolj privlačen

Poskus osvajanja misli in src potrošnikov brez ustreznega znanja se lahko hitro spremeni v nočno moro. Skrivnosti, kako delujejo naši možgani, so k sreči razkrili nekateri strokovnjaki. Knjige, s katerimi jih boste spoznali, si oglejte v nadaljevanju.

Preberite več >>
Video: Kaj je najboljša motivacija za dobro opravljeno delo?

Video: Kaj je najboljša motivacija za dobro opravljeno delo?

V nasprotju s splošnim prepričanjem denar ni tisti, ki človeka motivira, da delo opravlja dobro in zagnano. Kot kaže je precej boljši motivator občutek uresničitve cilja, občutek napredka ter občutek smisla.

Preberite več >>
10 marketinških knjig, ki jih lahko podarite za praznično darilo

10 marketinških knjig, ki jih lahko podarite za praznično darilo

Marketinški svet se nenehno spreminja, zato je učenje nujno. Pomagamo si lahko tudi s knjigami, ki bodo prijetna družba ob mrzlih večerih. Predstavljamo 10 knjig, ki jih lahko podarite za darilo, z njimi pa boste obdarovanca obogatili za nove marketinške trende, strategije in tehnike.

Preberite več >>
Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje