Kaj imajo skupnega vaša kariera in socialna omrežja?

Kadrovniki se za opravljanje svojega dela vse bolj poslužujejo socialnih omrežij in informacij, ki jih preko njih lahko prejmejo o kandidatih za službo. Socialna omrežja lahko v poslovnem svetu posamezniku škodujejo, vendar mu lahko tudi pomagajo.
Kaj imajo skupnega vaša kariera in socialna omrežja?

Kaj imajo skupnega vaša kariera in socialna omrežja? (Vir slike: sxc.hu)

Delodajalci se pri izbiri kandidatov že nekaj časa ne opirajo zgolj na predloženo gradivo (življenjepis, priporočila, itd.), vedno bolj pomembno je, kakšne sledi posameznik pušča na spletu. V kolikor trdite, da ste dober ekipni igralec in uživate v timskem delu, potem naj to pokaže tudi vaš Facebook profil (naj se vidi, da uživate v timskih športih kot so košarka in nogomet in ne, da ste privrženec maratona).

Ustvarite si svoj profesionalni jaz na spletu

Zavedati se morate, da na spletu ni zasebnih kotičkov in stvari, ki jih objavljate so lahko vidne širši množici ljudi, kot bi si morda želeli. Začnite uporabljati socialna omrežja tudi za poslovne namene in ne zgolj za osebno življenje. Socialna omrežja si lahko razdelite glede na to, kako jih boste uporabljali, na primer: Twitter in LinkedIn za poslovno komuniciranje in Facebook za osebno. Ko ustvarjate profile in objavljate je pomembno, da razmišljate o tem, kaj bo nekdo videl, ko vas bo poiskal na posameznem socialnem omrežju.

Za pomoč pri gradnji kariere so socialna omrežja dobra za:

  • Grajenje lastne blagovne znamke. Socialna omrežja vam ponudijo dobro oglaševanje samega sebe svojim sodelavcem in kolegom iz stroke.
  • Dokaz, da obvladate digitalni svet. S tem, ko ste prisotni na različnih socialnih omrežjih bodočemu delodajalcu pokažete, da sledite digitalnim trendom in jih znate uporabljati – to še posebno velja za starejše, saj so delodajalci velikokrat skeptični glede znanja uporabe spleta in socialnih omrežij.
  • Naučite se nekaj novega. Z objavljanjem komentarjev in posredovanjem različnih vsebin ste vpleteni v pogovor in mrežo ljudi od katerih se lahko marsikaj tudi naučite in ste na tekočem z novostmi.

Kako ustvariti profesionalni profil

Enkrat, ko se odločite biti prisotni tudi profesionalno, sledite trem preprostim korakom:

  1. izberite socialna omrežja, kjer boste prisotni
  2. ustvarite si osebnost (vašo sliko, izkušnje, znanja, itd.)
  3. ustvarite vsebino, ki bo aktualna in zanimiva ter jo bodo ljudje želeli posredovati

Vir: blogs.hbr.org

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje