Kaj je narobe z novim Microsoft-ovim logotipom?

Microsoft, tehnološki gigant, je prvič v 25-ih letih prenovil svoj logotip. Novi design logotipa, ki je bil predstavljen konec avgusta pa je bil tarča mnogih kritik. Nekateri opisujejo nov logotip kot čist in preprost, drugi pa kot popolno polomijo.
Kaj je narobe z novim Microsoft-ovim logotipom?

Kaj je narobe z novim Microsoft-ovim logotipom? (Vir slike: sxc.hu)

V nadaljevanju si preberite, katere napake je storil Microsoft in kako se lahko vi izognete tem napakam.

Microsoft je pri logotipu zamenjal tip pisave iz »Italic bold« v »Segoe«, prav tako sedaj novo pisavo uporabljajo za vse ostale produkte in marketinške namene. Simbol štirih barvnih kvadratov pa zelo spominja na logotip operacijskega sistema Windows.

Izkušeni grafični oblikovalec John Williams, ustanovitelj spletne strani LogoGarden.com, razloži kaj je narobe z Microsoftovim logotipom in ponudi nekaj nasvetov za podjetnike, da bodo v prihodnosti uporabljali boljše logotipe.

Izberite si vrsto pisave, ki ustreza vašemu poslu.

V kolikor ste mnenja, da vašemu poslu ustrezajo poudarjene (angl. Bold) črke, naj bodo te čim bližje skupaj (angl. tight kerning). Lahko pa vašemu podjetju bolj pristoji eleganten videz črk – v tem primeru izberite črke, ki so visoke, tanke in so rahlo ukrivljene oz. imajo kakšne druge dodatke. Da bo videz še elegantnejši, naj črke stojijo široko narazen ena od druge.

Microsoft se je pri designu črk zmotil: prvič, ker stojijo odebeljene črke preveč narazen in drugič, ker zadnji dve črki “f” in “t” stojita preveč blizu, saj se dobesedno dotikata.

Izberite si simbol, ki bo izgledal super tudi v črno beli verziji.

Ko izbirate barve za logotip svojega podjetja, imejte v mislih tudi kako bo le-ta izgledal tiskan na črno belem tiskalniku.

Odtenki rdeče, modre, rumene in zelene pri novem Microsoftovem logotipu tiskani s črno belim tiskalnikom bodo izgledali kot sive packe. Poleg tega je problem novega logotipa ta, da je popolnoma simetričen in zato deluje dolgočasno. Williams priporoča, naj bo vaš logotip rahlo zamaknjen.

Prepričajte se, da se tip pisave in simbol ujemata.

Oba elementa logotipa – pisava in simbol se morata ujemati.

Pri Microsoft-ovem novem logotipu je simbol hladen in ne-čustven, oblika črk pa je prijetna in zaobljena – takšna oblika črk izraža toplino.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje