Kaj je narobe z novim Microsoft-ovim logotipom?

Microsoft, tehnološki gigant, je prvič v 25-ih letih prenovil svoj logotip. Novi design logotipa, ki je bil predstavljen konec avgusta pa je bil tarča mnogih kritik. Nekateri opisujejo nov logotip kot čist in preprost, drugi pa kot popolno polomijo.
Kaj je narobe z novim Microsoft-ovim logotipom?

Kaj je narobe z novim Microsoft-ovim logotipom? (Vir slike: sxc.hu)

V nadaljevanju si preberite, katere napake je storil Microsoft in kako se lahko vi izognete tem napakam.

Microsoft je pri logotipu zamenjal tip pisave iz »Italic bold« v »Segoe«, prav tako sedaj novo pisavo uporabljajo za vse ostale produkte in marketinške namene. Simbol štirih barvnih kvadratov pa zelo spominja na logotip operacijskega sistema Windows.

Izkušeni grafični oblikovalec John Williams, ustanovitelj spletne strani LogoGarden.com, razloži kaj je narobe z Microsoftovim logotipom in ponudi nekaj nasvetov za podjetnike, da bodo v prihodnosti uporabljali boljše logotipe.

Izberite si vrsto pisave, ki ustreza vašemu poslu.

V kolikor ste mnenja, da vašemu poslu ustrezajo poudarjene (angl. Bold) črke, naj bodo te čim bližje skupaj (angl. tight kerning). Lahko pa vašemu podjetju bolj pristoji eleganten videz črk – v tem primeru izberite črke, ki so visoke, tanke in so rahlo ukrivljene oz. imajo kakšne druge dodatke. Da bo videz še elegantnejši, naj črke stojijo široko narazen ena od druge.

Microsoft se je pri designu črk zmotil: prvič, ker stojijo odebeljene črke preveč narazen in drugič, ker zadnji dve črki “f” in “t” stojita preveč blizu, saj se dobesedno dotikata.

Izberite si simbol, ki bo izgledal super tudi v črno beli verziji.

Ko izbirate barve za logotip svojega podjetja, imejte v mislih tudi kako bo le-ta izgledal tiskan na črno belem tiskalniku.

Odtenki rdeče, modre, rumene in zelene pri novem Microsoftovem logotipu tiskani s črno belim tiskalnikom bodo izgledali kot sive packe. Poleg tega je problem novega logotipa ta, da je popolnoma simetričen in zato deluje dolgočasno. Williams priporoča, naj bo vaš logotip rahlo zamaknjen.

Prepričajte se, da se tip pisave in simbol ujemata.

Oba elementa logotipa – pisava in simbol se morata ujemati.

Pri Microsoft-ovem novem logotipu je simbol hladen in ne-čustven, oblika črk pa je prijetna in zaobljena – takšna oblika črk izraža toplino.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje