Kaj je poslovni načrt?

Poslovni načrt je pisna predloga v kateri analiziramo vse vidike poslovanja in ocenimo svoje poslovne možnosti. Izdelava poslovnega načrta je ključen korak pri ustanavljanju podjetja, kljub temu pa ga mnogi preskočijo.
Kaj je poslovni načrt?

Poslovni načrt nam da pregled nad poslovanjem.

Dober poslovni načrt nam pomaga pri ustanavljanju podjetja in v različnih fazah poslovanja, vendar pa z njim ne moremo predvideti vseh sprememb v poslovnem okolju, zato ga je potrebno po odprtju podjetja večkrat pregledati in posodobiti.

Poslovni načrti se navadno razlikujejo glede na panogo in potrebe podjetja, vseeno pa si lahko izdelavo olajšamo z uporabo standardiziranih predlog, ki jih priredimo svojim potrebam.

Razlogov za izdelavo poslovnega načrta je mnogo, saj lahko s pomočjo analiz in pridobljenih podatkov določimo cilj poslovanja, ugotovimo svoje prednosti in slabosti, uporaben pa je tudi pri pridobivanju investitorjev in mnenj strokovnjakov, ki prihranijo marsikatero napako.

Pri izdelavi se osredotočite predvsem na kratkoročne projekcije in cilje ter načrt nato posodabljajte tekom svojega poslovanja. Izogibajte se tudi preveč optimističnim napovedim, saj imajo kljub dobri poslovni ideji na uspeh velik vpliv ne vedno predvidljivi dejavniki iz okolja. Ne pozabite predvideti tudi strategije promocije in ohranite načrt lahko razumljiv ter preprost.

 

Vir: MyOwnBusiness

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje