Kaj je poslovni načrt?

Poslovni načrt je pisna predloga v kateri analiziramo vse vidike poslovanja in ocenimo svoje poslovne možnosti. Izdelava poslovnega načrta je ključen korak pri ustanavljanju podjetja, kljub temu pa ga mnogi preskočijo.
Kaj je poslovni načrt?

Poslovni načrt nam da pregled nad poslovanjem.

Dober poslovni načrt nam pomaga pri ustanavljanju podjetja in v različnih fazah poslovanja, vendar pa z njim ne moremo predvideti vseh sprememb v poslovnem okolju, zato ga je potrebno po odprtju podjetja večkrat pregledati in posodobiti.

Poslovni načrti se navadno razlikujejo glede na panogo in potrebe podjetja, vseeno pa si lahko izdelavo olajšamo z uporabo standardiziranih predlog, ki jih priredimo svojim potrebam.

Razlogov za izdelavo poslovnega načrta je mnogo, saj lahko s pomočjo analiz in pridobljenih podatkov določimo cilj poslovanja, ugotovimo svoje prednosti in slabosti, uporaben pa je tudi pri pridobivanju investitorjev in mnenj strokovnjakov, ki prihranijo marsikatero napako.

Pri izdelavi se osredotočite predvsem na kratkoročne projekcije in cilje ter načrt nato posodabljajte tekom svojega poslovanja. Izogibajte se tudi preveč optimističnim napovedim, saj imajo kljub dobri poslovni ideji na uspeh velik vpliv ne vedno predvidljivi dejavniki iz okolja. Ne pozabite predvideti tudi strategije promocije in ohranite načrt lahko razumljiv ter preprost.

 

Vir: MyOwnBusiness

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje