Kaj je prepričljivejše, email ali neposredni pogovor?

Tako v vsakdanjem kot v poslovnem življenju marsikdaj želimo oziroma moramo nekoga v nekaj prepričati. Včasih je bil edini način neposredni pogovor. Danes pa seveda postaja elektronska komunikacija vse pomembnejša.
Kaj je prepričljivejše, email ali neposredni pogovor?

Elektronska komunikacija ali pogovor na štiri oči?

Po nekaterih raziskavah se naj bi moške lažje prepričalo preko elektronske pošte kot ženske, kjer naj bi bila boljša osebna komunikacija. Razlog naj bi bil večja tekmovalnost moških, ki se je naj bi preko elektronske pošte izognili (Guadagno & Cialdini, 2002). Po stereotipu naj bi bili moški bolj usmerjeni v zadane naloge, ženske pa v medsebojne odnose. Elektronska pošta naj bi tako bila način, preko katerega se naj bi lahko izognili moški tekmovalnosti.

Težava pri taki raziskavi je upoštevanje odnosa, ki ga imata dve osebi, saj povsem drugače komuniciramo z prijateljem kot pa z nekim poslovnim partnerjem. Tako naj bi upoštevali medsebojno podobnost, torej bolj kot nam je neka oseba podobna (več kot imamo skupnih lastnosti in interesov), lažje jih v nekaj prepričamo. Raziskava pravi, da je pri moških, ki imajo manj skupnega bistveno boljša opcija elektronska pošta, saj se naj bi lažje osredotočili na dejstva. Pri ženskah naj bi bilo drugače, konkretno naj bi bil v primeru, kjer sta si dve ženski podobni neposredni pogovor najboljša izbira.

Vir: PsyBlog

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje