Kaj je team building in kako nam lahko koristi?

Team building lahko poimenujemo vsako skupno preživljanje prostega časa zaposlenih izven poslovnih prostorov podjetja. To je lahko piknik, rafting, obisk adrenalinskega parka, kreativna delavnica, reševanje težavnih nalog, snemanje reklame, impro delavnica, iskanje skritega zaklada…
Prisluhnite svojim strankam

Prisluhnite svojim strankam (Vir slike: sxc.hu)

Skratka – vsaka situacija, ko zaposlene umaknemo iz delovnega mesta v sklopu podjetja. 

Slovenska podjetja team buildinge največkrat uporabljajo zgolj za druženje zaposlenih. Ne razumeti napačno – tudi takšna prosta druženja imajo nekatere prednosti. Tudi takšne aktivnosti zaposlenih imajo lahko ob dobri organizaciji pozitivne učinke, samo potrebno se jih je zavedati in jih v okviru team buildinga pravilno formulirati ter iz takšnih druženj potegniti maksimalno.

Mešano druženje in igranje premišljeno izbranih iger lahko pripelje do tega, da v podjetju začnemo razbijati različne skupinice in povečujemo pripadnost podjetju, kolegialnost, zaposlene premešamo in tako poskrbimo za izboljšanje odnosov in razumevanja.

Poglejmo si na primer igranje nogometa med oddelkom Ljubljane in Maribora. Seveda je takšno igranje s stališča navijačev zanimivejše, toda s strani podjetja popolnoma zgrešeno. Razen tega, da si bosta zaradi tekmovalnosti oddelka skočila v lase, se ne bo zgodilo nič ugodnega za izboljšanje odnosov! Dovolj bi bilo že žrebanje ekip, manjša prilagoditev pravil in dobili bi nova poznanstva, nepozabno zabavo in na koncu skupni nogometni tim podjetja!

Potrebno se je vprašati, na katerem nivoju je vaša ekipa? Tako kot gradimo hišo, gradimo tudi ekipo. Začeti je potrebno pri temeljih in biti pri izbiri team buildingov izredno previden. V nasproten primeru lahko kar hitro postanejo aktivnosti podjetja zaposlenim v napoto.

Na razpolago je ogromno različnih programov team buildinga. Na voljo so kreativni, adrenalinski, poučni, tekmovalni, strokovni ipd… Zelo koristne za podjetja so lahko kreativne delavnice, kot na primer snemanje video reklame za izdelek vašega podjetja. Le kdo se ne želi preizkusiti v vlogi režiserja, igralca ali scenografa?

S snemanjem takšnega oglasa lahko pridete do novih idej za oglase, zaposleni bodo s tem pridobili nova znanja ali morda predstavili svoje mnenje o izdelku na drugačen način. Mogoče ravno preko igre najdete med svojimi sodelavci kreativne ljudi in jih tudi vključujete v kreativne projekte.

Pri izbiri team buildingov je pomembno, da direktor skupaj s kadrovnikom in vodjami oddelkov razmišlja o ciljih team buildinga in jih poskuša usmeriti v korist podjetja. Potrebno je le dobro razmisliti na katerem nivoju je vaš team ter poiskati primerne aktivnosti in zanesljivega izvajalca team buildingov. Pa veliko užitkov pri grajenju vašega team-a!

Avtor prispevka je Matjaž Jug.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje