Kaj morate vedeti pred najemom izdelovalca spletne strani?

Da bi si zagotovili izdelavo kakovostne spletne strani se pred najemom podjetja, ki vam bo stran izdelalo, s pomočjo naslednjih vprašanj in napotkov prepričajte ali svoj posel zares obvladajo.
Kaj morate vedeti pred najemom izdelovalca spletne strani?

Spletna stran je pogosto prvi vtis o podjetju.

1. Pomembno je, da se odločite za resnično podjetje s katerim boste vzpostavili posloven odnos in se izogibajte najemu sorodnikov ali prijateljev. Oglejte si njihovo spletno stran in izdelke, vprašajte za reference in se pogovorite s strankami.

2. Čeprav so predloge cenejše, navadno niso najboljša izbira, zato se raje odločite za izdelavo originalne in vašemu podjetju prilagojene spletne strani. Vprašajte tudi za nasvet, katere komponente bi morala vsebovati vaša spletna stran.

3. Izdelovalca vprašajte, če vam lahko oblikuje stran z uporabo posebnega sistema za upravljanje vsebine, da jo boste lahko upravljali sami, brez znanja programiranja.

3. Vprašajte tudi kako bodo za vašo stran zagotovili načela optimizacije prek iskalnikov. Resna podjetja poleg ključnih besed uporabljajo tudi povezavo SEO s kodo in vsebino strani, zato se ne zadovoljite samo s prvim. Če nameravajo stran izdelati v Flashu vprašajte ali bo to povzročilo kakšne probleme pri iskalnikih.

4. Pozanimajte se če ima podjetje poslovnega svetovalca, ki lahko s poznavanjem načel poslovanja pomaga oblikovati spletno stran, ki je kvalitetna tudi s poslovnega vidika. Lahko pa najprej poiščete dobrega svetovalca, ki vam bo nato priporočil tudi podjetje in olajšal sodelovanje.

5. Pozorni bodite tudi na ceno in izberite vmesno rešitev, ki vam bo za zmerno ceno zagotovila kvalitetno storitev. Spletno stran ali spletno trgovino lahko date v izdelavo kateremu od tujih podjetij, ki ponujajo zelo nizke cene, ampak se o ponudniku prej pozanimajte. Pomagate si lahko s spletno stranjo eLance, vendar nikoli vnaprej ne plačajte več kot polovico zneska.

Pomembno je tudi, da vam oblikovalec zna razložiti stvari, ki jih boste potrebovali pri delu s svojo spletno stranjo in je dosegljiv, ko ga potrebujete. Hkrati je vedno zaželeno, da vam podjetje svetuje tudi pri oglaševanju produktov, ki jih boste prodajali.

 

Vir: LifeHack

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje