Kaj morate vedeti pred najemom izdelovalca spletne strani?

Da bi si zagotovili izdelavo kakovostne spletne strani se pred najemom podjetja, ki vam bo stran izdelalo, s pomočjo naslednjih vprašanj in napotkov prepričajte ali svoj posel zares obvladajo.
Kaj morate vedeti pred najemom izdelovalca spletne strani?

Spletna stran je pogosto prvi vtis o podjetju.

1. Pomembno je, da se odločite za resnično podjetje s katerim boste vzpostavili posloven odnos in se izogibajte najemu sorodnikov ali prijateljev. Oglejte si njihovo spletno stran in izdelke, vprašajte za reference in se pogovorite s strankami.

2. Čeprav so predloge cenejše, navadno niso najboljša izbira, zato se raje odločite za izdelavo originalne in vašemu podjetju prilagojene spletne strani. Vprašajte tudi za nasvet, katere komponente bi morala vsebovati vaša spletna stran.

3. Izdelovalca vprašajte, če vam lahko oblikuje stran z uporabo posebnega sistema za upravljanje vsebine, da jo boste lahko upravljali sami, brez znanja programiranja.

3. Vprašajte tudi kako bodo za vašo stran zagotovili načela optimizacije prek iskalnikov. Resna podjetja poleg ključnih besed uporabljajo tudi povezavo SEO s kodo in vsebino strani, zato se ne zadovoljite samo s prvim. Če nameravajo stran izdelati v Flashu vprašajte ali bo to povzročilo kakšne probleme pri iskalnikih.

4. Pozanimajte se če ima podjetje poslovnega svetovalca, ki lahko s poznavanjem načel poslovanja pomaga oblikovati spletno stran, ki je kvalitetna tudi s poslovnega vidika. Lahko pa najprej poiščete dobrega svetovalca, ki vam bo nato priporočil tudi podjetje in olajšal sodelovanje.

5. Pozorni bodite tudi na ceno in izberite vmesno rešitev, ki vam bo za zmerno ceno zagotovila kvalitetno storitev. Spletno stran ali spletno trgovino lahko date v izdelavo kateremu od tujih podjetij, ki ponujajo zelo nizke cene, ampak se o ponudniku prej pozanimajte. Pomagate si lahko s spletno stranjo eLance, vendar nikoli vnaprej ne plačajte več kot polovico zneska.

Pomembno je tudi, da vam oblikovalec zna razložiti stvari, ki jih boste potrebovali pri delu s svojo spletno stranjo in je dosegljiv, ko ga potrebujete. Hkrati je vedno zaželeno, da vam podjetje svetuje tudi pri oglaševanju produktov, ki jih boste prodajali.

 

Vir: LifeHack

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje