Kaj narekuje naš osebni uspeh?

Če imate univerzitetno izobrazbo, podporo bližnjih in ste premožnejši, imate večjo verjetnost, da se boste imeli za uspešne, ugotavlja raziskava Strayer University. Raziskava je obsegala vzorec dobrih 2000 Američanov nad 18. letom, ki so odgovarjali na vprašanja o osebnem uspehu.
Kaj narekuje naš osebni uspeh?

Kaj narekuje naš osebni uspeh? (Vir slike: Freeimages.com)

Osebni uspeh je bolj kot od tega, kaj imamo in koliko smo dosegli, odvisen od tega, kako uspešne se počutimo. V raziskavi Strayer University so z anketiranjem raziskali skupne značilnosti ljudi, ki sebe obravnavajo kot uspešne. Preberete si jih lahko v nadaljevanju.

1. Bolj izobraženi se pogosteje počutijo uspešne

Med tistimi, ki imajo univerzitetno izobrazbo, je 83 odstotkov takšnih, ki se počutijo uspešne, med tistimi, ki je nimajo, pa je takšnih le 74 odstotkov. Razlika kaže na to, da univerzitetna izobrazba profesionalno in osebno pomaga pri strokovnem znanju in samozavesti, ki jo posameznik potrebuje v zaposlitvi ali poslu.

2. Več kot polovica tistih, ki se počutijo uspešne, uresničuje večino svojih življenjskih ciljev

Tisti, ki se počutijo uspešne, v veliki večini menijo, da je pri uspehu najpomembnejše doseganje osebnih ciljev. To pomeni, da se najuspešnejše počutijo tisti, ki so dosegli največje življenjske cilje.

3. Veliko svojega uspeha pripisujejo dobremu odnosu z družino in prijatelji

Anketiranci trdijo, da so veliko svojih ciljev dosegli s pomočjo najbližjih. To so družina, prijatelji, sošolci, sodelavci, vzgojitelji, profesorji in vsi, ki imajo pomembnejšo vlogo v njihovem življenju.

4. Menijo, da je močna podpora družine in prijateljev pomembnejša od ambicij

Večina tistih, ki se počutijo uspešne, pravi, da so bližnji ne samo pomembni za uspeh, ampak so celo bolj pomembni kot sama želja po uspehu.

5. Imajo močno delovno etiko

Posamezniki, ki se počutijo uspešne, bolj verjamejo, da je za doseganje ciljev potreben pogum, odločnost in predanost, kot tisti, ki se ne počutijo uspešne. Pot do uspeha je tlakovana s trdim delom.

6. Premožnejši zase menijo, da so uspešnejši kot tisti, ki imajo v žepu manj

Obstaja jasna povezava med denarjem in uspehom. Vendar kljub temu večina anketirancev, tako tistih, ki se počutijo uspešne, kot tistih, ki se ne, menijo, da je občutek uspeha bolj odvisen od doseganja osebnih ciljev kot od moči, lastnine in ugleda.

Vir: businessinsider.com

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje