Kaj nas čaka v letu 2009?

Leto bo zaznamoval razvoj tehnologij in poslovno inteligentnih rešitev, ki bodo prihranile denar.
Kaj nas čaka v letu 2009?

V letu 2009 še več novih tehnologij.

Uvajale se bodo nove tehnologije, podjetja se bodo posvetila v virtualizaciji, ki pa ne bo razširjena samo na strežnike in podatke, napovedujejo tudi priljubljeno virtualizacijo namizja. Microsoft na področju vitrualizacije načrtuje nadaljnji napredek.

Veliko pozornosti se bo namenjalo tudi izgradnji pomožnih storitev okoli že obstoječih „oblakov,“ gre za področje računalništva tesno povezanega s spletom. Velikani na tem področju IBM, Amazon.com, Google, Yahoo in Microsoft napovedujejo širitev svojih oblakov, kar pomeni še dodatno širitev t.i. cloud computinga.

Povečalo se bo število storitev na področju programske opreme, platform, podatkovnih baz, testiranja in razvoja aplikacij. Varnost bo vsekakor na prvem mestu, saj se napoveduje porast kibernetičnih napadov, ki ne bodo omejeni le na škodljive viruse, predvidevajo tudi hekerske napade na kritično infrastrukturo držav. Avtorji škodljivih vsebin bodo predvidoma pripravili še bolj sofisticirane in kompleksne napade, ki jih bo težko odkriti. Sprejetje uporabe tehnologij Web 2.0 v podjetjih bi lahko dodatno vplivalo na varnost. 

Še dodatno se bodo razvijale in uporabljale tehnike upravljanja znanja, saj se bo v delovne procese uvajalo še več znanja, kar bo zagotovilo boljše sprejemanje odločitev s strani zaposlenih. Pomembnim zaposlenim bo tako omogočena t.i. podjetniška inteligenca, v ta namen pa je bilo razvitih že nekaj tovrstnih produktov.

Nenazadnje bo zelo napredno področje e-discovery rešitev, za katere se je pokazalo že veliko zanimanje. Pred kratkim je IBM razkril proaktvno e-discovery rešitev. Tovrstne rešitve se osredotočajo na to, kako strukturirati in označiti elektronske podatke in mape tako, da jih lahko preprosto in hitro najdemo in s tem zmanjšamo stroške iskanja, lahko pa jih celo predložimo na sodišču kot dokaze.

Vir: Internet News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje