Kaj nas čaka v letu 2009?

Leto bo zaznamoval razvoj tehnologij in poslovno inteligentnih rešitev, ki bodo prihranile denar.
Kaj nas čaka v letu 2009?

V letu 2009 še več novih tehnologij.

Uvajale se bodo nove tehnologije, podjetja se bodo posvetila v virtualizaciji, ki pa ne bo razširjena samo na strežnike in podatke, napovedujejo tudi priljubljeno virtualizacijo namizja. Microsoft na področju vitrualizacije načrtuje nadaljnji napredek.

Veliko pozornosti se bo namenjalo tudi izgradnji pomožnih storitev okoli že obstoječih „oblakov,“ gre za področje računalništva tesno povezanega s spletom. Velikani na tem področju IBM, Amazon.com, Google, Yahoo in Microsoft napovedujejo širitev svojih oblakov, kar pomeni še dodatno širitev t.i. cloud computinga.

Povečalo se bo število storitev na področju programske opreme, platform, podatkovnih baz, testiranja in razvoja aplikacij. Varnost bo vsekakor na prvem mestu, saj se napoveduje porast kibernetičnih napadov, ki ne bodo omejeni le na škodljive viruse, predvidevajo tudi hekerske napade na kritično infrastrukturo držav. Avtorji škodljivih vsebin bodo predvidoma pripravili še bolj sofisticirane in kompleksne napade, ki jih bo težko odkriti. Sprejetje uporabe tehnologij Web 2.0 v podjetjih bi lahko dodatno vplivalo na varnost. 

Še dodatno se bodo razvijale in uporabljale tehnike upravljanja znanja, saj se bo v delovne procese uvajalo še več znanja, kar bo zagotovilo boljše sprejemanje odločitev s strani zaposlenih. Pomembnim zaposlenim bo tako omogočena t.i. podjetniška inteligenca, v ta namen pa je bilo razvitih že nekaj tovrstnih produktov.

Nenazadnje bo zelo napredno področje e-discovery rešitev, za katere se je pokazalo že veliko zanimanje. Pred kratkim je IBM razkril proaktvno e-discovery rešitev. Tovrstne rešitve se osredotočajo na to, kako strukturirati in označiti elektronske podatke in mape tako, da jih lahko preprosto in hitro najdemo in s tem zmanjšamo stroške iskanja, lahko pa jih celo predložimo na sodišču kot dokaze.

Vir: Internet News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje