Kaj pisalna miza pove o posamezniku?

Avtor Saba Resnik — 24.02.2013
Komentiraj!
Vas zanima, kaj vaša pisarna razkrije o vas in vaših delovnih navadah in kaj razkrijejo pisalne mize vaših zaposlenih o njihovih vrednotah in ciljih? Poglejte svojo pisalno mizo. Je polna neprebranih papirjev? Okrašena z družinskimi fotografijami? Je polna igrač, ki vam pomagajo razmišljati?
Kaj pisalna miza pove o posamezniku?

Kaj pisalna miza pove o posamezniku. (Vir slike: sxc.hu)

Način, kako okrasite in si uredite pisalno mizo, pove presenetljivo veliko o vas.

V pisarni si pogosto uredimo mizo tako, da ta izraža naš odnos do dela, naše cilje in vrednote. V kolikor imate v vašem podjetju zaposleno ekipo delavcev, lahko s pogledom na njihovo pisalno mizo razberete marsikaj. Ne boste verjeli, vendar lahko s pomočjo informacij, pridobljenih s pogledom na pisalno mizo, posameznika bolje spoznate in ga bolj učinkovito motivirate za delo.

Poglejte po pisarni. Kaj imajo zaposleni na pisalnih mizah? Je na mizi kaj osebnih predmetov?

Da vam bo lažje, vam predstavljamo nekaj stvari, na katere morate biti pozorni in so zlahka prepoznavne.

Kakšna je pisalna miza? Organizirana.

Kaj to pove o človeku? Je zanesljiv in se drži rokov.

Delavci, ki imajo lepo organizirano in pospravljeno mizo, na kateri skoraj vedno najdemo koledar, so ponavadi ljudje, na katere se lahko zanesete, upoštevajo postavljene roke, osredotočeni so na posamezne naloge in uspešno načrtujejo izvedbo nalog.

Imeti razmetano mizo ni nujno slaba stvar, saj jo imajo ustvarjalni ljudje velikokrat. Problem razmetane mize pa je v tem, da naredi slab prvi vtis na stranke ali potencialnega poslovnega partnerja.

Kakšna je pisalna miza? Polna nenavadnih predmetov.

Kaj to pove o človeku? Je ustvarjalen in se ne boji sprememb.

Ljudje, ki uživajo v umetniških delih in imajo radi nenavadne kraje ter predmete, so največkrat bolj odprti za nove ideje, se ne bojijo sprememb in so ustvarjalni.

Podjetja, ki vzpodbujajo ustvarjalnost pri zaposlenih, velikokrat pustijo posameznikom, da si uredijo pisalno mizo čisto po svoji želji. Lep primer je podjetje Etsy, ki vsakemu novemu zaposlenemu podari 100 USD za dekoracijo pisalne mize. Ko vstopite v njihove poslovne prostore, ste lahko priča najrazličnejšim robotom, nagačenim hobotnicam, starinskim pisalnim strojem in umetniškim delom.

Kakšna je pisalna miza? Letaki in plakati z motivacijskimi slogani.

Kaj to pove o človeku? Je nevrotična oseba.

Nikar se ne ustrašite. Ljudje, ki se na delovnem mestu obdajo z motivacijskimi slogani, so največkrat malce bolj nervozni in jih skrbi ogromno stvari. So pa nevrotične osebe pogosto zelo uspešne v svojem poslu.

Kakšna je pisalna miza? Prijetna in vabljiva.

Kaj to pove o človeku? Je odprt in je rad v družbi.

Ljudje z izredno prijetno pisarno ali pisalno mizo, ki kar vabi, so zelo odprti. Takšni ljudje imajo ponavadi odprta vrata pisarne, udobne stole in na mizi skodelico z bonboni.

Kako pa izgledajo pisalne mize nekaterih uspešnih podjetnikov in vodij?

Kakšna je pisalna miza Richarda Bransona? Polna ljudi in na plaži.

Richard Branson ne mara biti sam v pisarni, vedno je obdan z ljudmi, ne glede na to, ali je doma, na svojem otoku ali v letalu. Najpogosteje dela na plaži na otoku, kjer ima čudovit razgled na ocean in ogromno prostora za sprostitev in razmišljanje. Na otoku je vedno veliko najrazličnejših ljudi, ki so neposredno ali posredno povezani z njegovim poslom.

Kakšna je pisalna miza urednice Arianne Huffington? Odprta in vabljiva.

Arianna Huffington, predsednica in urednica The Huffington Post Media Group, ima rada transparentnost. Njena pisarna ima eno steno popolnoma stekleno, tako da lahko vsakdo vidi v njeno pisarno, ona pa lahko gleda ven. V pisarni ima veliko knjig, nekaj slik in darilo urednika iz japonske poslovalnice.

Kakšna je pisalna miza direktorja LinkedIn? Ulica ali park.

Direktor poslovnega družbenega omrežja LinkedIn je pisarno zamenjal za sprehode. Jeff Weiner je pred kratkim začel prakticirati sestanke na sprehodu namesto v pisarni. »Sedaj ni več poti nazaj,« pravi Jeff.

Vir: entrepreneur.com in linkedin.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

shranjeno pod: , ,
Prijavi se na e-novice!