Kaj počne vaša konkurenca?

V podjetništvu je znanje o trgu zelo pomembno in k temu spada tudi znanje o konkurentih. Prav za pridobivanje tega znanja, pa se je potrebno vprašati, kaj počne vaša konkurenca? V nadaljevanju si preberite nekaj načinov, kako lahko čisto legalno vohunite za svojimi konkurenti.
Kaj počne vaša konkurenca?

Kaj počne vaša konkurenca? (Vir slike: sxc.hu)

Pri opazovanju konkurence ne gre za nikakršno umazano igro, gre zgolj za to, da imate svoje konkurente vedno na očeh in se s tem lažje izognete neprijetnim presenečenjem.

  1. Berite lokalne časopise, kjer so prisotni vaši konkurenti.
  2. Poklepetajte z dobavitelji, saj le-ti radi povedo kakšno zgodbico o svojih strankah.
  3. Udeležite se sejmov in opazujte sejemske aktivnosti konkurentov, njihove stojnice, promocijo, itd.
  4. Bodite njihov kupec. Najboljši način, da dobite predstavo o tem, kako posluje vaša konkurenca je, da sami postanete njihovi kupci.
  5. Redno pregledujte javno dostopne dokumente, ki vsebujejo informacije o vaših konkurentih.
  6. Preglejte spletno stran vašega konkurenta.
  7. Preglejte mrežo na LinkedIn.
  8. Prebirajte pogovore in objave na Facebooku ter na Twitter-ju.

Pri brskanju po spletu bodite pozorni na vire objav, saj se lahko najdejo marsikatere neresnične ali samo na pol resnične.

 

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje