Kaj prinaša novi iPhone 2.0

Avtor ivosvigelj — 25.05.2008
Komentiraj!
Apple bo letos junija začel s prodajo novega, nadgrajenega iPhona. Na trgu že vlada entuziastično zanimanje za nov Applov izdelek, pojavile pa so se tudi že napovedi katere novosti naj bi iPhone 2.0 prinašal.
Kaj prinaša novi iPhone 2.0

Tanjši, lažji in sposobnejši iPhone 2.0.

Ena najpomembnejših nadgradenj je gotovo hitrejša internetna povezava HSPA (High-Speed-Packet-Access), ki bo novemu iPhonu omogočila veliko hitrejši prenos podatkov, kot jih je bil zmožen dosedanji iPhone. Prenos podatkov bo sedaj zmožen hitrosti 7,2 megabitov na sekundo.

iPhone 2.0 bo imel vgrajen tudi nov programski sistem iPhone software 2.0. Ta bo omogočal množico novih aplikacij, ki bodo dostopne na Applovi internetni strani.

Zaradi velikih kapacitet internetnega prenosa, ki jih bo novi izdelek omogočal, se bo povečala tudi poraba energije. Da bi preprečili prehitro praznjenje baterije, naj bi novi iPhone omogočal, da nekatere možnosti telefona izključite in s tem prihranite energijo.

Nekatere govorice govorijo tudi o tem, da bo imel iPhone sedaj nameščen tudi čisto pravi GPS sistem z možnostjo glasovnih navodil. Poleg naštetega naj bi bil naslednik iPhona tudi tanjši in lažji.

Naj pa ne bi imel več prostora kot do sedaj (8 GB oziroma 16 GB) pa tudi cenejši od predhodnika gotovo ne bo.


Vir: Dvice

Prijavi se na e-novice!