Kaj se lahko naučimo od 1200 podjetnikov?

Dane Maxwell je mentor posameznikom, ki želijo zagnati posel v računalniški panogi, čeprav za to nimajo ne ideje in ne programskega znanja. Do sedaj je pomagal že več kot 1200 osebam, pri tem pa je veliko lekcij pridobil tudi sam.
Kaj se lahko naučimo od 1200 podjetnikov?

Kaj se lahko naučimo od 1200 podjetnikov? (Vir: Bigstockphoto.com)

Maxwell je že večkrat dokazal, da posel lahko zažene vsak, tudi če nima za to potrebnega znanja, niti ideje. Preverite, katere so ključne lekcije, ki se jih je pri tem naučil.

1. Ne obstaja najboljši način za uspeh

Ljudje lahko pridobivajo veščine in znanja, toda morajo jih znati uporabiti glede na njihov značaj in posel. Vsak podjetnik mora ugotoviti, kateri način je zanj pravi.

2. Najboljši način najdemo med poslom

Ključ do uspeha se ne skriva v premišljevanju, načrtovanju ali branju knjig. Šele ko se boste srečali z resničnimi izzivi na poslovni poti, boste spoznali pravi način za uspeh.

3. Nezavedna in nepredelana čustva rušijo podjetniške odnose

Podjetništvo je razburkan svet nepredvidljivih situacij. Če se ljudje na stresne situacije odzovejo panično in s pretiranim strahom, bo to vodilo v propad podjetniških odnosov. Kako se osebe odzivajo na situacije, je ključno pri tem, kako trdna bo ostala ekipa v poslu.

4. Če se ne boste naučili prodati, ne boste uspeli

Ne glede na to, kako zelo ustvarjalni in sposobni ste, če ne boste znali prodati svoje ideje, ne boste uspeli. Lahko se naučite prodati s spoštovanjem in nevsiljivo, toda najbolj pomembno je, da se naučite prodajati.

5. Poslovna ideja in priložnost se skriva za vsakim vogalom

Pripravniki so pod mentorstvom Maxwella dokazali, da se v vsaki panogi skriva ogromno poslovnih idej, na katere čakajo stranke, da bodo rešile njihove probleme. Najti morate te stranke, jim prisluhniti in iznajti rešitev za njihove težave.

6. Hitrost je magnet za denar

Bolj hitro in bolj nepremišljeno se boste odzivali na situacije, hitreje boste pričeli s služenjem denarja. Počasnost pri odločanju vodi v propad. Odločite se, ko ste v dvomih, odločite se, ko niste prepričani, odločite se, ko vas je strah. Glavno je, da ne čakate.

7. Uspešni podjetniki ne poznajo končnega cilja

Najuspešnejši podjetniki so tisti, ki so obsedeni z vsakodnevnim procesom. Ne poznajo končnega cilja, poznajo le predanost svojemu podjetju iz dneva v dan.

8. Najpomembnejše so vaše sanje, a najlažje jih uničite sami

Sanje so tisto, kar bo podjetnika vodilo do uspeha. Res je, da sanje lahko nekdo ukrade, vendar največjo nevarnost za sanje predstavljajo notranji glasovi in samokritika podjetnika samega. Ko boste premagali lastne dvome, boste stopili na pravo pot do uspeha.

Vir: under30ceo.com

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje