Kaj se morate vprašati, preden odpustite delavca?

Podjetnik se velikokrat znajde v situaciji, ko njegov zaposleni svojega dela ne opravlja zadovoljivo. Toda odpuščanje ni vedno prava rešitev, saj je slabo delo zaposlenih velikokrat zgolj odraz dela njihovega vodje.
Kaj se morate vprašati, preden odpustite delavca?

Kaj se morate vprašati, preden odpustite delavca? (Vir slike: sxc.hu)

Preden odpustite zaposlenega, si vzemite trenutek časa in premislite ali niste morda prav vi tisti, ki je glavni krivec za njegovo nezadovoljivo opravljanje dolžnosti. Ugotoviti morate, kako je sploh prišlo do takšne situacije in kaj lahko storite, da do podobnih težav ne bo prišlo tudi v prihodnosti. 

Pri tem so vam lahko v pomoč naslednja vprašanja.

1. Ali zaposleni natančno pozna svoje zadolžitve?

Vedno se morate najprej vprašati, ali ste zaposlenega dovolj dobro seznanili z zadolžitvami, katere mora opravljati. Ena najpogostejših napak vodij je namreč prav ta, da zaposlenemu slabo razložijo njegove zadolžitve, nato pa se pritožujejo nad njegovim slabim delom. 

2. Je dovolj usposobljen?

Lahko se zgodi tudi to, da zaposleni pozna svoje zadolžitve, toda nima dovolj znanja, da bi jih lahko kvalitetno opravljal. V tem primeru mu morate zagotoviti kvalitetna podjetniška izobraževanja ali delavnice, na katerih bo pridobil znanje, potrebno za delo. 

3. Je morda problem v njegovi motivaciji?

Velikokrat se tudi zgodi, da zaposleni preprosto izgubi vso voljo in motivacijo za delo. V tem primeru pravzaprav ne morete storiti veliko.

4. Je vaš proces zaposlovanja primeren? 

Kateri so ključni kriteriji pri izbiri novih sodelavcev v vašem zaposlovalnem procesu? Vas zanimajo predvsem praktične izkušnje ali zadostuje zgolj potrdilo o opravljeni določeni stopnji izobrazbe? V primeru, da vas zanimajo zgolj formalno pridobljena znanja, premislite o vpeljavi sprememb v vaš proces zaposlovanja, saj so ponavadi praktične izkušnje veliko bolj pomembne.

5. Ste novemu sodelavcu pomagali pri vstopu v organizacijo? 

Kako ravnate ob prihodu novega sodelavca na delovno mesto? Mu predstavite ekipo in delovno okolje ali pustite, da se znajde sam? Vzemite si čas in ga čim prej vpeljite v delovni proces, saj bo le tako lahko produktiven že od prvega dne dajle. 

6. So vaša pričakovanja previsoka?

So pričakovanja, ki jih imate do novega zaposlenega realistična ali so morda nekoliko pretirana? Ne postavite prevelikih meril že na začetku, saj jih najverjetneje ne bo nihče mogel doseči, kar bo povzročilo le razočaranje, tako pri vas, kot tudi pri vaših novih sodelavcih.

7. Ste zaposlenemu dali vedeti, kako se lahko izboljša?

V kolikor želite, da se bo zaposleni izboljšal, mu morate stalno predstavljati povratne informacije glede njegovega dela, pri tem pa morate biti previdni, saj ne smete uničiti njegove motivacije.

8. Kakšen je sistem nagrajevanja v vašem podjetju? 

Nekatera podjetja želijo spodbujati skupinsko delo, a nagrade ponujajo zgolj tistim posameznikom, ki so za delo najbolj zavzeti. Tekmovalnost je lahko koristna, a velikokrat lahko povzroči tudi razdor v ekipi.

9. Ste tekom delovnega procesa zaposlenim na voljo za vprašanja?

Kot vodja morate biti v primeru nepričakovanih težav vedno na voljo za svoje zaposlene. To pomeni, da morate biti prisotni fizično, virtualno ali dostopni preko mobilnega telefona.

10. Ali bi se zaposleni bolje odrezal na drugem delovnem mestu? 

Preden zaposlite osebo, razmislite, katero delovno mesto bi bilo zanjo najbolj ustrezno. Nihče ne more svojega dela opravljati dobro, če zanj nima pravega znanja, talenta in zainteresiranosti. Vaše delo je, da kot vodja to tudi zaznate.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje