Kaj se morate vprašati, preden odpustite delavca?

Podjetnik se velikokrat znajde v situaciji, ko njegov zaposleni svojega dela ne opravlja zadovoljivo. Toda odpuščanje ni vedno prava rešitev, saj je slabo delo zaposlenih velikokrat zgolj odraz dela njihovega vodje.
Kaj se morate vprašati, preden odpustite delavca?

Kaj se morate vprašati, preden odpustite delavca? (Vir slike: sxc.hu)

Preden odpustite zaposlenega, si vzemite trenutek časa in premislite ali niste morda prav vi tisti, ki je glavni krivec za njegovo nezadovoljivo opravljanje dolžnosti. Ugotoviti morate, kako je sploh prišlo do takšne situacije in kaj lahko storite, da do podobnih težav ne bo prišlo tudi v prihodnosti. 

Pri tem so vam lahko v pomoč naslednja vprašanja.

1. Ali zaposleni natančno pozna svoje zadolžitve?

Vedno se morate najprej vprašati, ali ste zaposlenega dovolj dobro seznanili z zadolžitvami, katere mora opravljati. Ena najpogostejših napak vodij je namreč prav ta, da zaposlenemu slabo razložijo njegove zadolžitve, nato pa se pritožujejo nad njegovim slabim delom. 

2. Je dovolj usposobljen?

Lahko se zgodi tudi to, da zaposleni pozna svoje zadolžitve, toda nima dovolj znanja, da bi jih lahko kvalitetno opravljal. V tem primeru mu morate zagotoviti kvalitetna podjetniška izobraževanja ali delavnice, na katerih bo pridobil znanje, potrebno za delo. 

3. Je morda problem v njegovi motivaciji?

Velikokrat se tudi zgodi, da zaposleni preprosto izgubi vso voljo in motivacijo za delo. V tem primeru pravzaprav ne morete storiti veliko.

4. Je vaš proces zaposlovanja primeren? 

Kateri so ključni kriteriji pri izbiri novih sodelavcev v vašem zaposlovalnem procesu? Vas zanimajo predvsem praktične izkušnje ali zadostuje zgolj potrdilo o opravljeni določeni stopnji izobrazbe? V primeru, da vas zanimajo zgolj formalno pridobljena znanja, premislite o vpeljavi sprememb v vaš proces zaposlovanja, saj so ponavadi praktične izkušnje veliko bolj pomembne.

5. Ste novemu sodelavcu pomagali pri vstopu v organizacijo? 

Kako ravnate ob prihodu novega sodelavca na delovno mesto? Mu predstavite ekipo in delovno okolje ali pustite, da se znajde sam? Vzemite si čas in ga čim prej vpeljite v delovni proces, saj bo le tako lahko produktiven že od prvega dne dajle. 

6. So vaša pričakovanja previsoka?

So pričakovanja, ki jih imate do novega zaposlenega realistična ali so morda nekoliko pretirana? Ne postavite prevelikih meril že na začetku, saj jih najverjetneje ne bo nihče mogel doseči, kar bo povzročilo le razočaranje, tako pri vas, kot tudi pri vaših novih sodelavcih.

7. Ste zaposlenemu dali vedeti, kako se lahko izboljša?

V kolikor želite, da se bo zaposleni izboljšal, mu morate stalno predstavljati povratne informacije glede njegovega dela, pri tem pa morate biti previdni, saj ne smete uničiti njegove motivacije.

8. Kakšen je sistem nagrajevanja v vašem podjetju? 

Nekatera podjetja želijo spodbujati skupinsko delo, a nagrade ponujajo zgolj tistim posameznikom, ki so za delo najbolj zavzeti. Tekmovalnost je lahko koristna, a velikokrat lahko povzroči tudi razdor v ekipi.

9. Ste tekom delovnega procesa zaposlenim na voljo za vprašanja?

Kot vodja morate biti v primeru nepričakovanih težav vedno na voljo za svoje zaposlene. To pomeni, da morate biti prisotni fizično, virtualno ali dostopni preko mobilnega telefona.

10. Ali bi se zaposleni bolje odrezal na drugem delovnem mestu? 

Preden zaposlite osebo, razmislite, katero delovno mesto bi bilo zanjo najbolj ustrezno. Nihče ne more svojega dela opravljati dobro, če zanj nima pravega znanja, talenta in zainteresiranosti. Vaše delo je, da kot vodja to tudi zaznate.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje