Kaj uspešni ljudje napravijo v prvi uri dneva?

Kako pomembna je prva ura v delovnem dnevu? Izkazalo se je, da zelo. Prav prva delovna ura namreč odloči, ali bo oseba tisti dan produktivna ali ne. Najbolj uspešni ljudje so tisti, ki so se tekom življenja naučili, da prvo uro v dnevu izkoristijo kar najbolje.
Kaj uspešni ljudje napravijo v prvi uri dneva?

Kaj uspešni ljudje napravijo v prvi uri dneva? (Vir slike: sxc.hu)

Opravite eno opravilo preden začnete brati službeno e-pošto

David Karp, ustanovitelj podjetja Tumblr, podjetnikom svetuje, naj se izogibajo preverjanju elektronske pošte, dokler tisti dan že niso dokončali vsaj enega opravila. Gre za psihološko taktiko – ko boste zagledali ogromno število opravil, ki so vam jih za tisti dan prek elektronske pošte naročili nadrejeni, se boste že počutili produktivne, saj ste ta dan že napravili nekaj koristnega.

Mnogi se bojijo, da bodo zamudili kakšno pomembno sporočilo, a če vas bo kdo nujno potreboval, vas še vedno lahko pokliče po telefonu ali pa vas obišče osebno v pisarni. Če vaša zaposlitev od vas ne zahteva, da ste ves čas na preži, se lahko posvetite enemu opravilu po vrsti.

Najprej se lotite najhujšega opravila

Priporočljivo je tudi, da se najprej zjutraj lotite najtežjega opravila, ki vas čaka tisti dan. Brian Tracy je na omenjeno tematiko napisal knjigo z naslovom “Pojejte tisto žabo“. V knjigi svetuje, seveda metaforično, da takoj zjutraj pojejte živo žabo, nato se vam tudi najhujša stvar ne bo zdela več tako grozna.

Ko boste ugotovili, katero opravilo vam bo tisti dan vzelo največ časa in živcev, si ga zapišite na papir in se fokusirajte le nanj. A še preden se ga boste lotili, si pripravite ves potreben material in potrebščine. In seveda povejte sodelavcem, da vas v naslednjih nekaj urah ne motijo.

Dobro izkoriščena prva ura v dnevu vas bo prepričala, da ste produktivni in to mišljenje vas bo spodbujalo skozi cel dan. Prav to pa vas bo napravilo še bolj uspešne.

Vir: FastCompany

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje