Kaj uspešni ljudje napravijo v prvi uri dneva?

Kako pomembna je prva ura v delovnem dnevu? Izkazalo se je, da zelo. Prav prva delovna ura namreč odloči, ali bo oseba tisti dan produktivna ali ne. Najbolj uspešni ljudje so tisti, ki so se tekom življenja naučili, da prvo uro v dnevu izkoristijo kar najbolje.
Kaj uspešni ljudje napravijo v prvi uri dneva?

Kaj uspešni ljudje napravijo v prvi uri dneva? (Vir slike: sxc.hu)

Opravite eno opravilo preden začnete brati službeno e-pošto

David Karp, ustanovitelj podjetja Tumblr, podjetnikom svetuje, naj se izogibajo preverjanju elektronske pošte, dokler tisti dan že niso dokončali vsaj enega opravila. Gre za psihološko taktiko – ko boste zagledali ogromno število opravil, ki so vam jih za tisti dan prek elektronske pošte naročili nadrejeni, se boste že počutili produktivne, saj ste ta dan že napravili nekaj koristnega.

Mnogi se bojijo, da bodo zamudili kakšno pomembno sporočilo, a če vas bo kdo nujno potreboval, vas še vedno lahko pokliče po telefonu ali pa vas obišče osebno v pisarni. Če vaša zaposlitev od vas ne zahteva, da ste ves čas na preži, se lahko posvetite enemu opravilu po vrsti.

Najprej se lotite najhujšega opravila

Priporočljivo je tudi, da se najprej zjutraj lotite najtežjega opravila, ki vas čaka tisti dan. Brian Tracy je na omenjeno tematiko napisal knjigo z naslovom “Pojejte tisto žabo“. V knjigi svetuje, seveda metaforično, da takoj zjutraj pojejte živo žabo, nato se vam tudi najhujša stvar ne bo zdela več tako grozna.

Ko boste ugotovili, katero opravilo vam bo tisti dan vzelo največ časa in živcev, si ga zapišite na papir in se fokusirajte le nanj. A še preden se ga boste lotili, si pripravite ves potreben material in potrebščine. In seveda povejte sodelavcem, da vas v naslednjih nekaj urah ne motijo.

Dobro izkoriščena prva ura v dnevu vas bo prepričala, da ste produktivni in to mišljenje vas bo spodbujalo skozi cel dan. Prav to pa vas bo napravilo še bolj uspešne.

Vir: FastCompany

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje