Kako bi bilo videti vaše elektronsko sporočilo z emoji?

Emoji, ki so nastali ob koncu prejšnjega stoletja, so plod japonske domišljije. Danes jih uporabljamo vsak dan, zlasti mlajše generacije. Emoji, ki jih lahko zapišemo z enim samim znakom, so naredili naša sporočila bolj živa.
Kako bi bilo videti vaše elektronsko sporočilo z emoji?

Si želite izvedeti, kako bi izgledalo elektronsko sporočilo, napisano zgolj z emoji? (Vir slike: Kickstarter)

Na platformi Kickstarter se v teh dneh predstavlja projekt The Emoji Translation Project, slovar emojev. Ekipa zbira 15 tisoč dolarjev, z zbrano podporo pa želijo ustvariti prvo emoji prevajalsko storitev in knjigo, ki bo razkrila pomene vseh emojev.

Končni rezultat, pravi ekipa, bo poskus prevajanja v obe smeri – iz jezika v emoje in iz emojev v jezik. Torej, če boste v sporočilu prejeli cel kup emojev, boste njihov pomen lahko izvedeli (če vam ne bo povsem jasno, kaj vam sogovornik želi povedati) s prevodom.

Kateri slovenski projekti se trenutno predstavljajo na Kickstarterju? >>

Prevod iz angleščine in obratno

Ekipa potrebuje denar za prevajalce, ki bi prevedli nekaj stavkov v in iz emojev, nato pa bodo te stavke uporabili za trening sistema, s pomočjo statistik. Končni rezultat bo algoritem, ki bo sposoben prevesti katerokoli frazo iz angleščine v emoje in obratno, upajo.

Podobno kot Google Translate

Storitev bodo poskušali dati na voljo vsem, podobno kot Google Translate. Si želite nekaj povedati z emoji? Napišite in pritisnite Prevedi (translate, ang.), dodaja ekipa.

Emoji so v preteklosti že poželi nekaj zanimanja, letos marca je ekipa iz Kalifornije zbirala finančna sredstva za posebno, emoji tipkovnico. Ekipa, ki si je zastavila cilj 20 tisoč dolarjev, zbrala pa je 20.986 dolarjev, se je predstavljala s silikonsko prevleko in posebno programsko opremo, ki je lahko emoje prinesla na Mace. Če bi pisali elektronsko sporočilo, bi lahko vanj vključili več kot 150 zanimivih emojev, ne da bi se pri tem pretirano zamudili. Podobno kot ostale prevleke za tipkovnice, jo tudi ta ščiti pred prahom in vodo.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje