Kako bi bilo videti vaše elektronsko sporočilo z emoji?

Emoji, ki so nastali ob koncu prejšnjega stoletja, so plod japonske domišljije. Danes jih uporabljamo vsak dan, zlasti mlajše generacije. Emoji, ki jih lahko zapišemo z enim samim znakom, so naredili naša sporočila bolj živa.
Kako bi bilo videti vaše elektronsko sporočilo z emoji?

Si želite izvedeti, kako bi izgledalo elektronsko sporočilo, napisano zgolj z emoji? (Vir slike: Kickstarter)

Na platformi Kickstarter se v teh dneh predstavlja projekt The Emoji Translation Project, slovar emojev. Ekipa zbira 15 tisoč dolarjev, z zbrano podporo pa želijo ustvariti prvo emoji prevajalsko storitev in knjigo, ki bo razkrila pomene vseh emojev.

Končni rezultat, pravi ekipa, bo poskus prevajanja v obe smeri – iz jezika v emoje in iz emojev v jezik. Torej, če boste v sporočilu prejeli cel kup emojev, boste njihov pomen lahko izvedeli (če vam ne bo povsem jasno, kaj vam sogovornik želi povedati) s prevodom.

Kateri slovenski projekti se trenutno predstavljajo na Kickstarterju? >>

Prevod iz angleščine in obratno

Ekipa potrebuje denar za prevajalce, ki bi prevedli nekaj stavkov v in iz emojev, nato pa bodo te stavke uporabili za trening sistema, s pomočjo statistik. Končni rezultat bo algoritem, ki bo sposoben prevesti katerokoli frazo iz angleščine v emoje in obratno, upajo.

Podobno kot Google Translate

Storitev bodo poskušali dati na voljo vsem, podobno kot Google Translate. Si želite nekaj povedati z emoji? Napišite in pritisnite Prevedi (translate, ang.), dodaja ekipa.

Emoji so v preteklosti že poželi nekaj zanimanja, letos marca je ekipa iz Kalifornije zbirala finančna sredstva za posebno, emoji tipkovnico. Ekipa, ki si je zastavila cilj 20 tisoč dolarjev, zbrala pa je 20.986 dolarjev, se je predstavljala s silikonsko prevleko in posebno programsko opremo, ki je lahko emoje prinesla na Mace. Če bi pisali elektronsko sporočilo, bi lahko vanj vključili več kot 150 zanimivih emojev, ne da bi se pri tem pretirano zamudili. Podobno kot ostale prevleke za tipkovnice, jo tudi ta ščiti pred prahom in vodo.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje