Kako bi bilo videti vaše elektronsko sporočilo z emoji?

Emoji, ki so nastali ob koncu prejšnjega stoletja, so plod japonske domišljije. Danes jih uporabljamo vsak dan, zlasti mlajše generacije. Emoji, ki jih lahko zapišemo z enim samim znakom, so naredili naša sporočila bolj živa.
Kako bi bilo videti vaše elektronsko sporočilo z emoji?

Si želite izvedeti, kako bi izgledalo elektronsko sporočilo, napisano zgolj z emoji? (Vir slike: Kickstarter)

Na platformi Kickstarter se v teh dneh predstavlja projekt The Emoji Translation Project, slovar emojev. Ekipa zbira 15 tisoč dolarjev, z zbrano podporo pa želijo ustvariti prvo emoji prevajalsko storitev in knjigo, ki bo razkrila pomene vseh emojev.

Končni rezultat, pravi ekipa, bo poskus prevajanja v obe smeri – iz jezika v emoje in iz emojev v jezik. Torej, če boste v sporočilu prejeli cel kup emojev, boste njihov pomen lahko izvedeli (če vam ne bo povsem jasno, kaj vam sogovornik želi povedati) s prevodom.

Kateri slovenski projekti se trenutno predstavljajo na Kickstarterju? >>

Prevod iz angleščine in obratno

Ekipa potrebuje denar za prevajalce, ki bi prevedli nekaj stavkov v in iz emojev, nato pa bodo te stavke uporabili za trening sistema, s pomočjo statistik. Končni rezultat bo algoritem, ki bo sposoben prevesti katerokoli frazo iz angleščine v emoje in obratno, upajo.

Podobno kot Google Translate

Storitev bodo poskušali dati na voljo vsem, podobno kot Google Translate. Si želite nekaj povedati z emoji? Napišite in pritisnite Prevedi (translate, ang.), dodaja ekipa.

Emoji so v preteklosti že poželi nekaj zanimanja, letos marca je ekipa iz Kalifornije zbirala finančna sredstva za posebno, emoji tipkovnico. Ekipa, ki si je zastavila cilj 20 tisoč dolarjev, zbrala pa je 20.986 dolarjev, se je predstavljala s silikonsko prevleko in posebno programsko opremo, ki je lahko emoje prinesla na Mace. Če bi pisali elektronsko sporočilo, bi lahko vanj vključili več kot 150 zanimivih emojev, ne da bi se pri tem pretirano zamudili. Podobno kot ostale prevleke za tipkovnice, jo tudi ta ščiti pred prahom in vodo.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje