Kako biti dober vodja: 4 nasveti naj podjetnikov leta

Avtor — 09.08.2012
Vodenje tima v turbulentnih časih predstavlja velik izziv za vsakega podjetnika. Še dobro, da se lahko veščin in znanja za uspešno vodenje priučite. V nadaljevanju vam predstavljamo štiri nasvete naj podjetnikov leta spletnega časopisa Entrepreneur.
Kako biti dober vodja: 4 nasveti naj podjetnikov leta

Kako biti dober vodja: 4 nasveti naj podjetnikov leta. (Vir slike: sxc.hu)

1. Sestavite predano ekipo.

„Najbolj sem vesel, ko se razumemo in imamo sestavljeno ekipo ljudi, ki ceni iste stvari kot jaz.” pravi podjetnik leta 2011, Lee Rhodes, ustanovitelj podjetja Glassybaby. Podjetje je specializirano za izdelavo ročno izdelanih steklenih svečnikov.

2. Svojim zaposlenim dajte moč.

„Moji zaposleni so boljši od mene na skoraj vsakem področju.” pravi podjetnik leta 2010, Daniel Lubetzky, ustanovitelj podjetja KIND Healthy Snacks, ki ponujajo naravne prigrizke. „Sprva morate v podjetju ustvariti okolje, ki je zabavno, prijazno, motivira in sledi viziji podjetja. Nato dajte svojim zaposlenim moč.” Priporoča, da zaposlene soočite z izzivi in jim dovolite, da se z njimi soočijo in jih rešijo, kakor si sami želijo.

3. V podjetju ustvarite kulturo, ki podpira inovativnost.

“Ko v podjetju izvajate nevihto možganov (angl. brainstorming), prav nobene ideje ne zamolčite in nič ne cenzurirajte”  pravi podjetnik Daniel Lubetzky. “Pustite, da vse ideje pridejo na dan in nikar ne zavirajte ustvarjalnosti. Ravno nasprotno! Spodbujajte ustvarjalnost in nore ideje. Šele kasneje, ko imate zbrane vse ideje, jih preglejte in ocenite s pomočjo različnih parametrov.”

4. Ne skoparite s pohvalami.

Nikar ne skoparite s pohvalami za dobro opravljeno delo, tudi v intervjujih za medije pohvalite svojo ekipo. Podjetnik leta 2009, Rick Alden, ustanovitelj podjetja Skullcandy, ki prodaja slušalke različnih živih baru in nenavadnih oblik pravi: „Brez svoje ekipe mi ne bi nič uspelo!”

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>