Kako biti dober vodja: 4 nasveti naj podjetnikov leta

Vodenje tima v turbulentnih časih predstavlja velik izziv za vsakega podjetnika. Še dobro, da se lahko veščin in znanja za uspešno vodenje priučite. V nadaljevanju vam predstavljamo štiri nasvete naj podjetnikov leta spletnega časopisa Entrepreneur.
Kako biti dober vodja: 4 nasveti naj podjetnikov leta

Kako biti dober vodja: 4 nasveti naj podjetnikov leta. (Vir slike: sxc.hu)

1. Sestavite predano ekipo.

„Najbolj sem vesel, ko se razumemo in imamo sestavljeno ekipo ljudi, ki ceni iste stvari kot jaz.” pravi podjetnik leta 2011, Lee Rhodes, ustanovitelj podjetja Glassybaby. Podjetje je specializirano za izdelavo ročno izdelanih steklenih svečnikov.

2. Svojim zaposlenim dajte moč.

„Moji zaposleni so boljši od mene na skoraj vsakem področju.” pravi podjetnik leta 2010, Daniel Lubetzky, ustanovitelj podjetja KIND Healthy Snacks, ki ponujajo naravne prigrizke. „Sprva morate v podjetju ustvariti okolje, ki je zabavno, prijazno, motivira in sledi viziji podjetja. Nato dajte svojim zaposlenim moč.” Priporoča, da zaposlene soočite z izzivi in jim dovolite, da se z njimi soočijo in jih rešijo, kakor si sami želijo.

3. V podjetju ustvarite kulturo, ki podpira inovativnost.

“Ko v podjetju izvajate nevihto možganov (angl. brainstorming), prav nobene ideje ne zamolčite in nič ne cenzurirajte”  pravi podjetnik Daniel Lubetzky. “Pustite, da vse ideje pridejo na dan in nikar ne zavirajte ustvarjalnosti. Ravno nasprotno! Spodbujajte ustvarjalnost in nore ideje. Šele kasneje, ko imate zbrane vse ideje, jih preglejte in ocenite s pomočjo različnih parametrov.”

4. Ne skoparite s pohvalami.

Nikar ne skoparite s pohvalami za dobro opravljeno delo, tudi v intervjujih za medije pohvalite svojo ekipo. Podjetnik leta 2009, Rick Alden, ustanovitelj podjetja Skullcandy, ki prodaja slušalke različnih živih baru in nenavadnih oblik pravi: „Brez svoje ekipe mi ne bi nič uspelo!”

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje