Kako biti dober vodja: 4 nasveti naj podjetnikov leta

Vodenje tima v turbulentnih časih predstavlja velik izziv za vsakega podjetnika. Še dobro, da se lahko veščin in znanja za uspešno vodenje priučite. V nadaljevanju vam predstavljamo štiri nasvete naj podjetnikov leta spletnega časopisa Entrepreneur.
Kako biti dober vodja: 4 nasveti naj podjetnikov leta

Kako biti dober vodja: 4 nasveti naj podjetnikov leta. (Vir slike: sxc.hu)

1. Sestavite predano ekipo.

„Najbolj sem vesel, ko se razumemo in imamo sestavljeno ekipo ljudi, ki ceni iste stvari kot jaz.” pravi podjetnik leta 2011, Lee Rhodes, ustanovitelj podjetja Glassybaby. Podjetje je specializirano za izdelavo ročno izdelanih steklenih svečnikov.

2. Svojim zaposlenim dajte moč.

„Moji zaposleni so boljši od mene na skoraj vsakem področju.” pravi podjetnik leta 2010, Daniel Lubetzky, ustanovitelj podjetja KIND Healthy Snacks, ki ponujajo naravne prigrizke. „Sprva morate v podjetju ustvariti okolje, ki je zabavno, prijazno, motivira in sledi viziji podjetja. Nato dajte svojim zaposlenim moč.” Priporoča, da zaposlene soočite z izzivi in jim dovolite, da se z njimi soočijo in jih rešijo, kakor si sami želijo.

3. V podjetju ustvarite kulturo, ki podpira inovativnost.

“Ko v podjetju izvajate nevihto možganov (angl. brainstorming), prav nobene ideje ne zamolčite in nič ne cenzurirajte”  pravi podjetnik Daniel Lubetzky. “Pustite, da vse ideje pridejo na dan in nikar ne zavirajte ustvarjalnosti. Ravno nasprotno! Spodbujajte ustvarjalnost in nore ideje. Šele kasneje, ko imate zbrane vse ideje, jih preglejte in ocenite s pomočjo različnih parametrov.”

4. Ne skoparite s pohvalami.

Nikar ne skoparite s pohvalami za dobro opravljeno delo, tudi v intervjujih za medije pohvalite svojo ekipo. Podjetnik leta 2009, Rick Alden, ustanovitelj podjetja Skullcandy, ki prodaja slušalke različnih živih baru in nenavadnih oblik pravi: „Brez svoje ekipe mi ne bi nič uspelo!”

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje