Kako biti dober vodja: 4 nasveti naj podjetnikov leta

Vodenje tima v turbulentnih časih predstavlja velik izziv za vsakega podjetnika. Še dobro, da se lahko veščin in znanja za uspešno vodenje priučite. V nadaljevanju vam predstavljamo štiri nasvete naj podjetnikov leta spletnega časopisa Entrepreneur.
Kako biti dober vodja: 4 nasveti naj podjetnikov leta

Kako biti dober vodja: 4 nasveti naj podjetnikov leta. (Vir slike: sxc.hu)

1. Sestavite predano ekipo.

„Najbolj sem vesel, ko se razumemo in imamo sestavljeno ekipo ljudi, ki ceni iste stvari kot jaz.” pravi podjetnik leta 2011, Lee Rhodes, ustanovitelj podjetja Glassybaby. Podjetje je specializirano za izdelavo ročno izdelanih steklenih svečnikov.

2. Svojim zaposlenim dajte moč.

„Moji zaposleni so boljši od mene na skoraj vsakem področju.” pravi podjetnik leta 2010, Daniel Lubetzky, ustanovitelj podjetja KIND Healthy Snacks, ki ponujajo naravne prigrizke. „Sprva morate v podjetju ustvariti okolje, ki je zabavno, prijazno, motivira in sledi viziji podjetja. Nato dajte svojim zaposlenim moč.” Priporoča, da zaposlene soočite z izzivi in jim dovolite, da se z njimi soočijo in jih rešijo, kakor si sami želijo.

3. V podjetju ustvarite kulturo, ki podpira inovativnost.

“Ko v podjetju izvajate nevihto možganov (angl. brainstorming), prav nobene ideje ne zamolčite in nič ne cenzurirajte”  pravi podjetnik Daniel Lubetzky. “Pustite, da vse ideje pridejo na dan in nikar ne zavirajte ustvarjalnosti. Ravno nasprotno! Spodbujajte ustvarjalnost in nore ideje. Šele kasneje, ko imate zbrane vse ideje, jih preglejte in ocenite s pomočjo različnih parametrov.”

4. Ne skoparite s pohvalami.

Nikar ne skoparite s pohvalami za dobro opravljeno delo, tudi v intervjujih za medije pohvalite svojo ekipo. Podjetnik leta 2009, Rick Alden, ustanovitelj podjetja Skullcandy, ki prodaja slušalke različnih živih baru in nenavadnih oblik pravi: „Brez svoje ekipe mi ne bi nič uspelo!”

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje