Kako izstopati v poslu in pri iskanju zaposlitve?

V okviru Nefiksovega projekta Služba me ne išče je v Ljubljani potekal dogodek Ave, kariera!, namenjen spoznavanju potencialnih delodajalcev in pridobivanju novih znanj za snovanje kariere. Kot eden izmed gostov na dogodku je bil prisoten tudi Borut Borštnik, direktor Zavoda Mladi podjetnik.
Kako izstopati v poslu in pri iskanju zaposlitve?

Kako izstopati v poslu in pri iskanju zaposlitve? (Vir slike: talentiran.si)

Udeleženci so na dogodku prejeli veliko uporabnih nasvetov o tem, kako izstopati v poslu in biti drugačen pri iskanju zaposlitve ter kako se uspešno predstaviti potencialnim delodajalcem.

V uvodnem nagovoru je Alenka Blazinšek, vodja Nefiksa, izrazila zadovoljstvo s potekom klubov in kariernim razvojem mladih, predstavnica Orta, Tatjana Kos, pa je bila navdušena nad mladimi, ki si tako želijo novih znanj.

Po uvodnem nagovoru se je začela prva delavnica, ki jo je vodila Petra Škarja, podjetnica in avtorica knjige »Česar nas niso naučili v šolah«. V praktični delavnici, ki je potekala na temo kako izstopati in biti drugačen pri iskanju zaposlitve, je opozorila tudi na pomemben vpliv medijev in različnih institucij na posameznika.

Sledilo je omizje, pri katerem so sodelovali uspešni mladi podjetniki in predstavniki odličnih slovenskih podjetij. Z udeleženci so spregovorili o začetkih njihovih karier, pomembnih odločitvah ter priložnostih in pasteh, ki spremljajo mlade iskalce zaposlitve. Tamara Valenčič iz Si.mobila vsem iskalcem zaposlitve svetuje, da zgrabijo vsako priložnost, ki jo dobijo, saj ne moremo vedeti, kaj se bo iz tega razvilo. Bernard Grum, tehnični vodja IBM Innovation Center, pa je udeležence večkrat nagovoril, da morajo na delovnem mestu pokazati motivacijo in željo po učenju, saj to njihovi nadrejeni opazijo in cenijo. Pri tem pa je treba biti tudi zelo samoiniciativen. Borut Borštnik, direktor Zavoda Mladi podjetnik, in Mija Lorbek, soustanoviteljica podjetja UNIKI d. o. o., sta se strinjala, da podjetništvo ni rešitev za tiste, ki iščejo zgolj hiter zaslužek.

Dogodek so popestrili še karierni zmenki s kadroviki Darjo Hvala, Ksenijo Hudomalj in Sašo Miladinovićem iz podjetja Si.mobil d. d., Meto Bogataj iz Pro Plus d. o. o., Marušo Mežek iz KPMG d.o.o. ter Dragico Vidmar iz RIKO d.o.o.

In kaj so o dogodku potekali udeleženci? Nina iz zagorskega kluba je po razgovoru dejala: »Najprej moram pohvaliti ljubljanski zaposlitveni klub za super organizacijo, super izbrane goste in odlično priložnost za srečanje s člani ostalih klubov. Dobili smo veliko motivacije in idej za naprej. Najbolj mi je bil všeč razgovor s kadrovikom, ki mi je v sproščenem vzdušju dal povratne informacije o tem, kako sem se odrezala na razgovoru in nekaj napotkov, kako naj se nanje pripravim vnaprej.« Tina in Neža iz novogoriškega kluba sta dodali: »Današnji dogodek je bil super. Zelo nama je bilo všeč, da smo lahko aktivno sodelovali v debatah in gostom zastavljali vprašanja, na katera smo dobili iskrene in uporabne odgovore

Vir: Talentiran.si

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje