Kako brezplačno tržiti podjetje?

V težavnih gospodarskih razmerah podjetniki pogosto zmanjšajo proračun za trženje, vendar pa s tem tvegajo še večji upad prodaje. Mnogi se ne zavedajo, da je lahko trženje tudi povsem brezplačno in bi moralo biti sestavni del poslovanja podjetja.
Kako brezplačno tržiti podjetje?

Trženje s pomočjo spleta ali izobraževanj je lahko tudi brezplačno.

Če ste se znašli v finančnih težavah poskusite pozornost javnosti pritegniti z naslednjimi načini trženja:

1. Svoje strokovno znanje predstavite v časopisnih prispevkih, revijah, na spletu in v strokovnem glasilu svoje organizacije. Pri tem ne pozabite omeniti svojega podjetja ter kopij poslati obstoječim in potencialnim strankam.

2. Pozornost si lahko pridobite tudi s pomočjo javnih predstavitev npr. kot vodja delavnic, konferenc ali izobraževanj za odrasle. Organizacije, ki se ukvarjajo s tovrstnimi izobraževanji vprašajte, če potrebujejo predavatelja ali pa predavanja oz. delavnice organizirajte sami. Priložnost lahko izkoristite tudi za mreženje.

3. Eden izmed najboljših načinov za pridobivanje novih kupcev je prek že obstoječih strank, zato jim za vsako novo stranko ponudite nagrado npr. v obliki brezplačnega blaga ali storitev.

4. Z obstoječimi in potencialnimi kupci ohranite stik z rednim pošiljanjem glasila, v katerem jih seznanite z novimi proizvodi, popusti in članki, ki bi jih utegnili zanimati.

5. Vzbudite zanimanje medijev in jih obvestite o odmevnejših dogodkih povezanih z vašim podjetjem ali se dogovorite za radijski intervju.

6. Vključite se v dobrodelno dejavnost ali sponzorirajte kakšen dogodek, pri tem pa o svoji udeležbi ne pozabite obvestiti medijev.

7. Začnite pisati blog ali se včlanite v katerega izmed forumov, kjer lahko spoznate potencialne kupce. Priljubljene blogerske strani so npr. Blogger, WordPress ali Tumblr, forume pa lahko najdete med Googlovimi ali Yahoo skupinami. Pazite le, da vaše oglaševanje ne bo preveč očitno ali vsiljivo.

8. Povežite se z združenji in skupinami, ki so porabniki vaših proizvodov in jim ponudite poseben skupinski popust.

Ob upoštevanju danih nasvetov in tehnik bi morali biti rezultati kmalu vidni.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje