Kako delati z nekom, ki ga ne marate?

Delati z nekom, ki ga ne prenašate je lahko zelo utrujajoče in negativno vpliva na vašo delovno zmogljivost. Še dobro, da si v nadaljevanju lahko preberete kako lahko delate z nekom, ki ga ne marate in ste kljub vsemu produktivni.
Kako delati z nekom, ki ga ne marate?

Kako delati z nekom, ki ga ne marate? (Vir slike: sxc.hu)

Hitro se lahko zgodi, da se namesto na delo osredotočate na sodelavčeva dejanja in besede ter veliko energije posvetite brzdanju svojih čustev. V nadaljevanju si preberite, kaj lahko storite, da temu ne bo tako.

Izogibanje ljudem, ki jih ne marate je najboljša taktika, vendar na delovnem mestu to ni vedno mogoče.

Svoje odzive morate imeti pod kontrolo. V kolikor vam na delovnem mestu nekdo ni prijeten, vam gre na živce, ali ga celo sovražite, nikar ne razmišljajte o njegovih dejanjih in besedah, temveč razmišljajte samo o tem, kako se boste odzvali vi. Veliko bolj učinkovito je, če se osredotočate na lastna dejanja, saj imate nad njimi moč nadzora, kot pa na dejanja nekoga drugega, nad katerimi nimate nadzora.

Vsak dan vadite tehnike sproščanja, saj boste na tak način lažje prenašali stres na delovnem mestu. Ko boste enkrat obvladali stres, bo tudi vaš sodelavec, ki ga ne marate imel manj negativnega vpliva na vas.

Držite se zase. Poizkušajte se izogniti vsakršnim konfliktom. Nikar ne nagovarjajte ostalih sodelavcev in ne govorite slabih stvari o sodelavcu, ki ga ne marate, saj so čustva zelo nalezljiva in boste na tak način okužili celoten kolektiv. Kmalu bo postalo jasno, da ste vi tisti, ki ste pričeli s širjenjem negativne energije in boste v očeh sodelavcev postali neprofesionalni.

Razmislite, ali ste morda vi tisti, ki imate problem in oseba, ki je ne prenašate sploh ni tako nevzdržna, kot se vam zdi. Vzemite si čas in razmislite, kaj vam na osebi, ki je ne marate ni všeč: točno določena stvar, ki jo naredi, je drugačna od vas, ali vas spominja na osebo, ki je ne marate, ali ste nevoščljivi, itd.

Kaj pa če bi z osebo, ki je ne marate preživeli več časa? Vsekakor je nasvet malce nenavaden, vendar razmislite – morda osebe ne razumete, ker je ne poznate. Ko osebo spoznate in razumete zakaj se obnaša tako kot se, se vam bo morda zasmilila in tako se boste znebili občutka sovraštva in nervoze vsakič, ko stopi v vašo pisarno.

Naj vam postane vseeno. Poizkusite se čustveno distancirati in naj vam na tak način postane vseeno.

Na kratko:

  • Najprej morate znati obvladati lastne občutke.
  • Poizkušajte se čustveno distancirati – naj vam postane vseeno. Spoznajte osebo, morda jo boste lažje razumeli in prenašali.
  • Nikar ne predpostavljajte, da so vedno vsega krivi drugi – po vsej verjetnosti tudi vi nosite nekaj krivde.
  • Svojih občutkov ne smete deliti z ostalimi v podjetju, saj s tem lahko prenesete slabo energijo med celoten kolektiv.

Vir: blogs.hbr.org

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje