Kako delati z nekom, ki ga ne marate?

Delati z nekom, ki ga ne prenašate je lahko zelo utrujajoče in negativno vpliva na vašo delovno zmogljivost. Še dobro, da si v nadaljevanju lahko preberete kako lahko delate z nekom, ki ga ne marate in ste kljub vsemu produktivni.
Kako delati z nekom, ki ga ne marate?

Kako delati z nekom, ki ga ne marate? (Vir slike: sxc.hu)

Hitro se lahko zgodi, da se namesto na delo osredotočate na sodelavčeva dejanja in besede ter veliko energije posvetite brzdanju svojih čustev. V nadaljevanju si preberite, kaj lahko storite, da temu ne bo tako.

Izogibanje ljudem, ki jih ne marate je najboljša taktika, vendar na delovnem mestu to ni vedno mogoče.

Svoje odzive morate imeti pod kontrolo. V kolikor vam na delovnem mestu nekdo ni prijeten, vam gre na živce, ali ga celo sovražite, nikar ne razmišljajte o njegovih dejanjih in besedah, temveč razmišljajte samo o tem, kako se boste odzvali vi. Veliko bolj učinkovito je, če se osredotočate na lastna dejanja, saj imate nad njimi moč nadzora, kot pa na dejanja nekoga drugega, nad katerimi nimate nadzora.

Vsak dan vadite tehnike sproščanja, saj boste na tak način lažje prenašali stres na delovnem mestu. Ko boste enkrat obvladali stres, bo tudi vaš sodelavec, ki ga ne marate imel manj negativnega vpliva na vas.

Držite se zase. Poizkušajte se izogniti vsakršnim konfliktom. Nikar ne nagovarjajte ostalih sodelavcev in ne govorite slabih stvari o sodelavcu, ki ga ne marate, saj so čustva zelo nalezljiva in boste na tak način okužili celoten kolektiv. Kmalu bo postalo jasno, da ste vi tisti, ki ste pričeli s širjenjem negativne energije in boste v očeh sodelavcev postali neprofesionalni.

Razmislite, ali ste morda vi tisti, ki imate problem in oseba, ki je ne prenašate sploh ni tako nevzdržna, kot se vam zdi. Vzemite si čas in razmislite, kaj vam na osebi, ki je ne marate ni všeč: točno določena stvar, ki jo naredi, je drugačna od vas, ali vas spominja na osebo, ki je ne marate, ali ste nevoščljivi, itd.

Kaj pa če bi z osebo, ki je ne marate preživeli več časa? Vsekakor je nasvet malce nenavaden, vendar razmislite – morda osebe ne razumete, ker je ne poznate. Ko osebo spoznate in razumete zakaj se obnaša tako kot se, se vam bo morda zasmilila in tako se boste znebili občutka sovraštva in nervoze vsakič, ko stopi v vašo pisarno.

Naj vam postane vseeno. Poizkusite se čustveno distancirati in naj vam na tak način postane vseeno.

Na kratko:

  • Najprej morate znati obvladati lastne občutke.
  • Poizkušajte se čustveno distancirati – naj vam postane vseeno. Spoznajte osebo, morda jo boste lažje razumeli in prenašali.
  • Nikar ne predpostavljajte, da so vedno vsega krivi drugi – po vsej verjetnosti tudi vi nosite nekaj krivde.
  • Svojih občutkov ne smete deliti z ostalimi v podjetju, saj s tem lahko prenesete slabo energijo med celoten kolektiv.

Vir: blogs.hbr.org

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje