Kako do dobrih idej?

Generiranje idej s pomočjo metode nevihte možganov (angl. Brainstorming) ni edini način s pomočjo katerega lahko pridete do dobrih idej. Nekateri strokovnjaki so celo mnenja, da to še zdaleč ni najboljši način.
Kako do dobrih idej?

Kako do dobrih idej? (Vir slike: sxc.hu)

Kritiki nevihte možganov opozarjajo, da je v skupini, ki se oblikuje z namenom izvajanja metode nevihte možganov preveč pritiska – tako na skupino, kot tudi na vodjo. Marsikdaj se namreč pripeti, da se udeleženci bojijo dati napačen predlog oz. jih je sram predlagati kakšno noro idejo.

Predstavljamo vam nekaj aktivnosti, ki so po mnenju nekaterih kritikov zgoraj omenjenega načina zbiranja idej, veliko bolj učinkovite od nevihte možganov.

1. Naredite nekaj nezahtevnega.

Pojdite na sprehod, pospravite predal z nogavicami, se potopite v penečo kopel in poslušajte glasbo, ki vam je všeč. Svoje misli boste osvobodili, če boste delali nekaj, kar ni zahtevno.

Če bi radi bili bolj kreativni, vam bo pomagal tudi zmeren hrup v ozadju. Ne verjamete? Zavrtite si svojo najljubšo glasbo. Študija Journal of Consumer Research iz lanskega leta je namreč pokazala, da je zmeren hrup v ozadju moteč, kar posameznika pripravi, da razmišlja bolj abstraktno s čimer se mu poveča kreativnost.

Preberite si tudi Kako do poslovne ideje

2. Redno trenirajte možgane.

Če boste redno trenirali svoje možgane s težkimi in zapletenimi nalogami se bodo le-ti prilagodili in postali boljši pri generiranju inovativnih idej. Na žalost reševanje križank in spominskih iger ne bo dovolj, lotite se raje nalog, ki so zahtevne in nove.

Lotite se lahko učenja novega jezika, izdelave in oblikovanja zahtevne obleke – kljub temu, da še nikoli v življenju niste šivali, naučite se igranja novega inštrumenta, učite se za zelo težek izpit ali pa se naučite vsa latinska imen vrtnih rastlin.

3. Najdite si čas za meditacijo.

Inovativne in kreativne rešitve so v vas, prav tako super poslovne ideje – samo najti morate način, da jih izbrskate. To boste dosegli z meditacijo.

4. Naspite se.

Najnovejše raziskave kažejo, da je spanje ključnega pomena za sposobnost učenja, spominjanja in kreativnosti. Vaše sposobnosti za učenje, bolj inovativno razmišljanje in sposobnost reševanja problemov se močno dvignejo po dobrem in dolgem spancu.

5. Zaupajte svojim sposobnostim.

Nikar ne verjemite temu, da se nekateri rodijo pametni. To ne drži. Kreativni in uspešni ljudje imajo nekaj skupnega: vsi verjamejo, da se pamet širi. Tako ljudje, ki verjamejo, da lahko postanejo bolj pametni so bolj radovedni, bolj odprte glave in so pripravljeni tvegati več.   

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje