Kako do dobrih idej?

Generiranje idej s pomočjo metode nevihte možganov (angl. Brainstorming) ni edini način s pomočjo katerega lahko pridete do dobrih idej. Nekateri strokovnjaki so celo mnenja, da to še zdaleč ni najboljši način.
Kako do dobrih idej?

Kako do dobrih idej? (Vir slike: sxc.hu)

Kritiki nevihte možganov opozarjajo, da je v skupini, ki se oblikuje z namenom izvajanja metode nevihte možganov preveč pritiska – tako na skupino, kot tudi na vodjo. Marsikdaj se namreč pripeti, da se udeleženci bojijo dati napačen predlog oz. jih je sram predlagati kakšno noro idejo.

Predstavljamo vam nekaj aktivnosti, ki so po mnenju nekaterih kritikov zgoraj omenjenega načina zbiranja idej, veliko bolj učinkovite od nevihte možganov.

1. Naredite nekaj nezahtevnega.

Pojdite na sprehod, pospravite predal z nogavicami, se potopite v penečo kopel in poslušajte glasbo, ki vam je všeč. Svoje misli boste osvobodili, če boste delali nekaj, kar ni zahtevno.

Če bi radi bili bolj kreativni, vam bo pomagal tudi zmeren hrup v ozadju. Ne verjamete? Zavrtite si svojo najljubšo glasbo. Študija Journal of Consumer Research iz lanskega leta je namreč pokazala, da je zmeren hrup v ozadju moteč, kar posameznika pripravi, da razmišlja bolj abstraktno s čimer se mu poveča kreativnost.

Preberite si tudi Kako do poslovne ideje

2. Redno trenirajte možgane.

Če boste redno trenirali svoje možgane s težkimi in zapletenimi nalogami se bodo le-ti prilagodili in postali boljši pri generiranju inovativnih idej. Na žalost reševanje križank in spominskih iger ne bo dovolj, lotite se raje nalog, ki so zahtevne in nove.

Lotite se lahko učenja novega jezika, izdelave in oblikovanja zahtevne obleke – kljub temu, da še nikoli v življenju niste šivali, naučite se igranja novega inštrumenta, učite se za zelo težek izpit ali pa se naučite vsa latinska imen vrtnih rastlin.

3. Najdite si čas za meditacijo.

Inovativne in kreativne rešitve so v vas, prav tako super poslovne ideje – samo najti morate način, da jih izbrskate. To boste dosegli z meditacijo.

4. Naspite se.

Najnovejše raziskave kažejo, da je spanje ključnega pomena za sposobnost učenja, spominjanja in kreativnosti. Vaše sposobnosti za učenje, bolj inovativno razmišljanje in sposobnost reševanja problemov se močno dvignejo po dobrem in dolgem spancu.

5. Zaupajte svojim sposobnostim.

Nikar ne verjemite temu, da se nekateri rodijo pametni. To ne drži. Kreativni in uspešni ljudje imajo nekaj skupnega: vsi verjamejo, da se pamet širi. Tako ljudje, ki verjamejo, da lahko postanejo bolj pametni so bolj radovedni, bolj odprte glave in so pripravljeni tvegati več.   

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje