Kako do investicije?

Imate razvojno start-up podjetje in nujno potrebujete investicijo? Ne veste, kako bi se lotili iskanja investitorjev? In niste prepričani, kako se pripraviti na sestanek? V nadaljevanju si preberite osem nasvetov, kako lažje priti do investicije.
Kako do investicije?

Kako do investicije? (Vir slike: sxc.hu)

1. Naredite si seznam potencialnih investitorjev.

Najprej se ozrite po prijateljih, družinskih članih in poslovnih angelih. Nato razširite novico o tem, da iščete investitorja in poskrbite, da bo za vas slišalo čim več poslovnih angelov. Vendar nikar ne odnehajte tukaj. Veliko verjetnosti je, da noben vlagatelj ali poslovni angel ne bo kar sam od sebe stopil do vas – potruditi se morate dobiti njihovo pozornost in jih v trenutku očarati.

2. Ugotovite kaj investitorjem ne bo všeč.

Vsako podjetje ima svoje šibke točke in vi morate biti sposobni reči: „Res je, to je naša šibka točka!” Pripravite se na to, da investitorji iščejo razloge zakaj ne bi investirali.

3. Vedno lažje bo.

Prvi evro boste dobili veliko težje kot zadnjega. Takoj ko boste prejeli začetno investicijo, bo naslednjo veliko lažje dobiti. Kljub vsemu morate biti previdni pri zbiranju denarja, saj vam lahko le-to vzame preveč časa in povzroči, da vaš posel trpi.

4. Bodite popolnoma iskreni.

Če nimate odgovora na vprašanje, to priznajte.

5. Preučite konkurenco.

Dobro preučite konkurenco in se s tem pripravite na investitorjevo vprašanje „Kako se razlikujete od ostalih podobnih podjetij?” Na takšno vprašanje odgovorite nekako takole „Nihče drug ne uporablja XY metode oz. ne dela stvari na tak način kot mi, vendar se nam najbolj približajo podjetja A, B in C.”

6. Nikar ne bodite preveč navezani na svojo idejo.

Prav je, da pokažete strast do posla in zaupanje v svojo idejo, vendar bodite pripravljeni na morebitne spremembe (bodite fleksibilni). Investitorjem veliko pomeni, da ste se vedno pripravljeni prilagoditi.

7. Predstavite se pravemu investitorju.

Naredite domačo nalogo in poiščite investitorje, ki so primerni za vaš posel.

8. Ponovno stopite v stik z investitorjem, vendar ne bodite nadležni.

Po končanem sestanku vprašajte prisotne, kdaj lahko pričakujete njihovo odločitev. Vedeti morate, da danes stvari potekajo precej hitreje kot so nekoč – v kolikor že pol leta čakate na odgovor, to verjetno pomeni, da iz te moke ne bo kruha.

Če se vam nihče ne oglasi v roku, ki je bil določen, pošljite investitorju elektronsko pošto oz. ga pokličite z novico, ki je pomembna in pozitivno vpliva na vaš posel (npr.: „Ne vem če ste zasledili, ampak včeraj so objavili…”).

Več o tem, kako pridobiti investicijo si preberite v MP članku z naslovom Kako pridobiti kapital v začetku poslovanja.

Še preden se sestanete z investitorji si postavite nekaj vprašanj.

  • Ali zares potrebujem investicijo?
  • Ali je to najboljši način, da porabim svoj čas?
  • Ali smo čisto pravo razvojno podjetje in delamo na področju razvoja?
  • Ali moramo ukrepati hitro, da nam kdo drug ne zasede trga?

Vir: businessinsider.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje