Kako izbrati partnerja v podjetju?

Podjetniški začetki so zelo težki in posledica za marsikaterega podjetnika je veliko neprespanih noči. Nekega večera boste premišljevali o problemu, ki ga je potrebno rešiti, drug večer morda o tem, kako se boste financirali, kako boste ustvarili prihodke, dobiček, itd. Preden se posvetite vsem naštetim temam pa si morate odgovoriti še na zelo pomembno vprašanje: Kdo bo moj partner?
Kako izbrati partnerja v podjetju?

Pomembno je, da izberete pravega partnerja za vodenje podjetja. (Vir slike: http://www.freefoto.com/)

V začetni fazi je prava izbira partnerja nedvoumno vaša najbolj pomembna izbira.

Izberite za partnerja prijatelja, vendar ne zgolj zato, ker je vaš prijatelj. Največkrat se godi, da si podjetniki izberejo za partnerja osebo, ki jo že poznajo – kar je dobro, saj je pri partnerstvu zelo pomembno medsebojno zaupanje. Zaupati partnerju s katerim se podate v posel pa ni lahko, v kolikor osebe ne poznate.

Vsekakor pa ustanovitelji naredijo napako, ko izberejo za partnerja svojega prijatelja, zgolj zato, ker je njihov prijatelj – takšno partnerstvo lahko privede start-up podjetje do katastrofe.

Vse kar potrebujete za pravilno izbiro partnerja, je prava kombinacija znanj, veščin in zvestobe. Zastavite si lahko dve preprosti vprašanji: V kolikor se znajdem v ječi, v tujini, ali bo partner prišel plačati varščino? Ali je partner sposoben pomagati voditi podjetje in ga pripeljati do uspeha? V kolikor ste pri odgovoru potrebovali daljši razmislek, potem vaš partner morda ni najbolj primeren za vaše podjetje.

Izberite svojo zrcalno podobo in ne klona. Odločitev, da v partnerstvo pripeljete nekoga, ki vam je na las podoben je slaba, saj v podjetje ne bo prinesel nobenih novih strokovnih znanj, idej in izkušenj, ki so še kako pomembne.

Pozorni morate biti tudi na to, da ne zaidete v situacijo, ko zgolj diktirate. Odločitve sprejemajte soglasno s partnerjem, saj je le ta vaš partner in ne eden izmed zaposlenih.

S partnerjem morate živeti v istem mestu. V kolikor oseba, ki se vam zdi idealen partner živi na drugem koncu države, se mora eden izmed vaju preseliti. Delo v isti pisarni podira določene ovire in omogoča odprto komunikacijo med partnerji, prav tako pa je pomembno tudi druženje izven pisarne, saj poglablja partnerski odnos.

Ko boste izbirali ljudi, ki se bodo podali z vami na podjetniško pot, ne smete pričakovati mirne plovbe. Bolj verjetno je, da bodo vašo barko zibale trženjske ovire, Murphy-jev zakon in podobni problemi, zato je zelo pomembno katerim ljudem boste zaupali vesla svoje barke.

 

Vir: Venturebeat.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje