Kako izbrati partnerja v podjetju?

Podjetniški začetki so zelo težki in posledica za marsikaterega podjetnika je veliko neprespanih noči. Nekega večera boste premišljevali o problemu, ki ga je potrebno rešiti, drug večer morda o tem, kako se boste financirali, kako boste ustvarili prihodke, dobiček, itd. Preden se posvetite vsem naštetim temam pa si morate odgovoriti še na zelo pomembno vprašanje: Kdo bo moj partner?
Kako izbrati partnerja v podjetju?

Pomembno je, da izberete pravega partnerja za vodenje podjetja. (Vir slike: http://www.freefoto.com/)

V začetni fazi je prava izbira partnerja nedvoumno vaša najbolj pomembna izbira.

Izberite za partnerja prijatelja, vendar ne zgolj zato, ker je vaš prijatelj. Največkrat se godi, da si podjetniki izberejo za partnerja osebo, ki jo že poznajo – kar je dobro, saj je pri partnerstvu zelo pomembno medsebojno zaupanje. Zaupati partnerju s katerim se podate v posel pa ni lahko, v kolikor osebe ne poznate.

Vsekakor pa ustanovitelji naredijo napako, ko izberejo za partnerja svojega prijatelja, zgolj zato, ker je njihov prijatelj – takšno partnerstvo lahko privede start-up podjetje do katastrofe.

Vse kar potrebujete za pravilno izbiro partnerja, je prava kombinacija znanj, veščin in zvestobe. Zastavite si lahko dve preprosti vprašanji: V kolikor se znajdem v ječi, v tujini, ali bo partner prišel plačati varščino? Ali je partner sposoben pomagati voditi podjetje in ga pripeljati do uspeha? V kolikor ste pri odgovoru potrebovali daljši razmislek, potem vaš partner morda ni najbolj primeren za vaše podjetje.

Izberite svojo zrcalno podobo in ne klona. Odločitev, da v partnerstvo pripeljete nekoga, ki vam je na las podoben je slaba, saj v podjetje ne bo prinesel nobenih novih strokovnih znanj, idej in izkušenj, ki so še kako pomembne.

Pozorni morate biti tudi na to, da ne zaidete v situacijo, ko zgolj diktirate. Odločitve sprejemajte soglasno s partnerjem, saj je le ta vaš partner in ne eden izmed zaposlenih.

S partnerjem morate živeti v istem mestu. V kolikor oseba, ki se vam zdi idealen partner živi na drugem koncu države, se mora eden izmed vaju preseliti. Delo v isti pisarni podira določene ovire in omogoča odprto komunikacijo med partnerji, prav tako pa je pomembno tudi druženje izven pisarne, saj poglablja partnerski odnos.

Ko boste izbirali ljudi, ki se bodo podali z vami na podjetniško pot, ne smete pričakovati mirne plovbe. Bolj verjetno je, da bodo vašo barko zibale trženjske ovire, Murphy-jev zakon in podobni problemi, zato je zelo pomembno katerim ljudem boste zaupali vesla svoje barke.

 

Vir: Venturebeat.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje