Kako izbrati pravega poslovnega partnerja

S poslovnim partnerstvom lahko marsikaj pridobimo, prinaša pa tudi odgovornost in trenja, zato je potrebno pred izbiro kandidata dobro premisliti. Pri izbiri pravega partnerja si lahko pomagate z naslednjimi nasveti.
Kako izbrati pravega poslovnega partnerja

Iskanju poslovnega partnerja je dobro posvetiti dovolj pozornosti.

Dobro je vedeti, da poslovno partnerstvo ni vedno najboljša odločitev. Če potrebujete nekoga za pomoč pri poslovnih idejah in napredovanju podjetja, se je dostikrat bolje odločiti za poslovnega svetovalca. Tudi pri pridobivanju kapitala se je dostikrat bolje zadolžiti, kot se spustiti v kapitalsko partnerstvo. Druga možnost je boljša le, če lahko bodoči partner vidno doprinese k vašemu poslovanju. Poslovna partnerstva so navadno dolgoročna, zato se odločajte na podlagi razuma in logike. Razjasnite si kaj želite od partnerstva in nato na podlagi svojih potreb izberite primerno osebo.

Določite svoje prednosti: Najprej naredite osnutek vašega prihodnjega dela. Delajte tisto pri čemer ste najboljši. Nato izberite partnerja s komplementarnimi lastnostmi in znanjem, da vas bo dopolnjeval in določite njegovo vlogo pri sprejemanju odločitev.

Določite lastnosti, ki jih iščete: Nato določite kriterije po katerih boste izbirali poslovnega partnerja. Ta bo vplival na podobo podjetja, zato je v njem med drugim dobro iskati lastnosti kot so predanost, integriteta in poštenost.

Povejte, da iščete partnerja: Dobaviteljem, strankam in drugim sodelavcem dajte vedeti, da iščete poslovnega partnerja, saj vas bodo morda lahko napotili do pravih oseb. Pri tem bodite diskretni.

Bodite odprti za različne možnosti: Težko je najti osebo, ki bi ustrezala vsem kriterijem, zato bodite odprti za druge možnosti, ki bodo vam in podjetju prinesle največ koristi. Morda boste našli nekoga, ki bo idealen partner, a bo brez denarja ali koga, ki bo dober investitor, a ne bo želel aktivno sodelovati pri poslovanju.

Preverite kandidate: Tudi če človeka poznate, preglejte njegovo kreditno zgodovino in reference. Poleg tega ga dobro izprašajte, da ugotovite njegovo motivacijo, zagnanost in samoiniciativnost. Osebi, ki ima te lastnosti, boste lahko v prihodnosti brez skrbi zaupali različne naloge.

Ker je težko že v prvem poskusu najti pravega kandidata, ga najprej zaposlite za določen čas, da ga preizkusite. Če vam ustreza, nato s pomočjo pravnega svetovalca sestavite pogodbo.

Z upoštevanjem teh nasvetov ima poslovno partnerstvo zagotovljen dober začetek in ustrezno podlago za prihodnji razvoj.

Vir: BusinessKnowHow

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje