Kako izbrati pravo poslovno idejo?

Avtor — 29.04.2011
Veliko mladih in zagnanih podjetnikov ima mnogo poslovnih idej, vendar se znajdejo v zagati, katero v končni fazi izbrati. Ste morda med njimi? Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako iz množice poslovnih idej izbrati tisto pravo.

Izbiranje poslovne ideje je zelo zapleteno, po drugi strani pa zelo enostavno. Izberite eno izmed idej in poizkusite. To je edini način, da boste poslovno idejo preverili.

Katerokoli idejo boste na koncu izbrali, se je morate lotiti z veliko energije, predanosti in strasti. Poleg omenjenih lastnosti je zelo dobro, da ste še vedno v stiku z realnostjo, saj boste na ta način lahko pravočasno zaznali, ali je poslovna ideja res dobra ali ne.

Imejte v mislih, da po vsej verjetnosti prva poslovna ideja ne bo uspela – takšna je pač statistika.

Vzemite si nekaj časa

Vzemite si vsaj nekaj let, da se naučite kar največ v zvezi s poslom, v katerega se podajate. Spremljajte industrijo in posel ter primerjajte, kako bi odzivi in trendi vplivali na vašo poslovno idejo.

Šele nato se lotite dela, testiranja, meritev in, najbolj pomembno, prodaje. Največ o podjetništvu se boste naučili iz lastnih napak in izkušenj – veliko več, kot bi se lahko v katerikoli šoli.

Zapomnite si: posel naredijo ljudje, ki si želijo nekaj kupiti in ne nujno podjetje, ki želi nekaj prodati.

Prisluhnite svojim potencialnim kupcem oz. strankam, njihovim problemom, strahovom, željam in potrebam, ter na podlagi ugotovitev izberite tisto pravo poslovno idejo.

Vir: Sugars, Brad. How Do I Decide Which Business Idea I Should Pursue? Entrepreneur.com, 18.4.2011.

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje