Kako izbrati pravo poslovno idejo?

Veliko mladih in zagnanih podjetnikov ima mnogo poslovnih idej, vendar se znajdejo v zagati, katero v končni fazi izbrati. Ste morda med njimi? Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako iz množice poslovnih idej izbrati tisto pravo.

Izbiranje poslovne ideje je zelo zapleteno, po drugi strani pa zelo enostavno. Izberite eno izmed idej in poizkusite. To je edini način, da boste poslovno idejo preverili.

Katerokoli idejo boste na koncu izbrali, se je morate lotiti z veliko energije, predanosti in strasti. Poleg omenjenih lastnosti je zelo dobro, da ste še vedno v stiku z realnostjo, saj boste na ta način lahko pravočasno zaznali, ali je poslovna ideja res dobra ali ne.

Imejte v mislih, da po vsej verjetnosti prva poslovna ideja ne bo uspela – takšna je pač statistika.

Vzemite si nekaj časa

Vzemite si vsaj nekaj let, da se naučite kar največ v zvezi s poslom, v katerega se podajate. Spremljajte industrijo in posel ter primerjajte, kako bi odzivi in trendi vplivali na vašo poslovno idejo.

Šele nato se lotite dela, testiranja, meritev in, najbolj pomembno, prodaje. Največ o podjetništvu se boste naučili iz lastnih napak in izkušenj – veliko več, kot bi se lahko v katerikoli šoli.

Zapomnite si: posel naredijo ljudje, ki si želijo nekaj kupiti in ne nujno podjetje, ki želi nekaj prodati.

Prisluhnite svojim potencialnim kupcem oz. strankam, njihovim problemom, strahovom, željam in potrebam, ter na podlagi ugotovitev izberite tisto pravo poslovno idejo.

Vir: Sugars, Brad. How Do I Decide Which Business Idea I Should Pursue? Entrepreneur.com, 18.4.2011.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje