Kako izdelati dobro poslovno spletno stran?

Če ste lastnik podjetja potrebujete tudi spletno stran, ki pa naj bo oblikovana funkcionalno, da bo poleg dobrega izgleda prinašala tudi denar. Zato upoštevajte naslednjih pet nasvetov.
Kako izdelati dobro poslovno spletno stran?

Spletna stran naj bo čim bolj funkcionalna.

Pomembne informacije kot so telefonska številka, naslov in gumb za hiter nakup, naj bodo dobro vidne že ob prihodu na spletno stran in nato tudi na vsaki podstrani, saj skoraj 65 odstotkov ljudi ne pregleda celotne strani, ki jo obiščejo.

Pozorni bodite na razumljivost  povezav na spletni strani, saj ljudje navadno ne kliknejo na povezavo, če ne vedo kam jih bo pripeljala.

Velik pomen imajo tudi barve. Pazite, da stran ne bo preveč nasičena z barvami, in se omejite na tri osnovne barve, saj bodo drugače pozornost obiskovalcev namesto vsebine pritegnile predvsem barve.

Na stran dodajte obrazec, s katerim boste obiskovalcem zagotovili varnost posredovanih podatkov. V zameno za podatke kot so ime in elektronski naslov, jim ponudite manjšo nagrado in jim zagotovite, da jih boste uporabljali le za pošiljanje e-glasila ter jih ne boste posredovali nikomur drugemu.

Pomembno je, da na spletni strani čim bolj pogosto uporabljate ključne besede, s pomočjo katerih vas lahko uporabniki najdejo prek iskalnikov. Več kot bo na strani takšnih besed, višje se boste na te besede uvrstili na seznamu rezultatov iskanja.

Če boste izdelavo strani popolnoma prepustili oblikovalcu spletnih strani, bo verjetno izdelal lepo stran, ki pa ne bo najbolj primerna za poslovanje, zato v procesu sodelujte tudi sami.

 

Vir: SmallBizBee

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje