Kako izdelati dobro poslovno spletno stran?

Avtor — 24.06.2009
Če ste lastnik podjetja potrebujete tudi spletno stran, ki pa naj bo oblikovana funkcionalno, da bo poleg dobrega izgleda prinašala tudi denar. Zato upoštevajte naslednjih pet nasvetov.
Kako izdelati dobro poslovno spletno stran?

Spletna stran naj bo čim bolj funkcionalna.

Pomembne informacije kot so telefonska številka, naslov in gumb za hiter nakup, naj bodo dobro vidne že ob prihodu na spletno stran in nato tudi na vsaki podstrani, saj skoraj 65 odstotkov ljudi ne pregleda celotne strani, ki jo obiščejo.

Pozorni bodite na razumljivost  povezav na spletni strani, saj ljudje navadno ne kliknejo na povezavo, če ne vedo kam jih bo pripeljala.

Velik pomen imajo tudi barve. Pazite, da stran ne bo preveč nasičena z barvami, in se omejite na tri osnovne barve, saj bodo drugače pozornost obiskovalcev namesto vsebine pritegnile predvsem barve.

Na stran dodajte obrazec, s katerim boste obiskovalcem zagotovili varnost posredovanih podatkov. V zameno za podatke kot so ime in elektronski naslov, jim ponudite manjšo nagrado in jim zagotovite, da jih boste uporabljali le za pošiljanje e-glasila ter jih ne boste posredovali nikomur drugemu.

Pomembno je, da na spletni strani čim bolj pogosto uporabljate ključne besede, s pomočjo katerih vas lahko uporabniki najdejo prek iskalnikov. Več kot bo na strani takšnih besed, višje se boste na te besede uvrstili na seznamu rezultatov iskanja.

Če boste izdelavo strani popolnoma prepustili oblikovalcu spletnih strani, bo verjetno izdelal lepo stran, ki pa ne bo najbolj primerna za poslovanje, zato v procesu sodelujte tudi sami.

 

Vir: SmallBizBee

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje