Kako izstopati iz množice konkurenčnih podjetij?

Dandanes se podjetniki soočate z ogromnim številom konkurenčnih podjetij. Prav zato je pomembno, da znate poiskati način, da bo vaša storitev oz. produkt kar najbolj izstopala iz množice ostalih ponudnikov.
Kako izstopati iz množice konkurenčnih podjetij?

Kako izstopati iz množice konkurenčnih podjetij? (Vir slike: sxc.hu)

Zelo malo produktov oziroma storitev na trgu je popolnoma originalnih in jih je zato dokaj enostavno replicirati. Če ste vi videli priložnost na trgu, jo bodo najverjetneje tudi drugi.

Praviloma je konkurenca na določenih področjih večja kot na drugih. Mladi podjetniki imajo najpogosteje težave pri vstopu prav na področja, ki so bolj zasičena s konkurenco, saj se morajo boriti z veliko izkušenejšimi in pogosto tudi finančno bolj preskrbljenimi tekmeci. In kaj je tisto, kar bo mladim podjetnikom pomagalo uspeti? Preberite si v nadaljevanju.

Prva in morda najpomembnejša stvar je, da se konkurence ne ustrašite. Pogosto se namreč zgodi, da podjetniki razmišljajo le še o tem, kako jih bo konkurenca uničila in izpred oči izgubijo tisto, kar je resnično pomembno – uspeh njihovega podjetja. Konkrenca ne pomeni nujno negativnih posledic in lahko celo koristno dopolni vaše področje. V mnogih primerih prihod konkurenčnega podjetja tudi poveča velikost trga, s čimer boste na boljšem tako vi, kot tudi konkurenčno podjetje.

Za trenutek se posvetimo še negativnim posledicam prihoda konkurence. Problem številka ena je zagotovo ta, da vas v množici konkurenčnih podjetij stranke ne opazijo. V ta namen jih morate prepričati, da je vaše podjetje nekaj posebnega. Odgovoriti morate na vprašanje potencialnih strank: “Zakaj naj izberem vašo storitev oz. izdelek in ne konkurenčnega?”

Ne ponavljajte za drugimi, bodite inovativni in stvari napravite na svoj način.

In kako vam bo to najlažje uspelo? Poskrbeti morate za oddaljitev od drugih podjetij in se od njih čimbolj razlikovati. Tako bo vaše podjetje strankam ponujalo nekaj novega, drugačnega. S tem pa že ustvarjate določeno specializacijo, ki je glavni razlog za to, da vas bodo drugi opazili. Ne ponavljajte za drugimi, bodite inovativni in stvari napravite na svoj način. Če boste v tem res dobri, vas bodo morda opazili tudi mediji in o vašemu produktu ali storitvi se bo pisalo na veliko! Toda bodite realni. Mediji in stranke vam bodo verjeli le, če je vaš produkt oz. storitev zanje pomembna in predstavlja rešitev za njihov problem.

Izognite se tudi eni izmed najpogostejših napak mladih podjetnikov, ki je poudarjanje že očitnega. Ne ustvarjajte si sloganov, ki govorijo, da ponujate “najvišjo kvaliteto”, da “ste najhitrejši” ali “najcenejši”. Tako zagotovo ne boste unikatni, saj podobno obljublja večina podjetij.

Unikatnost in inovativnost sta torej ključ do uspeha. Ko boste našli tisto, kar vaše podjetje ločuje od drugih, boste tudi odkrili odgovor na vprašanje “Kaj moje podjetje ločuje od drugih?” in takrat boste že korak bližje k uspehu.

Preberite si tudi Kako se soočiti z novo konkurenco? in Kaj počne vaša konkurenca?

Vir: Woopidoo

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje