Kako je devetletnik postavil viralni posel

Caine Monroy je devetletnik, ki se rad igra s prijatelji in hodi v šolo. A Caine vendarle ni običajen devetletnik, saj je kljub svoji mladosti napravil lastno arkadno igro, s katero je zgolj v letu dni zaslužil že prek 212 tisoč dolarjev.
Kako je devetletnik postavil viralni posel

Kako je devetletnik postavil viralni posel? (Vir slike: Cainesarcade.com)

Vse se je začelo med poletnimi počitnicami, ko je devetletni Caine pomagal v očetovi trgovini z avtodeli. Caine je že od malega rad razstavljal igrače in jih nato ponovno sestavljal, tokrat pa se je odločil iz odpadnih škatel in lepila sestaviti pravo arkadno igrico. Njegova arkadna igra je kmalu postala prava senzacija v okolici, katero morajo preizkusiti otroci in tudi odrasli. Za 4 igre mora obiskovalec odšteti 1 dolar, za 2 dolarja pa prejme kar 500 iger. A Caine se ni ustavil zgolj pri prodaji vstopnic. Svojo podjetniško žilico je dokazal, ko je oblikoval majice, ki jih sedaj prodaja za 15 dolarjev.

Ni podatka o tem, koliko denarja je Caine zaslužil prek prodaje majic in vstopnic, a zgolj z donacijami prek spletne strani je do danes zaslužil že prek 212 tisoč dolarjev. Nabrani denar pridno spravlja na kupček, saj ga namerava porabiti za svoje šolanje.

Devetletnik je zgolj z donacijami zaslužil že prek 212 tisoč dolarjev!

A Caine ni zaslovel zgolj s postavitvijo arkadne igrice. Popularnost je začel pridobivati kmalu po tem, ko sta njegov oče in prijatelj Nirvan Mullick posnela video o Cainu in njegovemu projektu. Na Facebooku sta postavila spletni dogodek in nanj povabila prebivalce Los Angelesa. Odziv je bil neverjeten in je močno presegal meje Združenih držav. Na dan dogodka je pred očetovo trgovino z avtodeli prišlo ogromno število ljudi in prav vsi so želeli igrati igro in spodbujati Caina. Omenjeni videoposnetek ima do danes že prek 8 milijonov ogledov samo na Facebooku in Vimeu.

Kako postaviti viralni posel?

Nenaden uspeh mladega podjetnika je sprožil val navdušenja tudi med drugimi podjetniki, ki so uspeli na podoben način. Se tudi vi sprašujete, kako ustvariti posel, s katerim lahko hitro uspete? Morda vam bodo v pomoč naslednji nasveti.

Najprej poskrbite za navdih. Brez prave ideje namreč ne boste mogli uspeti. Na spletu poiščite ideje, iz katerih so podjetniki ustvarili pravi spletni posel in razmislite, ali je vaša poslovna ideja primerna za postavitev viralnega posla. Morda vam bo v pomoč članek: 20 poslovnih idej, za katere ne potrebujete veliko denarja.

Ko boste prepričani v svojo poslovno idejo, posnemite videoposnetek s čim bolj zanimivo vsebino. Posnetek mora biti tak, da bo kar najbolje navdušil vašo ciljno publiko. To boste najlažje dosegli tako, da bo vsebina v gledalcih sprožila naval čustev – morda bo vaš posnetek smešen ali pa ganljiv, ko bodo nanj gledalci čustveno odreagirali, ste na konju. Pripravljeni videoposnetek morate nato le še objaviti na spletnih medijih, kot so YouTube ali MojVideo.

Izkoristite tudi moč socialnih medijev. Ali boste uporabili Twitter, Facebook ali LinkedIn, je odvisno od vaše ciljne publike, zagotovo pa ne smete pozabiti na sodobne družabne medije. Vendar previdno! Najprej si preberite članek 5 laži o oglaševanju prek socialnih medijev.

Na koncu poskrbite še za promocijo. Vaš posnetek mora zaslediti čim širša množica, zato mu boste morali napraviti nekaj reklame. Morda pa bo vaš posnetek tako dober, da dodatne promocije sploh ne boste potrebovali.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje