Kako je uspelo nekaterim uspešnim podjetnikom?

Dandanes, v času nestabilne ekonomije in hude konkurence, je v podjetništvu izjemno težko uspeti. Kljub dodobra izdelani poslovni taktiki, lahko podjetje presenetijo nihanja na tržišču, novi konkurenti ali podobne prepreke.
Kako je uspelo nekaterim uspešnim podjetnikom?

Kako je uspelo nekaterim uspešnim podjetnikom? (Vir slike: Freeimages.com)

Ne glede na to, se vedno najdejo podjetniki, ki jim uspeva znova in znova. Kakšen je bil njihov recept za uspeh, si preberite v nadaljevanju.

Richard Branson: Z drznim korakom je prehitel konkurenco.

Richarda Bransona, ustanovitelja glasbene založbe Virgin, so mnogi označili za norega, ko je prvič predlagal, da bi poskusil z ustanovitvijo svoje letalske družbe. Dotlej se je namreč gibal le v glasbenih vodah, na drugih področjih, še posebej na področju aviatike, pa ni imel nikakršnih izkušenj. Kljub temu je vedel, da bo lahko le z zares drznim korakom uspel ostati korak pred konkurenco.

Sallie Krawcheck: Pomagala ji je zavrnitev mentorja. 

Podjetnica Sallie Krawcheck je leta 1999 doživela hladen tuš, ko je njen dolgoletni mentor nenadoma prekinil sodelovanje z njo in odšel h konkurenci. A kaj kmalu je spoznala, da ji je bila s tem dana svoboda, kakršne ni bila vajena. Postopoma se je postavila na noge in posel začela voditi na svoj način. 

Deepak Chopra: Ko je naletel na hudo prepreko, je poiskal novo strast. 

Deepak Chopra si je pred leti zapečatil usodo endokrinologa, ko se je sprl z enim izmed vodilnih na tem področju. Ta mu je onemogočil nadaljnji razvoj v teh vodah, a Chopra ni obupal. Prav nasprotno – kmalu je našel novo strast in se usmeril na področje povezave med telesom in umom. Nastala je danes izjemno uspešna fundacija Chopra.

Naomi Simson: Ker nadrejeni niso opazili njenega truda, je dala odpoved. 

Naomi Simson je več mesecev uspešno opravljala svoje delo na izredno zahtevnem projektu v enem izmed letalskih podjetij. Ker nadrejeni niso želeli ugoditi njeni prošnji za povišico, kljub temu da se je obseg njenega dela več kot podvojil, je podala odpoved. Nova svoboda ji je odprla številna vrata. 

T. Boone Pickens: Pri starosti 68 let je premagal depresijo in ponovno zablestel kot podjetnik. 

Thomas Boone Pickens je leta 1996 doživel nekaj hudih udarcev: najprej ga je presenetila izguba službe, sledili sta ločitev od žene in stresna selitev od doma, piko na i pa je dodala še smrt bližnjega sorodnika. Pickensu so nedolgo za tem diagnosticirali depresijo, a s primernim zdravljenjem se je uspel pobrati in ponovno pridobiti fokus, potreben za podjetništvo. Danes premoženje 85-letnika presega 950 milijonov dolarjev.

Suze Orman: Spoznala je, da se mora zanašali predvsem nase.

Finančna svetovalka in televizijska voditeljica Suze Orman je od nekdaj menila, da sta prijaznost in ustrežljivost glavna atributa za uspeh v profesionalnem življenju. Kmalu je ugotovila, da je ena izmed redkih, ki sledi takšnemu prepričanju, zato si je postavila novo smernico: odločila se je, da se na poti do uspeha ne bo več zanašala na druge, temveč le še nase. 

Vir: Business Insider

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje