Kako je uspelo nekaterim uspešnim podjetnikom?

Dandanes, v času nestabilne ekonomije in hude konkurence, je v podjetništvu izjemno težko uspeti. Kljub dodobra izdelani poslovni taktiki, lahko podjetje presenetijo nihanja na tržišču, novi konkurenti ali podobne prepreke.
Kako je uspelo nekaterim uspešnim podjetnikom?

Kako je uspelo nekaterim uspešnim podjetnikom? (Vir slike: Freeimages.com)

Ne glede na to, se vedno najdejo podjetniki, ki jim uspeva znova in znova. Kakšen je bil njihov recept za uspeh, si preberite v nadaljevanju.

Richard Branson: Z drznim korakom je prehitel konkurenco.

Richarda Bransona, ustanovitelja glasbene založbe Virgin, so mnogi označili za norega, ko je prvič predlagal, da bi poskusil z ustanovitvijo svoje letalske družbe. Dotlej se je namreč gibal le v glasbenih vodah, na drugih področjih, še posebej na področju aviatike, pa ni imel nikakršnih izkušenj. Kljub temu je vedel, da bo lahko le z zares drznim korakom uspel ostati korak pred konkurenco.

Sallie Krawcheck: Pomagala ji je zavrnitev mentorja. 

Podjetnica Sallie Krawcheck je leta 1999 doživela hladen tuš, ko je njen dolgoletni mentor nenadoma prekinil sodelovanje z njo in odšel h konkurenci. A kaj kmalu je spoznala, da ji je bila s tem dana svoboda, kakršne ni bila vajena. Postopoma se je postavila na noge in posel začela voditi na svoj način. 

Deepak Chopra: Ko je naletel na hudo prepreko, je poiskal novo strast. 

Deepak Chopra si je pred leti zapečatil usodo endokrinologa, ko se je sprl z enim izmed vodilnih na tem področju. Ta mu je onemogočil nadaljnji razvoj v teh vodah, a Chopra ni obupal. Prav nasprotno – kmalu je našel novo strast in se usmeril na področje povezave med telesom in umom. Nastala je danes izjemno uspešna fundacija Chopra.

Naomi Simson: Ker nadrejeni niso opazili njenega truda, je dala odpoved. 

Naomi Simson je več mesecev uspešno opravljala svoje delo na izredno zahtevnem projektu v enem izmed letalskih podjetij. Ker nadrejeni niso želeli ugoditi njeni prošnji za povišico, kljub temu da se je obseg njenega dela več kot podvojil, je podala odpoved. Nova svoboda ji je odprla številna vrata. 

T. Boone Pickens: Pri starosti 68 let je premagal depresijo in ponovno zablestel kot podjetnik. 

Thomas Boone Pickens je leta 1996 doživel nekaj hudih udarcev: najprej ga je presenetila izguba službe, sledili sta ločitev od žene in stresna selitev od doma, piko na i pa je dodala še smrt bližnjega sorodnika. Pickensu so nedolgo za tem diagnosticirali depresijo, a s primernim zdravljenjem se je uspel pobrati in ponovno pridobiti fokus, potreben za podjetništvo. Danes premoženje 85-letnika presega 950 milijonov dolarjev.

Suze Orman: Spoznala je, da se mora zanašali predvsem nase.

Finančna svetovalka in televizijska voditeljica Suze Orman je od nekdaj menila, da sta prijaznost in ustrežljivost glavna atributa za uspeh v profesionalnem življenju. Kmalu je ugotovila, da je ena izmed redkih, ki sledi takšnemu prepričanju, zato si je postavila novo smernico: odločila se je, da se na poti do uspeha ne bo več zanašala na druge, temveč le še nase. 

Vir: Business Insider

Oznake: , ,