Kako kaže aktualnim slovenskim crowdfunding kampanjam?

V zadnjih nekaj tednih je na platformah za množično financiranje Kickstarter, Indiegogo in TravelStarter zaživelo precejšnje število slovenskih projektov, ki iščejo denarna sredstva, potrebna za zagon proizvodnje.
Kako kaže aktualnim slovenskim crowdfunding kampanjam?

Kako kaže aktualnim slovenskim crowdfunding kampanjam?

Aktualnih je kar 11 slovenskih projektov, ki trenutno zbirajo denarna sredstva na platformah za množično financiranje Kickstarter, Indiegogo in TravelStarter. Poglejmo si, za katere projekte gre in kako jim kaže.

Turneja Laibach v Ameriki

Svetovno znana skupina Laibach na platformi za množično financiranje IndieGoGo zbira sredstva za severnoameriško turnejo. Za množično financiranje se je skupina odločila zaradi sprememb na trgu; skoraj 70-odstotni upad v prodaji albumov in sladb je glasbenike prisilil, da so manj izbirčni pri izbiri živih nastopov, prisiljeni so tudi pristajati na nižja plačila. Skupina ne verjame, da si bo s kampanjo uspela pokriti stroške, želijo pa si vsaj nekoliko zmanjšati izgubo in doseči, da bo turneja opravičila svoj namen.

Zastavljeni cilj: 25.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 28.678 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 567

Več informacij o projektu >>

Prestižna vina Palmieri

Družinsko podjetje Palmieri se ponaša z več stoletno letno tradicijo pridelovanja olivnega olja. V letu 2015 se podjetje podaja na novo dogodivščino s še eno od družinskih tradicij: v sodelovanju s strokovnjaki in priznanimi kuharskimi mojstri so družinski recept za refoškov desert nadgradili s prvovrstnimi okusi in tako ustvarili nepozabno čutno izkušnjo: refoškove deserte z medom, vaniljo in belim tartufom.

Zastavljeni cilj: 3.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 3.324 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 41

Več informacij o projektu >>

Knjiga Superheroes That Make Differences

Alenka Kos iz Društva za boljši svet Vilinski ključ trenutno dela na zahtevnem projektu: na svoji najnovejši knjigi z naslovom Superheroes That Make Differences, ki jo je predstavila tudi na Kickstarterju. Knjiga, kot že naslov pove, govori o o superherojih, a ne takšnih, ki letijo po zraku, temveč o takšnih, ki so se kljub različnim telesnim invalidnostim naučili sprejeti svoje telo in zaživeti življenje, polno smeha in zabave.

Zastavljeni cilj: 21.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 1.604 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 34

Več informacij o projektu >>

Animirana risanka za otroke Diego in Prijatelji

Diego in Prijatelji je poučna in zabavna animirana risanka, ki je namenjena prav vsem otrokom, tudi najmlajšim, saj ne vsebuje nasilnih prizorov. Otroci se bodo ob gledanju naučili pomembnih življenjskih naukov in prevzeli nekatere pozitivne vrednote, kot so prijateljstvo, medsebojno spoštovanje in ekipno delo. Risanka zaenkrat že obstaja v slovenskem jeziku, a bi jo njeni ustvarjalci sedaj radi predstavili tudi angleško govorečim otrokom in družinam.

Zastavljeni cilj: 30.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 1.580 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 47

Več informacij o projektu >>

Ročno izdelane tkane preproge Kobeiagi Kilims

Eden izmed glavnih ciljev spletne kampanje Kobeiagi Kilims je ohraniti večstoletno tradicijo in oživiti uporabo ročno izdelanih tkanih preprog (kilimov), ki so nekoč imeli svoj prostor v skorajda vsakem domu. Dandanes temu ni več tako, saj kilime najdemo le še redkokje, prav tako pa hitro izginja znanje, ki je potrebno za njihovo izdelavo. Arhitektka Nina, ki prihaja iz Slovenije, in industrijska oblikovalka Ivana, ki prihaja iz Bosne, sta se odločili, da temu napravita konec.

Zastavljeni cilj: 10.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 6.879 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 72

Več informacij o projektu >>

Minimalistični Ležalnik Leano

Leano je ležalnik, ki ga sestavljajo štirje deli. Poleg blaga, – Leano bo za zdaj na voljo v treh barvah, in sicer rumeni, zeleni in modri -, ki ga bodo šivale šivilje iz socialnega podjetja Tekstilnica, ta namreč združuje šivilje, ki so pred leti delale v večjih tekstilnih podjetjih, še tri lesene palice. Ekipa si želi, da bi Leano v celoti nastajal v Sloveniji, prav tako iz slovenskih materialov, zato upajo, da bodo med iskanjem primernega ponudnika blaga v Sloveniji imeli srečo.

Zastavljeni cilj: 5.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 12.836 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 249

Več informacij o projektu >>

Mini Eco-Spa v Robidišču

Pred osmimi leti sta Staša Mesec in Simon Škvor naletela na odlično poslovno priložnost in jo tudi zagrabila: v osrčju Julijskih alp, v neposredni bližini doline reke Soče in Triglavskega narodnega parka, so kmalu za tem oživele idilične počitniške sobice za goste, zgrajene iz naravnih materialov. Ker je turizem pomemben vir njunega zaslužka, venomer iščeta načine, kako izboljšati svojo ponudbo. Odločila sta se, da zato v pred kratkim obnovljeni kleti odpreta Mini Eco-Spa, ki bo skupaj z večjim prostorom za sprostitvijo privabil nove goste.

Zastavljeni cilj: 14.300 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 2.553 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 66

Več informacij o projektu >>

Pinhole kamere ONDU

Elvis Halilović, ki se je na platformi Kickstarter predstavil že leta 2013 s svojimi pinhole kamerami, se na Kickstarterju vnovič predstavlja več kot uspešno. Ekipa je namreč z drugo generacijo kamer že presegla zastavljeni cilj 20 tisoč dolarjev. Pinhole kamere so preprosti fotoaparati brez leč in objektiva, za delovanje pa uporabljajo klasičen filmski trak, ki kemično reagira na svetlobo. Delujejo s pomočjo majhne zaslonke, ki projicira svetlobo na fotografski film. Posebnost oziroma čar kamer je tudi to, da dokler uporabnik ne razvije filma, ne ve točno, kaj je posnel.

Zastavljeni cilj: 20.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 62.896 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 630

Več informacij o projektu >>

Rok’s peanut butter

Rok Starič, prvi slovenski proizvajalec arašidovega masla, ki je ustvaril svoj recept za naravno arašidovo maslo brez dodanih soli, olj in konzervansov, je pričel z zbiranjem denarnih sredstev na Kickstarterju, platformi za množično financiranje. Povpraševanje po njegovem okusnem in zdravem arašidovem maslu je namreč v nekaj mesecih preraslo zmoglivosti domače proizvodnje, zato se je odločil, da z mladimi inženirji razvije mlinček za fino mletje arašidov, zagonska sredstva za njegov razvoj pa zbere s pomočjo Kickstarterja.

Zastavljeni cilj: 5.352 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 4.016 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 160

Več informacij o projektu >>

Vrtnarski meter Ori

Petčlanska ekipa, ki izhaja iz društva Varuhi semen, išče podporo za vrtnarski meter Ori, ki služi določanju optimalnih vrstnih in medvrstnih razdalj dvanajstih najpogosteje pridelovalnih vrtnin. Z merilcem bomo sejali in sadili vse od paradižnika, fižola pa do peteršilja in motovilca. Ideja o Oriju se je porodila pred leti, ko so v društvu Varuhi semen v samostojen proces vpeljali več kot 150 vrtičkarjev, lani pa so se odločile, da naredijo korak naprej in se lotijo izdelave inovativnega pripomočka, ki bo funkcionalen in estetsko dovršen.

Zastavljeni cilj: 30.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 654 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 17

Več informacij o projektu >>

Merilni pripomoček Gas Scale

Ekipa se svetu predstavlja z merilnim pripomočkom nastavljive velikosti, ki sporoča količino plina v jeklenki, in sicer v odstotkih, kilogramih in funtih. »Prek Bluetootha, ki deluje do 40 metrov, je povezava z mobilno aplikacijo,« prek katere lahko uporabnik preveri trenutno količino plina v jeklenki, zgodovino porabe plina in izve, kdaj mu bo plina zmanjkalo. Uporabnik namreč ob nizki količini plina v jeklenki prejme obvestilo, aplikacija pa mu ponuja tudi možnost hitre dostave jeklenke na dom pri lokalnem distributerju z enim klikom na gumb.

Zastavljeni cilj: 95.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 4.558 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 74

Več informacij o projektu >>

Kamping stol My Seat

My Seat ima zanimive specifikacije: omogoča obremenitev do 150 kilogramov, ima snemljivo platno, ki se razlikuje od navadnih kampingov stolčkov na tržišču, njegova postavitev pa nam bo vzela »stotinko sekunde«. Stolček postavimo na tla, del nogice, ki je oblikovan kot lok, pa se prilagodi glede na naklon terena, razpremo še platno in stolček je že pripravljen. Namestimo ga lahko na katerem koli terenu, skalah, pesku, travniku, ne glede na naklon, zato je primeren tako za kampiranje, ribarjenje, ogledovanje zvezd in odmor med kolesarjenjem ali vrtnarjenjem.

Zastavljeni cilj: 30.000 kanadskih dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 2.523 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 40

Več informacij o projektu >>

Coopy

Aleksander Preglej, eden od petih članov ekipe, je Coopy opisal kot pametni daljinec za telefon s tremi gumbi, katere si lahko uporabnik prilagodi glede na svoje potrebe. Aplikacija, ki si jo bo naložil na pametni telefon, bo uporabniku dajala predloge, kaj vse si lahko namesti. Možnosti je nešteto. Med kolesarjenjem bo uporabnik lahko s prej določeno funkcijo fotografiral kar s Coopyjem, ne da bi segal za pametnim telefonom (na stojalu), sliko pa objavil na Facebooku. Coopy ima tudi poseben SOS gumb. Coopy lahko otroci ali odrasli uporabijo kot obesek, in s pomočjo SOS gumba sporočijo, da so na primer nerodno padli s kolesom, primeren pa je tudi v primeru morebitnega napada.

Zastavljeni cilj: 60.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 2.170 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 61

Več informacij o projektu >>

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje