Kako kaže aktualnim slovenskim crowdfunding projektom?

Avtor — 21.09.2015
V zadnjih nekaj tednih je na platformah za množično financiranje Kickstarter, Indiegogo in TravelStarter zaživelo precejšnje število slovenskih projektov, ki iščejo denarna sredstva, potrebna za uresničitev ideje.
Kako kaže aktualnim slovenskim crowdfunding projektom?

Kako kaže aktualnim slovenskim crowdfunding projektom?

Aktualnih je kar 14 slovenskih projektov, ki trenutno zbirajo denarna sredstva na platformah za množično financiranje Kickstarter, Indiegogo in TravelStarter. Poglejmo si, za katere projekte gre in kako jim kaže.

Čoln Panoramio

Od ostalih čolnov Panoramio izstopa po zanimivi lastnosti: v celoti je prosojen, saj je narejen iz posebnih, steklu podobnih materialov, kar uporabniku omogoča ure in ure opazovanja podvodnega življenja, tako v jezerih kot tudi na morju. Čoln je še posebej primeren za ribiče, pa tudi neplavalce in otroke, ki bodo med veslanjem doživeli povsem novo izkušnjo.

Zastavljeni cilj: 50.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 320 evrov

Trenutno število podpornikov: 4

Zaključek zbiranja: 20. september 2015

Več informacij o projektu >>

WaxOn za rokometaše

Rokometaši za boljši oprijem in spretnejše rokovanje z žogo med igro uporabljajo rokometni vosek. Ker vosek na roki med igro izgubi svojo moč, si ga igralci nekaj nanesejo na zadnji del čevljev, da si ga med igro lahko ponovno nanesejo na roke, kadarkoli to želijo. To pa ima nekatere nedobrodošle posledice. Velika količina neuporabljenega voska na parketu pušča lepljive sledi, ki jih je težko odstraniti. Rešitev za problem je našla ekipa rokometašev, ki je izdelala izdelek WaxOn.

Zastavljeni cilj: 20.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 2.370 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 47

Zaključek zbiranja: 1. oktober 2015

Več informacij o projektu >>

Ura Chaotic-Tock

Ekipa iz mladega startupa Damogran Labs, ki prihaja iz Komende, je zadnje tri leta aktivno delovala na razvoju svojega produkta: ure Chaotic-Tock. Sedaj so se podali na Indiegogo, da bi zbrali potrebna denarna sredstva za zagon množične proizvodnje. 

Zastavljeni cilj: 9.000 evrov

Trenutno zbranih sredstev: 822 evrov

Trenutno število podpornikov: 10

Zaključek zbiranja: 1. oktober 2015

Več informacij o projektu >>

Projekt Biobutanol

Ekipa zagnanih in ambicioznih srednješolcev, ki se bo kot prva slovenska ekipa predstavila na tekmovanju iGEM, na Indiegogu zbira sredstva, ki jim bodo pomagala pri dokončanju njihovega projekta, in sicer izdelave biobutanola s pomočjo mikroorganizmov. Gre za gorivo, ki bi lahko v prihodnosti poganjalo naša vozila. 

Zastavljeni cilj: 2.000 evrov

Trenutno zbranih sredstev: 270 evrov

Trenutno število podpornikov: 11

Zaključek zbiranja: 3. oktober 2015

Več informacij o projektu >>

Namizna igra Less

Aleksandr Starovojtov je med dopustovanjem z družino ugotovil, da so vse igre za kratkočasenje pozabili doma. Zatekel se je v bližnji lokal in si izposodil nekaj podstavkov za pivo in z nekaj črtami ustvaril igralno površino. Rodil se je zametek igre Less, ki se zdaj predstavlja na Kickstarterju.

Zastavljeni cilj: 4.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 30.052 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 1.142

Zaključek zbiranja: 5. oktober 2015

Več informacij o projektu >>

Večfunkcijsko oblačilo Copcho

Nadja Podmenik je strastna športnica. Surfa, wakea, včasih je igrala košarko, zdaj ima s prijateljico Hano in njenim bratom Timom še teniški klub HannaH. Njena strast do surfanja jo je lani pripeljala do ideje za zanimivo večfunkcionalno oblačilo Copcho, s katerim se predstavlja na Kickstarterju. Copcho (izgovori se kopčo) je skovanka iz besed kopalni plašč in surferski pončo.

Zastavljeni cilj: 23.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 2.329 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 22

Zaključek zbiranja: 9. oktober 2015

Več informacij o projektu >>

Družabna igra Decadolo

Decadolo je nova slovenska družabna igra, sestavljena iz 100 žetonov v dveh barvah in 50 kartic, igro pa lahko igrata dva igralca. Strateško igro Decadolo lahko podprete na Kickstarterju. Igralca pri igri izmenično vlečeta kartice, na katerih je narisano, na kakšen način in koliko žetonov lahko igralec obrne nasprotnikovih žetonov. »Zmaga tisti, ki ima več postavljenih stolpcev obarvanih v svojo barvo,« pripoveduje Darjan Bunta, eden od očetov nove družabne igre.

Zastavljeni cilj: 9.000 evrov

Trenutno zbranih sredstev: 2.621 evrov

Trenutno število podpornikov: 46

Zaključek zbiranja: 15. oktober 2015

Več informacij o projektu >>

Daljinec za mobilne videoigrice The GameBeat

Mlada ekipa slovenskih tehnoloških zanesenjakov na Indiegogu zbira sredstva za projekt The GameBeat, daljinec za mobilne videoigrice. Ta se lahko preko povezave Bluetooth brezžično poveže s pametnim mobilnim telefonom in uporabniku omogoča kvalitetno igranje igric na telefonu. 

Zastavljeni cilj: 100.000 evrov

Trenutno zbranih sredstev: 655 evrov

Trenutno število podpornikov: 10

Zaključek zbiranja: 18. oktober 2015

Več informacij o projektu >>

Črno-bela foto knjiga

Fotograf Dušan Zidar se je pred leti navdušil nad ulično fotografijo in odločil se je, da ustvari lastno knjigo. Ime za svojo prvo foto knjigo, ki jo bo posnel v prihodnjih mesecih v Grčiji, bo izbral tedaj, ko bo posnel in uredil izbrane knjige.

Zastavljeni cilj: 800 evrov

Trenutno zbranih sredstev: 235 evrov

Trenutno število podpornikov: 8

Zaključek zbiranja: 21. oktober 2015

Več informacij o projektu >>

Neprofitna organizacija za študente

Neprofitna organizacija IDM na Indiegogo zbira denarna sredstva, ki bi jih radi namenili delovanju svoje organizacije. Vsakoletno omogočijo brezplačno izobraževanje v obliki praktičnega dela 30 mladim, predvsem študentom, ki iščejo znanje na področju multimedije. 

Zastavljeni cilj: 13.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 0 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 0

Zaključek zbiranja: 21. oktober 2015

Več informacij o projektu >>

Radar za merjenje hitrosti žogice Scoutee

Ekipa, ki jo sestavljajo Miha Uhan, nekdanji igralec baseballa, Luka Mali, izkušeni razvijalec strojne opreme, Tomaž Korošec, radiofrekvenčni inženir, in Majda Dodevska, vodja PR in marketinga, je na projektu Scoutee intenzivno delala skoraj eno leto ter letošnjega januarja prejela tudi semensko investicijo s strani bolgarskega podjetniškega pospeševalnika Eleven. Scoutee je prvi pametni radar za merjenje hitrosti žogice v športu.

Zastavljeni cilj: 50.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 10.505 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 135

Zaključek zbiranja: 22. oktober 2015

Več informacij o projektu >>

Otroški pametni stol Smart Froc

Smart Froc je prvi pametni otroški stol na svetu, v katerega so njegovi ustvarjalci vgradili senzorje in jih povezali z aplikacijo, ki med drugim sporoča tudi, koliko tehta otrok. Aplikacija je, pravi Matej Košir, idejni vodja projekta, v fazi izdelave, omogoča pa nam povezljivost s stolom, na katerem se nahaja Bluetooth model. Prek nje pridobivamo podatke o teži, nudi pa tudi spremljanje stabilnega in varnega sedenja otroka.

Zastavljeni cilj: 55.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 1.325 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 25

Zaključek zbiranja: 31. oktober 2015

Več informacij o projektu >>

Easy Life Belt

Jako Kolarja, ki od svojega 15. leta šiva, v svojem delu pa neizmerno uživa, mnogi poznajo po blagovni znamki Gipsy and Clown. Njegovim unikatnim kavbojkam, ki so precej priljubljene tudi v tujini, je dodal še moderen raztegljiv pas, s katerim se predstavlja na Kickstarterju. Posebnost pasa Easy Life Belt je neuničljiva elastika (ob normalni uporabi), ki je češkega podpisa.

Zastavljeni cilj: 7.500 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 2.388 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 59

Zaključek zbiranja: 31. oktober 2015

Več informacij o projektu >>

BohinjSKI-FLYer

BohinjSKI FLYer zipline je unikatna simulacija smučarskih skokov. S pomočjo le-te bodo lahko adrenalinski navdušenci skočili in preleteli 250 metrov ter pri tem uživali v čudovitem razgledu. Društvo smučarskih skakalcev iz Bohinja zato zbira 5 tisoč dolarjev, s katerimi bodo pokrili vsaj del stroškov svojega projekta. 

Zastavljeni cilj: 5.000 dolarjev

Trenutno zbranih sredstev: 15 dolarjev

Trenutno število podpornikov: 1

Zaključek zbiranja: 7. november 2015

Več informacij o projektu >>

Smo na vaš projekt pozabili? Pišite nam na maja.borstnik afna mladipodjetnik.si!

Oznake: , , ,