Kako lahko motiviramo svoje zaposlene?

Lastniki manjših podjetij, ki so zrasla do te mere, da že zaposlujejo vsaj nekaj ljudi, se pogosto soočajo s težavo, da njihovo osebje dela ne opravlja tako dobro, kot bi ga lahko. Kako ravnati v tem primeru?

Nemalokrat se zgodi, da sicer izjemno sposobni posamezniki pri delu naletijo na velike težave, ki jih povsem presenetijo, zato se nanje, namesto da bi se odzvali premišljeno in odgovorno, zaradi strahu pred tem, da bi napravili napako, odzovejo z begom, nasprotovanjem ali pa se nanje sploh ne odzovejo.

Negotovost ali strah sta namreč velika zaviralca konstruktivnega razmišljanja, zato morate kot podjetnik, ki vodi svojo ekipo zaposlenih, poskrbeti, da se bodo v vašem podjetju počutili dobro in varno.

Pri tem lahko upoštevate nekaj spodnjih nasvetov:

Raje sprašujte, namesto da bi podajali trditve.

Če želite v svojem podjetju imeti zaposlene, ki bodo razmišljali s svojo glavo in na težave iskali rešitve, ki bodo morda nekoliko drugačne od vaših, temveč prav tako učinkovite, je priporočljivo, da jim navodila za delo podajate v vprašalni obliki, namesto v obliki trditev.

Vprašajte jih, na kakšen način bi se oni lotili določenega opravila, koga bi vključili v proces, do kakšnih težav bi lahko naleteli pri reševanju naloge ipd., nato pa jim ponudite, da svoje zamisli tudi uresničijo.

Pri vodenju bodite izredno natančni.

Veliko podjetnikov meni, da so njihova navodila, ko jih podajo zaposlenim, dovolj natančna, da jih bodo vsi zlahka razumeli. Toda pogosto temu ni tako!

Prav zaradi takšnih napak se dogaja, da zaposleni izgubljajo ogromno časa, so bolj nervozni in posledično manj učinkoviti. Bolj kot bodo vaša navodila natančna, bolje bo.

Naj se ve, da se v vašem podjetju daje velik poudarek na odgovornost.

Pogosta napaka podjetnikov je, da svojim zaposlenim ne dajo jasno vedeti, da bodo za slabo opravljeno delo in napake morali sprejeti odgovornost. Za rast in uspeh podjetja je namreč bistveno, da vaši zaposleni upoštevajo navodila, ki jim jih dajete, v nasprotnem primeru pa morate nujno ugotoviti, kaj je pri tem šlo narobe. In to čimprej.

V kolikor pa se bo kršenje vaših navodil ponavljalo tudi v prihodnosti, boste morali sprejeti določene ukrepe.

Vir: Business Insider

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje