Kako lahko povečate svojo produktivnost?

Avtor — 19.11.2013
Tim Ferriss, ameriški podjetnik in avtor uspešnic 4-Hour Workweek ter 4-Hour Body, vam ponuja tri enostavne nasvete, s katerimi lahko izboljšate svoj izkoristek časa in postanete bolj produktivni pri svojem delu.
Kako lahko povečate svojo produktivnost?

Povečajte svojo produktivnost (Vir slike: sxc.hu)

Timothy Ferriss je ameriški podjetnik in avtor, ki je do svojega 36. leta napisal že mnogo knjižnih uspešnic. Med najbolj poznane spadata prej omenjeni 4-Hour Workweek in 4-Hour Body, a tudi njegovo zadnje delo 4-Hour Chef, izdano leta 2012, se je uvrstilo na prvo mesto najbolje prodajanih knjig pri Wall Street Journal.

Z omenjenimi deli je Ferriss že dokazal, da je pravi strokovnjak za povečevanje produktivnosti, zato si velja prebrati še tri njegove nasvete.

1. Zbudite se polni energije

Od kakovosti (in dolžine) vašega spanca je odvisno, kako dobro se boste odrezali čez dan. Toda, kot opozarja Ferriss, ni pomembno le, da spite dovolj, pač pa tudi, da pred spanjem poskrbite za ravnovesje sladkorja v krvi. Prav nizek krvni sladkor naj bi bil razlog za jutranjo utrujenost, zato si pred spanjem privoščite majhen prigrizek, ki ne povzroči hitrega padca sladkorja po zaužitju. Ferriss priporoča nesladkano mandljevo maslo.

2. Povečajte hitrost svojega branja

Ne začnite brati pri prvi besedi stavka, pač pa naj vam vid skoči na tretjo besedo v vrstici, konča pa naj tri besede pred končnim ločilom. Na takšen način boste videli in predelali vse besede v povedi ali vrstici, saj meje papirja niso meje vašega vida.

3. Pospešite čiščenje nabiralnika svoje e-pošte

Edini način, da počistite nabiralnik e-pošte je, da odgovorite na manj e-sporočil. Vsak vaš odgovor sproži val novih sporočil in obvestil. A na nekatere preprosto morate odgovoriti. V takšnih primerih uporabite:

  • five.sentenc.es. Odgovor napišite v največ petih stavkih, v nogi sporočila pa prilepite povezavo do omenjene spletne strani. S tem se boste izognili pojasnjevanju, zakaj ste poslali tako kratek odgovor.

  • Boomerang za Gmail vam lahko pomaga načrtovati pošiljanje e-pošte. Če želite napisani odgovor odposlati v naslednjih dneh, a se do takrat ne nameravate z zadevo več ukvarjati, lahko to uredite z Boomerangom.

  • Emailga.me je zabavno orodje, s katerim lahko prepolovite čas, ki ga uporabite za prebiranje in odgovarjanje na spletno pošto. Emailga.me vam določi čas, v katerem morate vse delo opraviti. Za uspešno izvedeno nalogo pa vas tudi nagradi!

Vir: inc.com

Oznake: