Kako na počitnice, če si jih ne morete privoščiti

Zaposleni danes vse težje najdejo čas za dopust, saj razmere zahtevajo popolno predanost delu. Da bi prišli do nekaj prostih dni je zato potrebno uporabiti svojo iznajdljivost in počitnice planirati.
Kako na počitnice, če si jih ne morete privoščiti

Neprestano delo zmanjšuje produktivnost.

Delo brez prestanka lahko privede do zmanjšanja produktivnosti in ustvarjalnosti. Zato je pomembno, da si vsake toliko privoščimo oddih, ki nam pomaga napolniti baterije in lahko celo prepreči depresijo.

Dolge počitnice v gospodarski krizi za večino res ne pridejo v poštev, vendar si lahko s pravilnim pristopom in planiranjem vseeno priborite nekaj dni oddiha. Pomembno je, da nekaj časa posvetite planiranju dopusta, saj si ga drugače verjetno ne boste mogli privoščiti. Načrtujte npr. kateri sodelavci oziroma vaši zaposleni bodo prevzeli vaše naloge in mislite tudi nepričakovane dejavnike.

Če imate na voljo samo konec tedna se npr. odpravite na izlet in raziščite svojo okolico, saj tudi enodnevni izleti pripomorejo k sprostitvi.

Če ste pogosto na poslovnih potovanjih, si privoščite tudi nekaj časa zase in se recimo udeležite vodenega ogleda  ter spoznajte znamenitosti kraja, kjer se nahajate.

Lahko se včlanite tudi v katerega izmed okoliških društev (npr. v kolesarski klub), tako da vam po sprostitev ne bo potrebno oditi daleč.

Če se soočate z denarnimi težavami pa si pomagajte z  blagovno menjavo in ponudite svoje proizvode ali storitve v zameno za brezplačno nastanitev v hotelu ali apartmaju.

 

Vir: Forbes

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje