Kako na počitnice, če si jih ne morete privoščiti

Zaposleni danes vse težje najdejo čas za dopust, saj razmere zahtevajo popolno predanost delu. Da bi prišli do nekaj prostih dni je zato potrebno uporabiti svojo iznajdljivost in počitnice planirati.
Kako na počitnice, če si jih ne morete privoščiti

Neprestano delo zmanjšuje produktivnost.

Delo brez prestanka lahko privede do zmanjšanja produktivnosti in ustvarjalnosti. Zato je pomembno, da si vsake toliko privoščimo oddih, ki nam pomaga napolniti baterije in lahko celo prepreči depresijo.

Dolge počitnice v gospodarski krizi za večino res ne pridejo v poštev, vendar si lahko s pravilnim pristopom in planiranjem vseeno priborite nekaj dni oddiha. Pomembno je, da nekaj časa posvetite planiranju dopusta, saj si ga drugače verjetno ne boste mogli privoščiti. Načrtujte npr. kateri sodelavci oziroma vaši zaposleni bodo prevzeli vaše naloge in mislite tudi nepričakovane dejavnike.

Če imate na voljo samo konec tedna se npr. odpravite na izlet in raziščite svojo okolico, saj tudi enodnevni izleti pripomorejo k sprostitvi.

Če ste pogosto na poslovnih potovanjih, si privoščite tudi nekaj časa zase in se recimo udeležite vodenega ogleda  ter spoznajte znamenitosti kraja, kjer se nahajate.

Lahko se včlanite tudi v katerega izmed okoliških društev (npr. v kolesarski klub), tako da vam po sprostitev ne bo potrebno oditi daleč.

Če se soočate z denarnimi težavami pa si pomagajte z  blagovno menjavo in ponudite svoje proizvode ali storitve v zameno za brezplačno nastanitev v hotelu ali apartmaju.

 

Vir: Forbes

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje