Kako na počitnice, če si jih ne morete privoščiti

Zaposleni danes vse težje najdejo čas za dopust, saj razmere zahtevajo popolno predanost delu. Da bi prišli do nekaj prostih dni je zato potrebno uporabiti svojo iznajdljivost in počitnice planirati.
Kako na počitnice, če si jih ne morete privoščiti

Neprestano delo zmanjšuje produktivnost.

Delo brez prestanka lahko privede do zmanjšanja produktivnosti in ustvarjalnosti. Zato je pomembno, da si vsake toliko privoščimo oddih, ki nam pomaga napolniti baterije in lahko celo prepreči depresijo.

Dolge počitnice v gospodarski krizi za večino res ne pridejo v poštev, vendar si lahko s pravilnim pristopom in planiranjem vseeno priborite nekaj dni oddiha. Pomembno je, da nekaj časa posvetite planiranju dopusta, saj si ga drugače verjetno ne boste mogli privoščiti. Načrtujte npr. kateri sodelavci oziroma vaši zaposleni bodo prevzeli vaše naloge in mislite tudi nepričakovane dejavnike.

Če imate na voljo samo konec tedna se npr. odpravite na izlet in raziščite svojo okolico, saj tudi enodnevni izleti pripomorejo k sprostitvi.

Če ste pogosto na poslovnih potovanjih, si privoščite tudi nekaj časa zase in se recimo udeležite vodenega ogleda  ter spoznajte znamenitosti kraja, kjer se nahajate.

Lahko se včlanite tudi v katerega izmed okoliških društev (npr. v kolesarski klub), tako da vam po sprostitev ne bo potrebno oditi daleč.

Če se soočate z denarnimi težavami pa si pomagajte z  blagovno menjavo in ponudite svoje proizvode ali storitve v zameno za brezplačno nastanitev v hotelu ali apartmaju.

 

Vir: Forbes

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje