Kako na počitnice, če si jih ne morete privoščiti

Zaposleni danes vse težje najdejo čas za dopust, saj razmere zahtevajo popolno predanost delu. Da bi prišli do nekaj prostih dni je zato potrebno uporabiti svojo iznajdljivost in počitnice planirati.
Kako na počitnice, če si jih ne morete privoščiti

Neprestano delo zmanjšuje produktivnost.

Delo brez prestanka lahko privede do zmanjšanja produktivnosti in ustvarjalnosti. Zato je pomembno, da si vsake toliko privoščimo oddih, ki nam pomaga napolniti baterije in lahko celo prepreči depresijo.

Dolge počitnice v gospodarski krizi za večino res ne pridejo v poštev, vendar si lahko s pravilnim pristopom in planiranjem vseeno priborite nekaj dni oddiha. Pomembno je, da nekaj časa posvetite planiranju dopusta, saj si ga drugače verjetno ne boste mogli privoščiti. Načrtujte npr. kateri sodelavci oziroma vaši zaposleni bodo prevzeli vaše naloge in mislite tudi nepričakovane dejavnike.

Če imate na voljo samo konec tedna se npr. odpravite na izlet in raziščite svojo okolico, saj tudi enodnevni izleti pripomorejo k sprostitvi.

Če ste pogosto na poslovnih potovanjih, si privoščite tudi nekaj časa zase in se recimo udeležite vodenega ogleda  ter spoznajte znamenitosti kraja, kjer se nahajate.

Lahko se včlanite tudi v katerega izmed okoliških društev (npr. v kolesarski klub), tako da vam po sprostitev ne bo potrebno oditi daleč.

Če se soočate z denarnimi težavami pa si pomagajte z  blagovno menjavo in ponudite svoje proizvode ali storitve v zameno za brezplačno nastanitev v hotelu ali apartmaju.

 

Vir: Forbes

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje