Kako najlažje do prve milijarde dolarjev?

Avtor — 11.04.2011
Vas zanima, kako čim hitreje in na čim lažji način zaslužiti prvo milijardo dolarjev? V nadaljevanju vam predstavljamo odgovor na to vprašanje, ki so ga oblikovali pri spletnem časopisu Business Insider in se nanaša na ameriški trg.
Kako najlažje do prve milijarde dolarjev?

Kako najlažje do prve milijarde dolarjev? (slika: sxc.hu)

Prvi korak: Ustanovite banko.

Drugi korak: Povabite nekaj svojih brezposelnih prijateljev, da postanejo vaši „bankirji”.

Tretji in najbolj zahteven korak: Zbrati morate milijardo dolarjev kapitala. V tem primeru je priporočljivo, da se obrnete na investitorje, jim predstavite svoj poslovni načrt in ponudite 20% dobičkonosnosti investicije.

Četrti korak: Izposodite si 9 milijard dolarjev pri centralni banki (Federal Reserve System) po 0,25% letni obrestni meri.

Peti korak: Za 10 milijard lahko kupite 30-letne zakladnice, ki izplačujejo 4,45%.

Šesti korak: Oddahnite si in opazujte, kako denar priteka v blagajno.

Pri takšnih obrestnih merah boste od 10 milijard dolarjev kapitala zaslužili vsaj 4% na leto, z drugimi besedami 400 milijonov dolarjev. Zavedati se morate, da obstajajo pri izračunu določena tveganja, vendar na tej stopnji niso več pogubna.

S 400-milijonskim letnim zaslužkom lahko sebi in svojim „bankirjem” izplačate visoko plačo. Naj vas ne skrbi njihova strokovna neusposobljenost, saj potrebujete zgolj enega pravega bankirja.

Ob koncu leta je priložnost za izplačevanje nagrad, vendar ne bodite pohlepni – izplačajte si standardne odstotke letnega prihodka (v ZDA za omenjeno industrijo znašajo 50% prihodkov – v vašem primeru 200 milijonov dolarjev). Tako lahko na koncu leta vsakega od vaših bankirjev nagradite milijonom dolarjev, ostalo je vaša nagrada.

Po izračunu ste do sedaj zaslužili že 150 milijonov dolarjev. Vendar nikar ne odnehajte, saj je vaš cilj milijarda dolarjev.

Sedmi korak: Obvestite javnost o obstoju vaše banke in prepričajte investitorje za naložbo, ki bo vredna vsaj 20-krat toliko kot so bili vaši zaslužki, nato prodajte 25% podjetja za milijardo dolarjev.

Osmi korak: Milijardo novega kapitala uporabite za nakup novih 9 milijard pri centralni banki (obrestna mera 0,25%) in nakup novih 9 milijard zakladnice. Ob koncu leta boste ponovno zbrali 400 milijonov dolarjev in si izplačali 2-krat višje nagrade kot lani. Sedaj je vaših že približno 500 milijonov dolarjev.

Deveti korak: Počakajte, da se vaši vrednostni papirji podvojijo oz. potrojijo. Prodajte nadaljnjih 10% podjetja za milijardo.

Deseti korak: V kolikor si ne želite pokvariti ugleda in bi radi, da revije ter časopisi pišejo lepe stvari o vas, začnite kupovati mreže poslovalnic propadlih bank in dajati prava posojila ter zaposlite oddelek za trgovanje z bolj tveganimi vrednostnimi papirji. Ponovno se podajate v bolj tvegane vode, vendar imejte v mislih, da denar, s katerim trgujete, ni vaš in da že imate v žepu 500 milijonov dolarjev.

Zadnji, enajsti korak: Prodajte vaše vrednostne papirje v vrednosti 500 milijonov dolarjev.

In že ste zaslužili svojo prvo milijardo dolarjev. Čestitamo, postali ste milijarder!

Vir: Blodget, Henry. How To Make The World’s Easiest $1 Billion. Businessinsider.com.

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje