Kako najlažje do prve milijarde dolarjev?

Vas zanima, kako čim hitreje in na čim lažji način zaslužiti prvo milijardo dolarjev? V nadaljevanju vam predstavljamo odgovor na to vprašanje, ki so ga oblikovali pri spletnem časopisu Business Insider in se nanaša na ameriški trg.
Kako najlažje do prve milijarde dolarjev?

Kako najlažje do prve milijarde dolarjev? (slika: sxc.hu)

Prvi korak: Ustanovite banko.

Drugi korak: Povabite nekaj svojih brezposelnih prijateljev, da postanejo vaši „bankirji”.

Tretji in najbolj zahteven korak: Zbrati morate milijardo dolarjev kapitala. V tem primeru je priporočljivo, da se obrnete na investitorje, jim predstavite svoj poslovni načrt in ponudite 20% dobičkonosnosti investicije.

Četrti korak: Izposodite si 9 milijard dolarjev pri centralni banki (Federal Reserve System) po 0,25% letni obrestni meri.

Peti korak: Za 10 milijard lahko kupite 30-letne zakladnice, ki izplačujejo 4,45%.

Šesti korak: Oddahnite si in opazujte, kako denar priteka v blagajno.

Pri takšnih obrestnih merah boste od 10 milijard dolarjev kapitala zaslužili vsaj 4% na leto, z drugimi besedami 400 milijonov dolarjev. Zavedati se morate, da obstajajo pri izračunu določena tveganja, vendar na tej stopnji niso več pogubna.

S 400-milijonskim letnim zaslužkom lahko sebi in svojim „bankirjem” izplačate visoko plačo. Naj vas ne skrbi njihova strokovna neusposobljenost, saj potrebujete zgolj enega pravega bankirja.

Ob koncu leta je priložnost za izplačevanje nagrad, vendar ne bodite pohlepni – izplačajte si standardne odstotke letnega prihodka (v ZDA za omenjeno industrijo znašajo 50% prihodkov – v vašem primeru 200 milijonov dolarjev). Tako lahko na koncu leta vsakega od vaših bankirjev nagradite milijonom dolarjev, ostalo je vaša nagrada.

Po izračunu ste do sedaj zaslužili že 150 milijonov dolarjev. Vendar nikar ne odnehajte, saj je vaš cilj milijarda dolarjev.

Sedmi korak: Obvestite javnost o obstoju vaše banke in prepričajte investitorje za naložbo, ki bo vredna vsaj 20-krat toliko kot so bili vaši zaslužki, nato prodajte 25% podjetja za milijardo dolarjev.

Osmi korak: Milijardo novega kapitala uporabite za nakup novih 9 milijard pri centralni banki (obrestna mera 0,25%) in nakup novih 9 milijard zakladnice. Ob koncu leta boste ponovno zbrali 400 milijonov dolarjev in si izplačali 2-krat višje nagrade kot lani. Sedaj je vaših že približno 500 milijonov dolarjev.

Deveti korak: Počakajte, da se vaši vrednostni papirji podvojijo oz. potrojijo. Prodajte nadaljnjih 10% podjetja za milijardo.

Deseti korak: V kolikor si ne želite pokvariti ugleda in bi radi, da revije ter časopisi pišejo lepe stvari o vas, začnite kupovati mreže poslovalnic propadlih bank in dajati prava posojila ter zaposlite oddelek za trgovanje z bolj tveganimi vrednostnimi papirji. Ponovno se podajate v bolj tvegane vode, vendar imejte v mislih, da denar, s katerim trgujete, ni vaš in da že imate v žepu 500 milijonov dolarjev.

Zadnji, enajsti korak: Prodajte vaše vrednostne papirje v vrednosti 500 milijonov dolarjev.

In že ste zaslužili svojo prvo milijardo dolarjev. Čestitamo, postali ste milijarder!

Vir: Blodget, Henry. How To Make The World’s Easiest $1 Billion. Businessinsider.com.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje