Kako najlažje do prve milijarde dolarjev?

Vas zanima, kako čim hitreje in na čim lažji način zaslužiti prvo milijardo dolarjev? V nadaljevanju vam predstavljamo odgovor na to vprašanje, ki so ga oblikovali pri spletnem časopisu Business Insider in se nanaša na ameriški trg.
Kako najlažje do prve milijarde dolarjev?

Kako najlažje do prve milijarde dolarjev? (slika: sxc.hu)

Prvi korak: Ustanovite banko.

Drugi korak: Povabite nekaj svojih brezposelnih prijateljev, da postanejo vaši „bankirji”.

Tretji in najbolj zahteven korak: Zbrati morate milijardo dolarjev kapitala. V tem primeru je priporočljivo, da se obrnete na investitorje, jim predstavite svoj poslovni načrt in ponudite 20% dobičkonosnosti investicije.

Četrti korak: Izposodite si 9 milijard dolarjev pri centralni banki (Federal Reserve System) po 0,25% letni obrestni meri.

Peti korak: Za 10 milijard lahko kupite 30-letne zakladnice, ki izplačujejo 4,45%.

Šesti korak: Oddahnite si in opazujte, kako denar priteka v blagajno.

Pri takšnih obrestnih merah boste od 10 milijard dolarjev kapitala zaslužili vsaj 4% na leto, z drugimi besedami 400 milijonov dolarjev. Zavedati se morate, da obstajajo pri izračunu določena tveganja, vendar na tej stopnji niso več pogubna.

S 400-milijonskim letnim zaslužkom lahko sebi in svojim „bankirjem” izplačate visoko plačo. Naj vas ne skrbi njihova strokovna neusposobljenost, saj potrebujete zgolj enega pravega bankirja.

Ob koncu leta je priložnost za izplačevanje nagrad, vendar ne bodite pohlepni – izplačajte si standardne odstotke letnega prihodka (v ZDA za omenjeno industrijo znašajo 50% prihodkov – v vašem primeru 200 milijonov dolarjev). Tako lahko na koncu leta vsakega od vaših bankirjev nagradite milijonom dolarjev, ostalo je vaša nagrada.

Po izračunu ste do sedaj zaslužili že 150 milijonov dolarjev. Vendar nikar ne odnehajte, saj je vaš cilj milijarda dolarjev.

Sedmi korak: Obvestite javnost o obstoju vaše banke in prepričajte investitorje za naložbo, ki bo vredna vsaj 20-krat toliko kot so bili vaši zaslužki, nato prodajte 25% podjetja za milijardo dolarjev.

Osmi korak: Milijardo novega kapitala uporabite za nakup novih 9 milijard pri centralni banki (obrestna mera 0,25%) in nakup novih 9 milijard zakladnice. Ob koncu leta boste ponovno zbrali 400 milijonov dolarjev in si izplačali 2-krat višje nagrade kot lani. Sedaj je vaših že približno 500 milijonov dolarjev.

Deveti korak: Počakajte, da se vaši vrednostni papirji podvojijo oz. potrojijo. Prodajte nadaljnjih 10% podjetja za milijardo.

Deseti korak: V kolikor si ne želite pokvariti ugleda in bi radi, da revije ter časopisi pišejo lepe stvari o vas, začnite kupovati mreže poslovalnic propadlih bank in dajati prava posojila ter zaposlite oddelek za trgovanje z bolj tveganimi vrednostnimi papirji. Ponovno se podajate v bolj tvegane vode, vendar imejte v mislih, da denar, s katerim trgujete, ni vaš in da že imate v žepu 500 milijonov dolarjev.

Zadnji, enajsti korak: Prodajte vaše vrednostne papirje v vrednosti 500 milijonov dolarjev.

In že ste zaslužili svojo prvo milijardo dolarjev. Čestitamo, postali ste milijarder!

Vir: Blodget, Henry. How To Make The World’s Easiest $1 Billion. Businessinsider.com.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje