Kako najti prosto parkirno mesto?

Skoraj za vsako področje že obstajajo aplikacije, ki nam lahko olajšajo naše vsakdanje situacije. Od aplikacije, ki prikazuje, kje je zasneženo mesto že spluženo, pa vse do tistih, ki nam pomagajo najti prosto parkirano mesto.
Kako najti prosto parkirno mesto?

Katere aplikacije so na voljo za iskanje parkirnih mest? (Vir slike: YouTube)

Industrija na tem področju je izredno močna. Samo na ameriških tleh je težka 25 milijard dolarjev letno, v zahodni Evropi se to število še podvoji. Zato ni presenetljivo, da se številna podjetja usmerjajo na to bogato področje. Poglejmo, kakšno je stanje po svetu.

V ZDA imajo vozniki na voljo več aplikacij, na primer SpotHero in ParkWhiz, ki jim pomagata najti plačljiva parkirna mesta ter rezervacijo mesta vnaprej. Nemški BMW zdaj poskuša razviti podobno aplikacijo, imenovano ParkNow.

Airbnb za parkiranje

V Veliki Britaniji obstaja celo startup, ki deluje po sistemu Airbnb. Voznikom namreč omogoča najem zasebnih privatnih parkirnih mest. Cene so ugodnejše kot na uradnih parkiriščih, zato je požel veliko zanimanja.

Napovedujejo, kdaj bo prosto parkirno mesto

No, v Izraelu pa so se lotili problematike na povsem drugačen način – z napovedovanjem, kje boste lahko naleteli na prosto parkirno mesto. Pri tem pa podjetje Anagog uporablja številne podatke, ne le GPS tehnologije. Anagog, ki ima sedež v Tel Avivu, je razvilo aplikacijo, ki vodi voznike po ulicah v realnem času.

Njihova programska oprema se nauči človeškega obnašanja in ve, kdaj bo nekdo sedel v avto in sprostil parkirno mesto. »Ljudi lahko usmerjamo na mesta, ki se bodo sprostila,« pravi Jake Levant, vodja marketinga v omenjenem podjetju. Podjetje trdi, da je razvilo mrežo več milijonov voznikov, ki dnevno uporabljajo parkirna mesta.

BMW si vse bolj tlakuje pot tudi v svetu aplikacij

Tehnologija, ki so jo razvili, že privablja zanimanje s strani industrije, tudi s strani startupa ParkNow, ki je uvidel, da je njihova rešitev zasnovana na vnaprejšnjem načrtovanju. Joachim Hauser iz BMWja je potrdil, da ima inteligenca mobilnih aplikacij pomemben vpliv na avtomobilsko industrijo. BMW je sicer v preteklosti podprl startup JustPark, v prihodnosti pa želijo svojo aplikacijo dopolniti s podobno tehnologijo, kot jo razvijajo Izraelci.

Če parkirnega mesta ni, te peljem do parkirne hiše

Še eno izraelsko podjetje, ParkLife, ima podoben pristop kot Anagog, le da je v svojo aplikacijo zajel še statistične in druge podatke, ki voznikom pomagajo pri usmeritvah. Če v ulici ni na voljo nobenega parkirnega mesta, bo voznika usmeril do parkirne hiše in mu podal podatke za hojo do cilja.

Izraelci osvajajo Ameriko

Da so Izraelci izredno močni na tem področju, dokazuje še eno izraelsko podjetje, Pango Mobile Parking. Njihova aplikacija omogoča hitrejše in enostavnejše plačilo parkirnine prek mobilnih telefonov. Podjetje ima dogovore s kar 14 ameriškimi mesti, najdemo jih lahko tudi v Braziliji in na Poljskem. Omogoča tudi vpogled v parkirna mesta.

Zion Harel, ki je na čelu slednjega podjetja, pravi, da je parkiranje postal velik posel. Medtem ko mobilna plačila v ZDA dosegajo le 7 odstotkov vseh plačil, pa je po njegovih besedah mobilno plačevanje pravi hit v Izraelu. Tam mobilno plačevanje presega 50 odstotkov.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje