Kako ohranite zdravje na poslovni poti

Nenehna potovanja in obiski najrazličnejših konferenc predstavljajo velik del podjetništva, še posebej, če se v poslu šele uveljavljate. Vsa nova poznanstva so dobra za vaš posel. Dolge vožnje z avtomobilom, čakanje na letališčih in slaba prehrana pa še kako škodujejo vašemu zdravju.
Pripravljalni seminar Kako poslovati z Azerbajdžanom

Zaprti prostori, kot so čakalnice na letališčih in konferenčne sobe, so raj za viruse, rokovanje pa je odličen način za širjenje navadne gripe in prehlada. Pri vsem tem ne smemo pozabiti tudi na slabo prehrano, alkohol in pomanjkanje telovadbe.

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako se lahko pripravite na poslovno pot in hkrati ohranite svoje zdravje.

Okrepite imunski sistem še preden odpotujete.

Pred odhodom si obogatite prehrano z vitamini, kot so beta karoten, selen in cink. Beta karoten najdete v korenju in določenih bučah, selen v nekaterih ribah (kot je npr. tuna) in v škampih, cink pa boste našli v različnih oreščkih in mlečnih izdelkih.

Beta karoten bo pomagal telesu, da se ubrani bakterij in okužb, selen bo povečal število belih krvničk v krvi, ki poskrbijo za obrambo pred nepoznanimi bakterijami v novem okolju, cink pa bo pomagal pri boju z okužbami.

S seboj vzemite prehranska dopolnila.

Poslovne večerje so ponavadi zelo okusne, vendar ne predstavljajo vaše vsakdanje prehrane. Zavedati se morate, da kljub temu, da uživate v najrazličnejših dobrotah, v telo vnašate nepoznane mikrobe. Zato približno 3 dni pred poslovno potjo in ves čas zdoma jemljite probiotike, ki vam bodo pomagali ohranjati zdravo prebavo.

Razmislite tudi o jemanju prehranskih dopolnil z melatninom, ki bo vašemu telesu pomagal, da se privadi na novo časovno območje.

Prav tako vam priporočamo jemanje kombinacije vitaminov (multivitaminski prehranski dodatki).

Poskušajte ohraniti isti ritem spanja.

Sprememba okolja lahko vpliva na vaše zdravje in prav sprememba ritma spanja je najpogostejši razlog za najrazličnejše bolezni. Najboljše je, če lahko na službeni poti spite ravno toliko ur kot doma, torej hodite spat ob isti uri in prav tako vstajate.

Izogibajte se prekomernemu vnosu kofeina.

Pitje kave z namenom prebedeti dolgočasne sestanke in biti buden na letališču lahko zelo slabo vpliva na vaše zdravje. V kolikor ste zaspani, raje pijte zeleni čaj, ki vsebuje veliko manj kofeina in ima manj slabih učinkov na vaše telo.

Naslednjič, ko se odpravite na poslovno pot, svoje telo pripravite že vnaprej in imejte s seboj nekaj ključnih prehranskih dopolnil. Na tak način se bo vaše telo lažje bojevalo z virusi in bakterijami, s katerimi se boste srečali v velikih konferenčnih dvoranah in ob mnogih stiskih rok.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje