Kako ohranite zdravje na poslovni poti

Nenehna potovanja in obiski najrazličnejših konferenc predstavljajo velik del podjetništva, še posebej, če se v poslu šele uveljavljate. Vsa nova poznanstva so dobra za vaš posel. Dolge vožnje z avtomobilom, čakanje na letališčih in slaba prehrana pa še kako škodujejo vašemu zdravju.
Pripravljalni seminar Kako poslovati z Azerbajdžanom

Zaprti prostori, kot so čakalnice na letališčih in konferenčne sobe, so raj za viruse, rokovanje pa je odličen način za širjenje navadne gripe in prehlada. Pri vsem tem ne smemo pozabiti tudi na slabo prehrano, alkohol in pomanjkanje telovadbe.

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako se lahko pripravite na poslovno pot in hkrati ohranite svoje zdravje.

Okrepite imunski sistem še preden odpotujete.

Pred odhodom si obogatite prehrano z vitamini, kot so beta karoten, selen in cink. Beta karoten najdete v korenju in določenih bučah, selen v nekaterih ribah (kot je npr. tuna) in v škampih, cink pa boste našli v različnih oreščkih in mlečnih izdelkih.

Beta karoten bo pomagal telesu, da se ubrani bakterij in okužb, selen bo povečal število belih krvničk v krvi, ki poskrbijo za obrambo pred nepoznanimi bakterijami v novem okolju, cink pa bo pomagal pri boju z okužbami.

S seboj vzemite prehranska dopolnila.

Poslovne večerje so ponavadi zelo okusne, vendar ne predstavljajo vaše vsakdanje prehrane. Zavedati se morate, da kljub temu, da uživate v najrazličnejših dobrotah, v telo vnašate nepoznane mikrobe. Zato približno 3 dni pred poslovno potjo in ves čas zdoma jemljite probiotike, ki vam bodo pomagali ohranjati zdravo prebavo.

Razmislite tudi o jemanju prehranskih dopolnil z melatninom, ki bo vašemu telesu pomagal, da se privadi na novo časovno območje.

Prav tako vam priporočamo jemanje kombinacije vitaminov (multivitaminski prehranski dodatki).

Poskušajte ohraniti isti ritem spanja.

Sprememba okolja lahko vpliva na vaše zdravje in prav sprememba ritma spanja je najpogostejši razlog za najrazličnejše bolezni. Najboljše je, če lahko na službeni poti spite ravno toliko ur kot doma, torej hodite spat ob isti uri in prav tako vstajate.

Izogibajte se prekomernemu vnosu kofeina.

Pitje kave z namenom prebedeti dolgočasne sestanke in biti buden na letališču lahko zelo slabo vpliva na vaše zdravje. V kolikor ste zaspani, raje pijte zeleni čaj, ki vsebuje veliko manj kofeina in ima manj slabih učinkov na vaše telo.

Naslednjič, ko se odpravite na poslovno pot, svoje telo pripravite že vnaprej in imejte s seboj nekaj ključnih prehranskih dopolnil. Na tak način se bo vaše telo lažje bojevalo z virusi in bakterijami, s katerimi se boste srečali v velikih konferenčnih dvoranah in ob mnogih stiskih rok.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje