Kako ostati zdravi in produktivni ne da bi zapustili pisalno mizo

Fizično počutje vpliva na poslovne rezultate, zato je pomembno, da podjetniki ostanete zdravi, kljub dolgim uram, ki jih preživite v pisarni. Strokovnjaki priporočajo, da se vsakih 50 minut sprehodite za 10 minut, kar pa ni vedno izvedljivo.
Kako ostati zdravi in produktivni ne da bi zapustili pisalno mizo

Kako ostati zdravi in produktivni ne da bi zapustili pisalno mizo. (Vir slike: sxc.hu)

Prav zato vam predstavljamo 5 načinov, kako ostati zdravi kljub temu, da ste prikovani za pisalno mizo.

1. Okrepite si imunski sistem z limonado.

Polovico sveže limone stisnite v kozarec vode. To bo vzpodbudilo vaš metabolizem, zmanjšalo napihnjenost in težave s prebavo. Poleg tega limona deluje kot poživilo – po zaužitju boste gotovo bolj pozorni in polni energije.

2. Znebite se pisarniškega stola.

Slaba drža ovira pravilen obtok krvi v telesu, povzroča bolečine v križu in zgornjem delu hrbta ter je krivec za glavobole in slabo koncentracijo.

Zamenjajte svoj pisarniški stol z žogo, s pomočjo katere boste lažje ohranjali pravilno držo in krepili hrbtne mišice.

3. Pri malici ne skoparite z beljakovinami.

Beljakovinske malice uravnavajo raven krvnega sladkorja v telesu za razliko od malic polnih z ogljikovimi hidrati, ki povzročajo vzpone in padce krvnega sladkorja.

Namesto kave in rogljička si raje privoščite mandlje, sveže sadje, navaden jogurt ali stročnice z zelenjavo.

4. Pijte veliko vode.

Verjetno se sprašujete, koliko je »veliko« vode – to je največkrat več kot mislite, da potrebujete.

Verjetno ste že slišali, da je potrebno spiti vsaj 10 kozarcev vode na dan, vendar to ne velja za vse. Vaš dnevni vnos vode si lahko izračunate glede na telesno težo. Če tehtate približno 77 kg, potem morate spiti nekaj več kot 2 litra vode na dan. To številko morate še povečati, v kolikor ste tisti dan tudi fizično aktivni.

5. Pretegujte in raztegujte se za pisalno mizo.

Krajši odmori, namenjeni pretegovanju in raztegovanju, bodo izboljšali vaš krvni obtok in povečali dotok svežega kisika v možgane, prav tako pa bodo zmanjšali bolečine v ramenih in v vratu, ki povzročajo glavobole.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje