Kako ostati zdravi in produktivni ne da bi zapustili pisalno mizo

Fizično počutje vpliva na poslovne rezultate, zato je pomembno, da podjetniki ostanete zdravi, kljub dolgim uram, ki jih preživite v pisarni. Strokovnjaki priporočajo, da se vsakih 50 minut sprehodite za 10 minut, kar pa ni vedno izvedljivo.
Kako ostati zdravi in produktivni ne da bi zapustili pisalno mizo

Kako ostati zdravi in produktivni ne da bi zapustili pisalno mizo. (Vir slike: sxc.hu)

Prav zato vam predstavljamo 5 načinov, kako ostati zdravi kljub temu, da ste prikovani za pisalno mizo.

1. Okrepite si imunski sistem z limonado.

Polovico sveže limone stisnite v kozarec vode. To bo vzpodbudilo vaš metabolizem, zmanjšalo napihnjenost in težave s prebavo. Poleg tega limona deluje kot poživilo – po zaužitju boste gotovo bolj pozorni in polni energije.

2. Znebite se pisarniškega stola.

Slaba drža ovira pravilen obtok krvi v telesu, povzroča bolečine v križu in zgornjem delu hrbta ter je krivec za glavobole in slabo koncentracijo.

Zamenjajte svoj pisarniški stol z žogo, s pomočjo katere boste lažje ohranjali pravilno držo in krepili hrbtne mišice.

3. Pri malici ne skoparite z beljakovinami.

Beljakovinske malice uravnavajo raven krvnega sladkorja v telesu za razliko od malic polnih z ogljikovimi hidrati, ki povzročajo vzpone in padce krvnega sladkorja.

Namesto kave in rogljička si raje privoščite mandlje, sveže sadje, navaden jogurt ali stročnice z zelenjavo.

4. Pijte veliko vode.

Verjetno se sprašujete, koliko je »veliko« vode – to je največkrat več kot mislite, da potrebujete.

Verjetno ste že slišali, da je potrebno spiti vsaj 10 kozarcev vode na dan, vendar to ne velja za vse. Vaš dnevni vnos vode si lahko izračunate glede na telesno težo. Če tehtate približno 77 kg, potem morate spiti nekaj več kot 2 litra vode na dan. To številko morate še povečati, v kolikor ste tisti dan tudi fizično aktivni.

5. Pretegujte in raztegujte se za pisalno mizo.

Krajši odmori, namenjeni pretegovanju in raztegovanju, bodo izboljšali vaš krvni obtok in povečali dotok svežega kisika v možgane, prav tako pa bodo zmanjšali bolečine v ramenih in v vratu, ki povzročajo glavobole.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje