Kako ostati zdravi in produktivni ne da bi zapustili pisalno mizo

Fizično počutje vpliva na poslovne rezultate, zato je pomembno, da podjetniki ostanete zdravi, kljub dolgim uram, ki jih preživite v pisarni. Strokovnjaki priporočajo, da se vsakih 50 minut sprehodite za 10 minut, kar pa ni vedno izvedljivo.
Kako ostati zdravi in produktivni ne da bi zapustili pisalno mizo

Kako ostati zdravi in produktivni ne da bi zapustili pisalno mizo. (Vir slike: sxc.hu)

Prav zato vam predstavljamo 5 načinov, kako ostati zdravi kljub temu, da ste prikovani za pisalno mizo.

1. Okrepite si imunski sistem z limonado.

Polovico sveže limone stisnite v kozarec vode. To bo vzpodbudilo vaš metabolizem, zmanjšalo napihnjenost in težave s prebavo. Poleg tega limona deluje kot poživilo – po zaužitju boste gotovo bolj pozorni in polni energije.

2. Znebite se pisarniškega stola.

Slaba drža ovira pravilen obtok krvi v telesu, povzroča bolečine v križu in zgornjem delu hrbta ter je krivec za glavobole in slabo koncentracijo.

Zamenjajte svoj pisarniški stol z žogo, s pomočjo katere boste lažje ohranjali pravilno držo in krepili hrbtne mišice.

3. Pri malici ne skoparite z beljakovinami.

Beljakovinske malice uravnavajo raven krvnega sladkorja v telesu za razliko od malic polnih z ogljikovimi hidrati, ki povzročajo vzpone in padce krvnega sladkorja.

Namesto kave in rogljička si raje privoščite mandlje, sveže sadje, navaden jogurt ali stročnice z zelenjavo.

4. Pijte veliko vode.

Verjetno se sprašujete, koliko je »veliko« vode – to je največkrat več kot mislite, da potrebujete.

Verjetno ste že slišali, da je potrebno spiti vsaj 10 kozarcev vode na dan, vendar to ne velja za vse. Vaš dnevni vnos vode si lahko izračunate glede na telesno težo. Če tehtate približno 77 kg, potem morate spiti nekaj več kot 2 litra vode na dan. To številko morate še povečati, v kolikor ste tisti dan tudi fizično aktivni.

5. Pretegujte in raztegujte se za pisalno mizo.

Krajši odmori, namenjeni pretegovanju in raztegovanju, bodo izboljšali vaš krvni obtok in povečali dotok svežega kisika v možgane, prav tako pa bodo zmanjšali bolečine v ramenih in v vratu, ki povzročajo glavobole.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje