Kako pogledati strahu v oči?

Strahovi mladih podjetnikov so številni in mučni. Medtem ko velika večina ljudi vidi strah kot nasprotnika razsodnih dejanj, ga mladi podjetnik Atin Mitra vidi kot gorivo za preračunljive in načrtovane odločitve.
Kako pogledati strahu v oči?

Kako pogledati strahu v oči. (Vir slike: sxc.hu)

Obstajata dve reakciji na strah, ki ju redko obravnavamo kot enakopravni: beg ali boj. Vsak zase seveda odloča, katero bo izbral. Spodaj so našteti podjetnikovi trije največji strahovi in stvari, ki mu pomagajo, da jih premaga.

Strah: moje delo bo nepopolno

Atin Mitra je bil sprva obseden s popolnostjo svoje spletne strani. Nenehno je razmišljal o tem, kaj mora še dopolniti oziroma spremeniti. Do določene stopnje je vedno potrebno narediti vse, kar zmoreš, preden zaženeš projekt. A tu nastopi pomembna razlika med tem, ali je neka stvar narejena dobro, ali pa je narejena tako, da je uporabna. 

Bal se je, da ljudje njegovega podjetja ne bodo jemali resno, če spletna stran ne bo popolna. To je zakasnilo tržno kampanjo in odvzelo čas za izvedbo pomembnejših opravil.

Izkazalo se je, da je strah pred predstavljanjem ideje drugim, samo zaradi tega, ker je nepopolna, velika napaka. Pustite drugim, da vam pomagajo oblikovati idejo. Bodite potrpežljivi, razumevajoči in odprti do kritik. Najboljši vir pomoči so ljudje, ki so vam pripravljeni prisluhniti, ne pa čas, ki ga porabite za pisanje in razmišljanje o nepovezanih idejah. Hitro boste spoznali, da ljudje, ki so pripravljeni pomagati podjetnikom, ljubijo nepopolnost, kajti ravno ta lahko kaže na potencial.

Sklep: Nič ni popolno in ravno zato je vredno.

Strah: Priložnost stane

Začeti svoje lastno podjetje je tvegano, to je očitno. Ravno zaradi tega dejstva, morate biti popolnoma prepričani, da si tega iskreno želite. Da bo podjetje uspešno, si morate za to prizadevati bolj kot za vse drugo. Potreba po uspehu in po organizaciji dela mora biti zapisana globoko v vas in vplivati na vsak del možganov.

Lahko, da obstajajo varnejše možnosti, ampak kako se lahko popolnoma predate svojemu podjetju, če boste osredotočeni le na take priložnosti? V uspeh je potrebno vložiti vse.

Sklep: Razmišljate o tem, nato razmišljajte še bolj.

Strah: Preživetje

Življenje podjetnika ni glamurozno, saj v začetnih fazah obstaja velika verjetnost pomanjkanja denarja. Svoje prihodke lahko obogatite s tem, da se oprete na ostale vaše talente. Kot podjetnik jih zagotovo imate!

Mladega podjetnika Mitro je vedno zanimala fotografija in po nekaj fotografskih delavnicah v srednji šoli, je začel fotografirati v svojem prostem času. Šele pred kratkim se mu je utrnila misel, da bi svoje fotografije lahko tudi prodal. Nadomestni dohodek sicer ni visok, a s svojimi prostočasnimi aktivnostmi je mogoče hitro zaslužiti.

Sklep: Najdite obstranske dejavnosti, ki vas lahko finančno podprejo, ko vas lastno podjetje ne more.

Strah vas lahko onesposobi ali pa naredi odločne – o tem odločate le vi!

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje