Kako poiskati žensko voznico taksija?

Ženske se ob moškem vozniku taksija, zlasti v večernih urah, pogosto znajdejo v neprijetni situaciji. Iskanje ženske za volanom taksija je lahko precej težavno, saj je voznic malo, zato je tudi časovno zamudno.
Kako poiskati žensko voznico taksija?

Aplikacija SheTaxi je trenutno na voljo le imetnicam iPhona (Vir slike: YouTube).

Po nekaterih podatkih je v New Yorku, od koder prihaja nova aplikacija, namenjena iskanju ženskih voznic taksijev, manj kot tri odstotke taksistk. V mestu, ki nikoli ne spi, je sicer licenciranih kar 115 tisoč taksistov.

Nova aplikacija, ki sliši na ime SheTaxi, pomaga (ženskam) najti taksistko. »Zakaj nimamo ženskih voznic izključno za potnice? Zaželeno bi bilo imeti takšno izbiro,« je povedala Stella Mateo, zaslužna za omenjeno aplikacijo, tujim medijem tik pred lansiranjem aplikacije. Stella je sicer dobro vpeta v svet taksistov, saj je njen mož, Fernando Mateo, ustanovitelj federacije voznikov taksijev.

Aplikacija SheTaxi je nastajala kar dve leti, trenutno pa je na voljo le imetnicam iPhona. Različica za Android je v izdelavi, v načrtu pa imajo tudi razširitev na druga mesta.

Je aplikacija res diskriminatorna?

Stella poudarja, da aplikacija ni diskriminatorna do moškega spola – ženske voznice se registrirajo v aplikacijo, na vožnjo pa lahko vzamejo kogarkoli, tudi moškega. Prav zato se je že oglasila Komisija za taksije in limuzine, katere pravila prepovedujejo odslavljanje strank, še zlasti zaradi spola ali rase. A SheTaxi po besedah Stelle ženskam le pomaga ob iskanju taksistke.

Zaradi aplikacije dobila spet pogum

Aplikacija je že prejela nekaj spodbudnih besed s strani ženskih voznic. Tako je na primer 64-letna Dinorah Decruz, poročajo tuji mediji, s pomočjo omenjene aplikacije po enoletnem premoru ponovno sedla za volan taksija. Decruzovo je namreč lani oropala ena od strank, zato se je bala za svojo varnost. Kot pravi, ji aplikacija, prek katere bodo ženske lahko lažje našle žensko voznico, daje pogum in varnost za prihodnost. »Počutim se varno,« je dejala. Varnostni potencial aplikacije so prepoznale tudi mnoge druge, predvsem z vidika varnosti svojih hčerk in vnukinj.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje