Kako poiskati žensko voznico taksija?

Ženske se ob moškem vozniku taksija, zlasti v večernih urah, pogosto znajdejo v neprijetni situaciji. Iskanje ženske za volanom taksija je lahko precej težavno, saj je voznic malo, zato je tudi časovno zamudno.
Kako poiskati žensko voznico taksija?

Aplikacija SheTaxi je trenutno na voljo le imetnicam iPhona (Vir slike: YouTube).

Po nekaterih podatkih je v New Yorku, od koder prihaja nova aplikacija, namenjena iskanju ženskih voznic taksijev, manj kot tri odstotke taksistk. V mestu, ki nikoli ne spi, je sicer licenciranih kar 115 tisoč taksistov.

Nova aplikacija, ki sliši na ime SheTaxi, pomaga (ženskam) najti taksistko. »Zakaj nimamo ženskih voznic izključno za potnice? Zaželeno bi bilo imeti takšno izbiro,« je povedala Stella Mateo, zaslužna za omenjeno aplikacijo, tujim medijem tik pred lansiranjem aplikacije. Stella je sicer dobro vpeta v svet taksistov, saj je njen mož, Fernando Mateo, ustanovitelj federacije voznikov taksijev.

Aplikacija SheTaxi je nastajala kar dve leti, trenutno pa je na voljo le imetnicam iPhona. Različica za Android je v izdelavi, v načrtu pa imajo tudi razširitev na druga mesta.

Je aplikacija res diskriminatorna?

Stella poudarja, da aplikacija ni diskriminatorna do moškega spola – ženske voznice se registrirajo v aplikacijo, na vožnjo pa lahko vzamejo kogarkoli, tudi moškega. Prav zato se je že oglasila Komisija za taksije in limuzine, katere pravila prepovedujejo odslavljanje strank, še zlasti zaradi spola ali rase. A SheTaxi po besedah Stelle ženskam le pomaga ob iskanju taksistke.

Zaradi aplikacije dobila spet pogum

Aplikacija je že prejela nekaj spodbudnih besed s strani ženskih voznic. Tako je na primer 64-letna Dinorah Decruz, poročajo tuji mediji, s pomočjo omenjene aplikacije po enoletnem premoru ponovno sedla za volan taksija. Decruzovo je namreč lani oropala ena od strank, zato se je bala za svojo varnost. Kot pravi, ji aplikacija, prek katere bodo ženske lahko lažje našle žensko voznico, daje pogum in varnost za prihodnost. »Počutim se varno,« je dejala. Varnostni potencial aplikacije so prepoznale tudi mnoge druge, predvsem z vidika varnosti svojih hčerk in vnukinj.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje