Kako poiskati žensko voznico taksija?

Ženske se ob moškem vozniku taksija, zlasti v večernih urah, pogosto znajdejo v neprijetni situaciji. Iskanje ženske za volanom taksija je lahko precej težavno, saj je voznic malo, zato je tudi časovno zamudno.
Kako poiskati žensko voznico taksija?

Aplikacija SheTaxi je trenutno na voljo le imetnicam iPhona (Vir slike: YouTube).

Po nekaterih podatkih je v New Yorku, od koder prihaja nova aplikacija, namenjena iskanju ženskih voznic taksijev, manj kot tri odstotke taksistk. V mestu, ki nikoli ne spi, je sicer licenciranih kar 115 tisoč taksistov.

Nova aplikacija, ki sliši na ime SheTaxi, pomaga (ženskam) najti taksistko. »Zakaj nimamo ženskih voznic izključno za potnice? Zaželeno bi bilo imeti takšno izbiro,« je povedala Stella Mateo, zaslužna za omenjeno aplikacijo, tujim medijem tik pred lansiranjem aplikacije. Stella je sicer dobro vpeta v svet taksistov, saj je njen mož, Fernando Mateo, ustanovitelj federacije voznikov taksijev.

Aplikacija SheTaxi je nastajala kar dve leti, trenutno pa je na voljo le imetnicam iPhona. Različica za Android je v izdelavi, v načrtu pa imajo tudi razširitev na druga mesta.

Je aplikacija res diskriminatorna?

Stella poudarja, da aplikacija ni diskriminatorna do moškega spola – ženske voznice se registrirajo v aplikacijo, na vožnjo pa lahko vzamejo kogarkoli, tudi moškega. Prav zato se je že oglasila Komisija za taksije in limuzine, katere pravila prepovedujejo odslavljanje strank, še zlasti zaradi spola ali rase. A SheTaxi po besedah Stelle ženskam le pomaga ob iskanju taksistke.

Zaradi aplikacije dobila spet pogum

Aplikacija je že prejela nekaj spodbudnih besed s strani ženskih voznic. Tako je na primer 64-letna Dinorah Decruz, poročajo tuji mediji, s pomočjo omenjene aplikacije po enoletnem premoru ponovno sedla za volan taksija. Decruzovo je namreč lani oropala ena od strank, zato se je bala za svojo varnost. Kot pravi, ji aplikacija, prek katere bodo ženske lahko lažje našle žensko voznico, daje pogum in varnost za prihodnost. »Počutim se varno,« je dejala. Varnostni potencial aplikacije so prepoznale tudi mnoge druge, predvsem z vidika varnosti svojih hčerk in vnukinj.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje