Kako pomembna je kultura v podjetju?

Ustanovitev novega podjetja je za mlade podjetnike zagotovo zelo razburljiva. Ko podjetje začne poslovati, se ustanovitelji hitro začnejo posvečati razvoju novih tehnologij, medtem ko se pogosto zgodi, da pozabljajo na kulturo, ki vlada v podjetju.
Bisnode Business Brunch (BBB)

Bisnode Business Brunch (BBB) (Vir slike: sxc.hu)

Podjetje zato sčasoma prevzame kar kulturo ustanoviteljev. S tem seveda ni nič narobe, vsaj na začetku, kasneje, ko le-to enkrat preraste začetniško fazo, pa morda začne predstavljati oviro pri nadaljnji rasti podjetja. Pa poglejmo zakaj.

Pogosto se zgodi, da podjetje ustanovi skupina mladih fantov, starih okoli 20 let, ki poskušajo združiti delo in zabavo, na delo prihajajo v neformalnih oblačilih, na delovnem mestu poslušajo glasno glasbo, hkrati pa si sami določajo delovni čas. Za dvajsetletne študente je to sicer sanjsko življenje, a kaj kmalu se zgodi, da podjetje napreduje in potrebuje novo delovno silo. Podjetju se začno pridruževati sodelavci, ki so v marsikaterem pogledu podobni prav ustanoviteljem in kaj kmalu začne primanjkovati raznovrstne delovne sile, ki v podjetje prinaša nove ideje in predloge, s tem pa je morda zavrta rast podjetja.

Seveda se problemi pojavijo tudi v drugi smeri: starejši, že izkušeni podjetniki ustanovijo podjetje, v katerem veljajo stroga pravila glede oblačenja in kjer vlada nizka stopnja sproščenosti. Kljub temu, da si želijo pritegniti različen kader, ki bi v njihovo podjetje prinesel svež veter, jim to ne uspe, saj le-te že uveljavljena stroga kultura odbija.

Prava kultura v podjetju je torej pomembna za rast podjetja. Potrebno je najti pravo ravnotežje med sproščenostjo in resnostjo. V nadaljevanju si preberite nekaj nasvetov, ki vam bodo pri tem pomagali.

1. Ustvarite takšno delovno vzdušje, ki bo privlačno tako za zaposlene, kot tudi za stranke. Razmislite kakšno delovno okolje bo privlačilo tip zaposlenih, ki si jih želite, ter kako bodo ti zaposleni vplivali na zunanji izgled podjetja in s tem posledično privlačili stranke.

2. Ne zahtevajte stroge oblačilne etike in nefleksibilnega delavnega časa. Raje predlagajte vaše rešitve, a hkrati dopustite fleksibilnost. Zaposlenim dovolite, da se sami odločajo. Ni potrebno, da vse mečete v isti koš – programerji in razvijalci tehnoloških produktov bodo bolje delali, če ne bodo nosili neudobnih kravat, dopustite jim lahko tudi fleksibilen delovni čas, saj delajo v ozadju in zato od njih ni odvisen odpiralni čas vašega podjetja. Morda je še najbolje, da o podobnih dilemah prepustite odločitev kar šefom oddelkov, ki svoje zaposlene najbolje poznajo.

3. Ne varčujte na zaposlenih, omogočite jim razne dodatke k plači. Mnogi ustanovitelji, ki so še mladi in neizkušeni, se ne zavedajo pomembnosti dodatkov, kot so na primer zdravstveno zavarovanje in dodatki za socialno varnost. Ker želijo stroške podjetje čimbolj znižati, začnejo varčevati na zaposlenih. Zavedajte se, da so prav srečni zaposleni dobri delavci.

4. Ugotovite, katere so vrednote, katerim želite slediti v podjetju. Morda vam veliko pomeni inovativnost, kreativnost ali pa kvaliteta. Postavite etična pravila, ki bodo zaposlenim pomagala pri delu s strankami. Če vam na primer veliko pomeni iskrenost, poskrbite, da bodo iskreni. Tovrstna politika v podjetju lahko vašemu podjetju prinese spoštovanje in kaj kmalu lahko iz tega napravite pravo blagovno znamko.

5. Dovolite zaposlenim, da sodelujejo pri izdelavi kulture v podjetju. Kultura v podjetju se razvija tekom časa in sicer z rastjo podjetja. Dovolite, da pri tem sodelujejo tudi zaposleni, ki se bodo tako počutili kot del podjetja, s tem pa jim boste izboljšali motivacijo in ustvarili prijetno delovno okolje tako za vas, vaše zaposlene in nenazadnje tudi za stranke.

Vir: VentureBeat

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje