Kako postati uspešen poslovnež?

Biti poslovnež je zadovoljujoče in dene dobro, saj ste sam svoj šef. Toda popolnoma druga zgodba je biti uspešen poslovnež, saj to zahteva kvalitete in prizadevanja, da stvari delate boljše od svoje konkurence.
S tehnologijo do boljšega videa za nižjo ceno

S tehnologijo do boljšega videa za nižjo ceno (Vir slike: Freeimages.com)

Predstavljamo vam nekaj napotkov, ki vam bodo iz poslovneža pomagali postati uspešen poslovnež.

Imejte jasno vizijo in se je držite

Ko postavljate kratkoročne in dolgoročne načrte, si pomagajte z vprašanji: Kateri so moji tedenski, mesečni ali letni poslovni cilji? Kako jih nameravam doseči? Pri postavljanju vizije ostanite na realnih tleh in naj bo cilj tak, da ga bo mogoče doseči.

Ljubite svoje delo, ljubite svoj posel

Na vsaki poslovni poti so trenutki dobrih in slabih rezultatov. V kriznih obdobjih bo to, da imate svoj posel zares radi, igralo ključno vlogo, da boste v poslu obstali. Veselje do dela je včasih edini razlog, ki nas motivira skozi težke trenutke.

Dokažite verodostojnost

Kupci zaupajo blagovnim znamkam, ki so verodostojne in na dobrem glasu, zato si prizadevajte, da boste trgu ponudili kakovostne izdelke in storitve. Da bi ime vašega podjetja postalo prepoznavno, izdelajte vizitke, plakate, glede na vaša finančna sredstva pa oglašujte na radiu, televiziji, časopisih ali na spletu.

Imejte veliko omrežje poznanstev

Gradite zaupanje in lojalnost kupcev, poslovnih partnerjev in svojih zaposlenih. S presojo njihove narave izberite najboljše ljudi, ki bodo gradili vaše družbeno omrežje.

Trdo delo

Pot do uspešnega posla vsekakor ni preprosta, saj zahteva veliko vloženega truda in strasti do dela. Bodite vztrajen in prizadeven delavec, za cilj bodite pripravljeni tudi garati.

Tvegajte

Posel je neke vrste igra na srečo. Če boste pametno sprejemali tveganja in imeli še plan B in C, bo vaša poslovna pot bolj verjetno uspešna. Kdor ne tvega, največ tvega. 

Učite se iz svojih napak

Posel zahteva denar, čas in prizadevanja, zato si poslovnež ne more privoščiti, da ponavlja ene in iste napake. Takoj, ko storite napako, obrnite to sebi v prid in jo vzemite kot lekcijo za v prihodnje.

Vir: business.knoleggs.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje