Kako postati uspešen poslovnež?

Biti poslovnež je zadovoljujoče in dene dobro, saj ste sam svoj šef. Toda popolnoma druga zgodba je biti uspešen poslovnež, saj to zahteva kvalitete in prizadevanja, da stvari delate boljše od svoje konkurence.
S tehnologijo do boljšega videa za nižjo ceno

S tehnologijo do boljšega videa za nižjo ceno (Vir slike: Freeimages.com)

Predstavljamo vam nekaj napotkov, ki vam bodo iz poslovneža pomagali postati uspešen poslovnež.

Imejte jasno vizijo in se je držite

Ko postavljate kratkoročne in dolgoročne načrte, si pomagajte z vprašanji: Kateri so moji tedenski, mesečni ali letni poslovni cilji? Kako jih nameravam doseči? Pri postavljanju vizije ostanite na realnih tleh in naj bo cilj tak, da ga bo mogoče doseči.

Ljubite svoje delo, ljubite svoj posel

Na vsaki poslovni poti so trenutki dobrih in slabih rezultatov. V kriznih obdobjih bo to, da imate svoj posel zares radi, igralo ključno vlogo, da boste v poslu obstali. Veselje do dela je včasih edini razlog, ki nas motivira skozi težke trenutke.

Dokažite verodostojnost

Kupci zaupajo blagovnim znamkam, ki so verodostojne in na dobrem glasu, zato si prizadevajte, da boste trgu ponudili kakovostne izdelke in storitve. Da bi ime vašega podjetja postalo prepoznavno, izdelajte vizitke, plakate, glede na vaša finančna sredstva pa oglašujte na radiu, televiziji, časopisih ali na spletu.

Imejte veliko omrežje poznanstev

Gradite zaupanje in lojalnost kupcev, poslovnih partnerjev in svojih zaposlenih. S presojo njihove narave izberite najboljše ljudi, ki bodo gradili vaše družbeno omrežje.

Trdo delo

Pot do uspešnega posla vsekakor ni preprosta, saj zahteva veliko vloženega truda in strasti do dela. Bodite vztrajen in prizadeven delavec, za cilj bodite pripravljeni tudi garati.

Tvegajte

Posel je neke vrste igra na srečo. Če boste pametno sprejemali tveganja in imeli še plan B in C, bo vaša poslovna pot bolj verjetno uspešna. Kdor ne tvega, največ tvega. 

Učite se iz svojih napak

Posel zahteva denar, čas in prizadevanja, zato si poslovnež ne more privoščiti, da ponavlja ene in iste napake. Takoj, ko storite napako, obrnite to sebi v prid in jo vzemite kot lekcijo za v prihodnje.

Vir: business.knoleggs.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje