Kako postati uspešen poslovnež?

Biti poslovnež je zadovoljujoče in dene dobro, saj ste sam svoj šef. Toda popolnoma druga zgodba je biti uspešen poslovnež, saj to zahteva kvalitete in prizadevanja, da stvari delate boljše od svoje konkurence.
S tehnologijo do boljšega videa za nižjo ceno

S tehnologijo do boljšega videa za nižjo ceno (Vir slike: Freeimages.com)

Predstavljamo vam nekaj napotkov, ki vam bodo iz poslovneža pomagali postati uspešen poslovnež.

Imejte jasno vizijo in se je držite

Ko postavljate kratkoročne in dolgoročne načrte, si pomagajte z vprašanji: Kateri so moji tedenski, mesečni ali letni poslovni cilji? Kako jih nameravam doseči? Pri postavljanju vizije ostanite na realnih tleh in naj bo cilj tak, da ga bo mogoče doseči.

Ljubite svoje delo, ljubite svoj posel

Na vsaki poslovni poti so trenutki dobrih in slabih rezultatov. V kriznih obdobjih bo to, da imate svoj posel zares radi, igralo ključno vlogo, da boste v poslu obstali. Veselje do dela je včasih edini razlog, ki nas motivira skozi težke trenutke.

Dokažite verodostojnost

Kupci zaupajo blagovnim znamkam, ki so verodostojne in na dobrem glasu, zato si prizadevajte, da boste trgu ponudili kakovostne izdelke in storitve. Da bi ime vašega podjetja postalo prepoznavno, izdelajte vizitke, plakate, glede na vaša finančna sredstva pa oglašujte na radiu, televiziji, časopisih ali na spletu.

Imejte veliko omrežje poznanstev

Gradite zaupanje in lojalnost kupcev, poslovnih partnerjev in svojih zaposlenih. S presojo njihove narave izberite najboljše ljudi, ki bodo gradili vaše družbeno omrežje.

Trdo delo

Pot do uspešnega posla vsekakor ni preprosta, saj zahteva veliko vloženega truda in strasti do dela. Bodite vztrajen in prizadeven delavec, za cilj bodite pripravljeni tudi garati.

Tvegajte

Posel je neke vrste igra na srečo. Če boste pametno sprejemali tveganja in imeli še plan B in C, bo vaša poslovna pot bolj verjetno uspešna. Kdor ne tvega, največ tvega. 

Učite se iz svojih napak

Posel zahteva denar, čas in prizadevanja, zato si poslovnež ne more privoščiti, da ponavlja ene in iste napake. Takoj, ko storite napako, obrnite to sebi v prid in jo vzemite kot lekcijo za v prihodnje.

Vir: business.knoleggs.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje