Kako postati uspešen poslovnež?

Avtor — 03.06.2014
Biti poslovnež je zadovoljujoče in dene dobro, saj ste sam svoj šef. Toda popolnoma druga zgodba je biti uspešen poslovnež, saj to zahteva kvalitete in prizadevanja, da stvari delate boljše od svoje konkurence.
S tehnologijo do boljšega videa za nižjo ceno

S tehnologijo do boljšega videa za nižjo ceno (Vir slike: Freeimages.com)

Predstavljamo vam nekaj napotkov, ki vam bodo iz poslovneža pomagali postati uspešen poslovnež.

Imejte jasno vizijo in se je držite

Ko postavljate kratkoročne in dolgoročne načrte, si pomagajte z vprašanji: Kateri so moji tedenski, mesečni ali letni poslovni cilji? Kako jih nameravam doseči? Pri postavljanju vizije ostanite na realnih tleh in naj bo cilj tak, da ga bo mogoče doseči.

Ljubite svoje delo, ljubite svoj posel

Na vsaki poslovni poti so trenutki dobrih in slabih rezultatov. V kriznih obdobjih bo to, da imate svoj posel zares radi, igralo ključno vlogo, da boste v poslu obstali. Veselje do dela je včasih edini razlog, ki nas motivira skozi težke trenutke.

Dokažite verodostojnost

Kupci zaupajo blagovnim znamkam, ki so verodostojne in na dobrem glasu, zato si prizadevajte, da boste trgu ponudili kakovostne izdelke in storitve. Da bi ime vašega podjetja postalo prepoznavno, izdelajte vizitke, plakate, glede na vaša finančna sredstva pa oglašujte na radiu, televiziji, časopisih ali na spletu.

Imejte veliko omrežje poznanstev

Gradite zaupanje in lojalnost kupcev, poslovnih partnerjev in svojih zaposlenih. S presojo njihove narave izberite najboljše ljudi, ki bodo gradili vaše družbeno omrežje.

Trdo delo

Pot do uspešnega posla vsekakor ni preprosta, saj zahteva veliko vloženega truda in strasti do dela. Bodite vztrajen in prizadeven delavec, za cilj bodite pripravljeni tudi garati.

Tvegajte

Posel je neke vrste igra na srečo. Če boste pametno sprejemali tveganja in imeli še plan B in C, bo vaša poslovna pot bolj verjetno uspešna. Kdor ne tvega, največ tvega. 

Učite se iz svojih napak

Posel zahteva denar, čas in prizadevanja, zato si poslovnež ne more privoščiti, da ponavlja ene in iste napake. Takoj, ko storite napako, obrnite to sebi v prid in jo vzemite kot lekcijo za v prihodnje.

Vir: business.knoleggs.com

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje