Kako povečati lojalnost internetnih kupcev?

Pridobivanje novih kupcev stane. Vzame tudi ogromno časa in energije, zato vsako podjetje skuša povečati zvestobo že obstoječih kupcev. V nadaljevanju vas vabimo, da spoznate 5 načinov, kako to dosežemo na spletu.
Kako povečati lojalnost internetnih kupcev?

Kako povečati lojalnost internetnih kupcev? (Vir slike: domovanje.si)

1.Spletna stran in podporni servis naj bosta dovršena in učinkovita!

Morda se vam zdi samoumevno, toda še vedno obstaja ogromno spletnih strani, ki niso urejene in načrtovane tako, kot bi morale biti. Hitrost delovanja spletne strani, dobra uporabniška izkušnja, jasna navigacija ter pozivi k akciji na pravem mestu so bistvenega pomena za uspeh.

2. Prilagajajte videz strani

Oblikovanje strani lahko vsake toliko časa tudi tematsko spremenite – npr. primerno letnemu času ali produktom, ki so v akciji. To je bonbonček za vaše povratnike, ki bodo tudi lažje opazili, da imate kaj novega v ponudbi. Vabljiv dizajn, dober prodajni servis in jasna navigacija strani še vedno niso dovolj za dobro spletno prodajo, so pa prvi in ključni elementi, ki bodo kupca premamili k nakupu.

3. Izpolnjujte obljube!

Za pridobitev zvestih kupcev je daleč najbolj pomembno, da izpolnjujete obljube, ki ste jih dali. Ne obljubljajte, da ste najboljši, najcenejši in najhitrejši, če to niste! Na internetu lahko to v sekundi preverimo. Kupci, razočarani nad vašimi obljubami, se k vam gotovo ne bodo vračali.

4. E-novice izboljšajo retencijo

Z rednimi e-novicami obstoječe stranke opozarjate nase in na vaše izdelke. Ko bo kupec naslednjič potreboval kaj, kar ponujate, se bo gotovo spomnil tudi na vas, saj z rednimi sporočili krepite retencijo oz. priklic blagovne znamke.

5. Približajte se kupcem!

Da se bodo vaši kupci vračali, jim morajo biti najprej všeč vaši produkti in vaša spletna stran, nujno pa jim morate dati tudi občutek, da so z vami v odnosu. Gre za za engagement marketing, kot temu pravijo Američani. Bistvo tega odnosa je, da kupci vedo, da jih slišite in da upoštevate njihove želje.

Načini, kako to počnete, so različni, tu je nekaj namigov:

  • Resno vzemite vse komentarje vaših kupcev, ne glede na to, ali jih objavijo na Facebooku, na spletni strani, forumu ali drugje. Vedno odgovorite nanje. Prisluhnite konstruktivnim kritikam in poskušajte izboljšati stvari, ki kupcem niso všeč.
  • Na komentarje odgovarjajte hitro – internetni kupci so nestrpni in ne marajo čakanja.
  • Na spletu povejte tudi kaj o sebi, npr. kaj vas je navdihnilo, da ste se začeli ukvarjati s svojim poslom. To lahko poveste na blogu, Facebooku in še kje.

  Še več o takšnih temah izveste na našem brezplačnem izobraževanju, veseli pa bomo tudi, če nas pokličete za osebno svetovanje na št. 01 777 78 78.

  Oznake: , , , ,
  Iskanje
  ↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

  Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

  21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
  Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

  Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
  Preberite več >>

  Blockchain Roadshow: Trbovlje

  21.11.2017 od 16:30 do 19:00
  Blockchain Roadshow: Trbovlje

  Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
  Preberite več >>

  MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijona – Luka Železnik in Dejan Kobal

  06.12.2017 od 15:00 do 17:00
  MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijona – Luka Železnik in Dejan Kobal

  Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
  Preberite več >>

  Blockchain Roadshow: Ljubljana

  07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
  Blockchain Roadshow: Ljubljana

  Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
  Preberite več >>

  Delavnica: Google Adwords

  07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
  Delavnica: Google Adwords

  Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
  Preberite več >>

  Vse za podjetje