Kako prepričati stranke, da se vračajo?

Ena izmed napak, ki jih delajo podjetniki je ta, da se preveč osredotočajo na pridobivanje novih strank in premalo na zadovoljstvo obstoječih. Imejte v mislih, da je dražje in težje pridobiti novo stranko, kot pa obdržati staro stranko.
10 korakov za izboljšanje vaših prodajnih sposobnosti

10 korakov za izboljšanje vaših prodajnih sposobnosti. (Vir slike: sxc.hu)

V kolikor želite s strankami vzpostaviti odnos morate z njimi redno komunicirati in jim nuditi dobro storitev.

1. Navežite stike in vzpostavite oseben odnos

Oblikovalsko podjetje The Betty Brigade, ki je bilo ustanovljeno leta 2003, vodi evidenco pomembnih datumov svojih strank. Tako direktor preko storitve za enostavno pošiljanje elektronske pošte strankam avtomatično pošilja elektronske čestitke za rojstni dan, obletnice ali zgolj z namenom, da se jim zahvali, ker so zveste stranke.

Zakaj ta pristop deluje: Vsak se rad počuti nekaj posebnega in vsakogar razveseli drobna pozornost – še posebej, če jim ne želite nič prodati.

2. Transparentnost

Podjetje za oblikovanje spletnih video oglasov KMGI je skoraj podvojilo nakupe obstoječih strank, ko so jim omogočili, da v živo spremljajo proces izdelave video oglasov preko spleta in na tak način nadzorujejo stroške v vsakem oddelku ter v vsakem trenutku vedo, kje se njihovo naročilo nahaja.

Zakaj ta pristop deluje: Stranke so rade udeležene v procesu izdelave. Stranke cenijo, da vedo, kaj se dogaja z njihovim naročilom.

3. Prilagodite rešitve za pametne telefone

Podjetnik z restavracijo Eppie’s uporablja tehnologijo z namenom obdržati svoje stranke. Podjetnik pošilja posebne ponudbe na pametne mobilne telefone in jih nagrajuje s točkami zvestobe. Ponudbe lastnik restavracije pošilja rednim strankam, ki jih v restavracijo ni bilo že nekaj dni. Te ponudbe so prilagojene posamezniku.

Zakaj ta pristop deluje: Lastnik restavracije pozna okuse svojih strank in ve, kaj radi jedo, zato jim lahko pošilja prilagojene ponudbe. Takšna gesta pokaže stranki, da jo poznate in vam ni vseeno.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje